Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze wspomaganiem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich po dłuższej przerwie ;-)

Od niedzieli mam problem ze wspomaganiem (Ci, którzy byli na spocie w Olsztynie wiedzą o co chodzi).

Powiem od początku jak sprawa wygląda. W sobote miałem wrażenie, że samochód wydaje z siebie dziwne dźwięki, ale radyjko było głośno więc nie zwróciłem na to uwagi. Poza tym wszystko śmigało jak trzeba. W niedzielę rano wyjeżdżam do pracy, a tu nie ma wspomagania :shock: Przy kręceniu kółkiem w miejscu co chwilę kierownica przeskakiwała tak jakby wspomaganie łapało i puszczało. Po pracy zajechałem na miejsce spot'u. Byłem pierwszy, zajrzałęm pod maskę, a tam nie ma płynu wspomagania :shock: Dolałem szybciutko i niby było OK. Pocieszony zmieniłem miejsce parkingowe. Wspomaganie było, ale przy kręceniu kółkiem auto wydawało dziwne odgłosy, a przy skręcie maksymalnym silnik wpadał na lekko wyższe obroty. Zajrzeliśmy pod maskę, a tam znów nie ma płynu, czyli pewnie wyciek. Nalałem jeszcze raz, ale tym razem mi się przelało :-x Po ponownym podniesieniu maski okazało się, że namiar płynu rozpryskał się spod korka. Czyli przecieku nie ma! Wspomaganie działało, ale z tym dziwnym odgłosem. W poniedziałek znów tam zajrzałem. Płyn był, nic nie ubyło, ale na powierzchni znajdowało się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Pomyślałem, że to wina tego podciśnienia spowodowanego zbyt dużą ilością płynu. Usunąłem pęcherzyki strzykawką i dolałem do odpowiedniego poziomu. Wspomaganie wciąż działa. Odgłos jest choć już mniejszy. Wczoraj po odkręceniu korka płyn miał bardzo dziwną kostytecję... Było w nim od cholery pęcherzyków powietrza. Normalnie jak PRL'owska oranżada....

Sorki za ten esej, ale tak już mam :-P Ma ktoś z Was pojęcie co się mogło stać? Pompa padła? Może się zatarła? Czemu najpierw płyn wyciekł, a teraz jest cały czas na tym samym poziomie? HELP

Pozdr.

Napisano

Wg mnie to zapowietrzony układ. Słyszysz jak płyn się pieni w pompie. Jeśli nie odpowietrzysz to szybko ubijesz pompę (jeśli już nie zdechła).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.