Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny mi zwariował

Featured Replies

Napisano

no więc jest tak:

centralny zamyka wszystkie drzwi jeśli są otwarte(kluczykiem i ręcznie od środka) ale już nie otwiera wszystkich drzwi choć słyszalne jest lekkie pyknięcie w reszcie siłowników.

podsumowując zamyka auto ale już nie otwiera.

mechanicznie nic nie jest uszkodzone, nie ma zwarć na kablach, w aucie wszystko działa, wszystki bezpieczniki są ok.

zaskakująca ta brava rotfl.gif

pytam was bo jutro mam wolne i bede z tym walczył bokser.gif

szukałem ale jakoś za krótko pisze na ak i szukajka mnie nie lubi wink.gif jak było to dajcie słowa kluczowe, op..lcie tuk.gif : i topik do kasacji zakrecony.gif

Napisano

> no więc jest tak:

> centralny zamyka wszystkie drzwi jeśli są otwarte(kluczykiem i

> ręcznie od środka) ale już nie otwiera wszystkich drzwi choć

> słyszalne jest lekkie pyknięcie w reszcie siłowników.

> podsumowując zamyka auto ale już nie otwiera.

> mechanicznie nic nie jest uszkodzone, nie ma zwarć na kablach, w

> aucie wszystko działa, wszystki bezpieczniki są ok.

> zaskakująca ta brava

> pytam was bo jutro mam wolne i bede z tym walczył

> szukałem ale jakoś za krótko pisze na ak i szukajka mnie nie lubi

> jak było to dajcie słowa kluczowe, op..lcie : i topik do

> kasacji

Może przekaźnik od centralnego nia dawno było na forum. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Może przekaźnik od centralnego nia dawno było na forum.

hmm.gif dawał by na zamknięcie a potem już nie??

centralny zamyka tylko otwarte zamki, keśli rygle sa powciskane to nie reaguje niewiem.gif

przekaźnik mam wrażenie, że też puka

Napisano

> dawał by na zamknięcie a potem już nie??

> centralny zamyka tylko otwarte zamki, keśli rygle sa powciskane to

> nie reaguje

> przekaźnik mam wrażenie, że też puka

Może tylko zamykać, a nie otwierać, sprawdziłbym go, chociaż przeczyścił hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może tylko zamykać, a nie otwierać, sprawdziłbym go, chociaż

> przeczyścił

tak czy siak macać będe ok.gif

Napisano

> tak czy siak macać będe

Oby nie kable, bo szukania byłoby hoho spineyes.gif

Napisano

Jeżeli nie zamyka z dwóch stron czyli od kierowcy i pasażera to winiłbym za to centralkę. Sprawdź czy zamyka od pasażera, jeśli tak to ptoblem jest w zamku od kierowcy, ktory nie podaje sygnału do centralki.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie zamyka z dwóch stron czyli od kierowcy i pasażera to

> winiłbym za to centralkę. Sprawdź czy zamyka od pasażera, jeśli

> tak to ptoblem jest w zamku od kierowcy, ktory nie podaje

> sygnału do centralki.

zamykają oba zamki, od kierowcy i od pasażera

włanie mam w ręku centralke-przekaźnik i wygląda mi to na jej wadliwe działanie.

narazie walczę

Napisano
  • Autor

nowe fakty z polabitwy

centralka/przkaźnik jest sprawny, sprawdziłem w bravie inny i było tak samo, ten z bravy sprawdziłem w innym aucie, jest ok.

niestety pojawił się kolejny problem, gdzieś jest zwarcie i podczas otwierania zamka wywala bezpiecznik. ręce mi opadają bo niczym nie szarpałem a przekaźnik wyszedł bez problemu. tak bez zapowiedzi pojawiło się zwarcie oslabiony.gif

początkowo myślałem, że jest zwarcie w drzwiach. kosztem bezpieczników ustaliłem, że jednak nie, zwarcie jest gdzies na drodze od przekaźnika do siłowników idąc po kablu otwierającym.

nie pozostaje nic innego jak prześledzić kabelki dające sygnał otwarcia.

zauważyłem też inną zależność. podczas zamykania przekaźnik wydaje dośc charakterystyczny dźwięk w chwili kiedy magnes przyciąga stytk i następnie go puszcza. dźwięk ten jest tylko podczas zamykania, przy otwieraniu już nie. przypominam, przekaźnik jest sprawny.

nadal zastanawiam się dlaczego zamek zamykał się jedynie wtedy kiedy wszystkie zamki były otwarte?? może to jest wskazówka gdzie tkwi problem niewiem.gif

mam nadzieję, że moje wypociny przeczyta jakiś medrzec i trafi w dziesiątkę zlosnik.gif

najgorsze jest to, że byłem u "szpeca" od zamków i w 100% stawiał na przypalony przekaźnik...też miałem taką nadzieję...

pewnie wyląduje u jakiegoś elektryka no.gif

Napisano

stawiał bym na i uszkodzony siłownik w drzwiach prawdopodobnie kierowcy 20.GIF odłącz go i zobacz co sie będzie działo 20.GIF

Napisano
  • Autor

> stawiał bym na i uszkodzony siłownik w drzwiach prawdopodobnie

> kierowcy odłącz go i zobacz co sie będzie działo

w taki sposób doszedłem do tego, że zwarcie jest gdzieś w wiązkach. odpiecie siłownika w drzwiach kierowcy to była jedna z pierwszych czynności, efekt taki sam, czyli brak zmian.

bezpiecznik wywalało nawet wtedy kiedy wszystkie drzwi były odpiete i na przekaźniku wymuszałem otwarcie. na zamknięciu nic się nie dzieje.

macie gdzieś opis pinów w złaczach drzwi?? schemat CZ już znalazłem.

znalezienie przyczyny to będzie chyba syzyfowa praca sciana.gif kto wie czy nie łatwiej będzie puścić nowe kable do złącz.

Napisano

Skoro sprawną masz centralkę to musisz sprawdzić chyba te kabelki, ech przekichane sciana.gif a teraz to już przy okazji bo jest zwarcie. Sprawdz siłowniki może tam jest coś nie tak, teraz może robić nawet zwarcie i nie otwiera przez to centralny yikes.gif

Napisano

> w taki sposób doszedłem do tego, że zwarcie jest gdzieś w wiązkach.

> odpiecie siłownika w drzwiach kierowcy to była jedna z

może na złączach w drzwiach rozłącz 4 drzwi - może tam masuje 20.GIF

Napisano
  • Autor

> może na złączach w drzwiach rozłącz 4 drzwi - może tam masuje

Quote:

bezpiecznik wywalało nawet wtedy kiedy wszystkie drzwi były odpiete i na przekaźniku wymuszałem otwarcie. na zamknięciu nic się nie dzieje.

sick.gif to też ćwiczyłem. zwarcie jest gdzieś w wiązce na drodze do złącz w drzwiach, na kablu otwierającym.

możliwości usterek się wyczerpały, jest zwarcie, a to można jedynie miernikiem wyłapać.

anyway, potrzebuje schemat pinów w złaczach drzwi i ewentualnie opis schematu CZ. znajdę to w śmietniku?? będe dopiero szukał. macie może całą książkę w PDFie??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.