Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysiadło Radio

Featured Replies

Napisano

Witajcie Koledzy.

Pisalem niedawno ze mam problemy z radyjkiem - nie łapało stacji, a jak zlapalo zaraz gubilo sygnal, ogolnie ciagłe buczenie itp. Dzisiaj zaś, rano, po zapaleniu silnika zagrala plytka, a nastepnie po przelaczeniu przyciskiem <SRC> na radyjko, i wcisnieciu <2> radyjko sie wylaczylo - zostalo tylko podswietlenie wyswietlacza. I niestety tak juz jest na stale, tzn radyjko sie nie wlacza, a jedyna roznica po jakiej mozna poznac czy jest on czy off to podswietlony lub nie wyswietlacz. Plytka zostala w srodku - i nie wychodzi niestety, chociaz nie o plytke sie rozchodzi. Jakas rada?

Napisano

> Witajcie Koledzy.

> Pisalem niedawno ze mam problemy z radyjkiem - nie łapało stacji, a

> jak zlapalo zaraz gubilo sygnal, ogolnie ciagłe buczenie itp.

> Dzisiaj zaś, rano, po zapaleniu silnika zagrala plytka, a

> nastepnie po przelaczeniu przyciskiem na radyjko, i wcisnieciu

> radyjko sie wylaczylo - zostalo tylko podswietlenie

> wyswietlacza. I niestety tak juz jest na stale, tzn radyjko sie

> nie wlacza, a jedyna roznica po jakiej mozna poznac czy jest on

> czy off to podswietlony lub nie wyswietlacz. Plytka zostala w

> srodku - i nie wychodzi niestety, chociaz nie o plytke sie

> rozchodzi. Jakas rada?

Chyba tylko rozpięcie na kilka minut akumulatora, albo wyjęcie i rozłączenie radia.

Może tylko się zawiesiło.

Napisano
  • Autor

> Chyba tylko rozpięcie na kilka minut akumulatora, albo wyjęcie i

> rozłączenie radia.

> Może tylko się zawiesiło.

Na ten wczesniejszy problem nie pomoglo, a wydaje mi sie ze problemy są jakos polaczone chyba wink.gif Wiec wątpie by pomogło na dłużej, ale oczywiscie spróbuje

ok.gif

Napisano

ja mialem ostatnio co innego - cd po odtworzeniu kilku kawalkow nagle przelaczylo sie na radio, samoistnie. Kiedy probowalem zmienic na CD wyskoczyl CD ERROR E11, kiedy probowalem wyjac plyte - to samo - echo. DOpiero po godzinie czy dwóch jazdy (bylem akurat w trasie) udalo sie w ogole wyjac plyte (dość gorącą czyli cały czas nią mieliło) - od tego czasu dziala normalnie. Ktoś wie co oznacza błąd E11?

Napisano

> ja mialem ostatnio co innego - cd po odtworzeniu kilku kawalkow nagle

> przelaczylo sie na radio, samoistnie. Kiedy probowalem zmienic

> na CD wyskoczyl CD ERROR E11, kiedy probowalem wyjac plyte - to

> samo - echo. DOpiero po godzinie czy dwóch jazdy (bylem akurat w

> trasie) udalo sie w ogole wyjac plyte (dość gorącą czyli cały

> czas nią mieliło) - od tego czasu dziala normalnie. Ktoś wie co

> oznacza błąd E11?

błąd mechaniki cd tak ogólnie

Napisano

Ja ostatnio też miałem problem z radyjkiem, podczas dość długiej jazdy pojawił się błąd HOOT i cd przestał odtwarzać, dopiero po kilkudzisięciu minutach się uspokoiło samo, nie wiem czy przyczyna byłą wlączone na maksa ogrzewanie? Teraz natomiast zauważyłem że po tym zdażeniu nie ma podświetlenia wejścia płytki.

Napisano

> Ja ostatnio też miałem problem z radyjkiem, podczas dość długiej

> jazdy pojawił się błąd HOOT i cd przestał odtwarzać, dopiero po

> kilkudzisięciu minutach się uspokoiło samo, nie wiem czy

> przyczyna byłą wlączone na maksa ogrzewanie? Teraz natomiast

> zauważyłem że po tym zdażeniu nie ma podświetlenia wejścia

> płytki.

hmmm dziwny błąd a do tego dziwne skutki, musze sam sprawdzic u siebie czy dziala to podswietlenie insertu & BTW idąc tropem słownikowym

Tłumaczenie: HOOT

N N HUKANIE; N WYCIE; M RYK; N TRĄBIENIE; N TRĄBIENIE KLAKSONU; M GWIZD; N WYGWIZDANIE

V HUKAĆ; HUCZEĆ; HUKNĄĆ; ZAHUKAĆ; POHUKIWAĆ; TRĄBIĆ (O KLAKSONIE); RYCZEĆ (O SYRENIE); GWIZDAĆ; ZAGWIZDAĆ (O LOKOMOTYWIE)

to moze trzeba bylo na niego nakrzyczeć i by zadzialało od razu wink.gif

Napisano
  • Autor

I co panowie jakies pomysly? Dzisiaj jade na wigilie zabieram jeszcze 4 osoby glupio bedzie tak po cichu jechac wink.gif

Napisano

wyjmij radio (jak nie wiesz jak daj znac na priva), moze sie cos rozpielo/poluzowalo we wtyczce, wyjmij i wloz wtyczki i zobacz moze pomoze

Napisano
  • Autor

Jak jeden kolega tu poradzil - odlaczylem aku na chwile - radio dziala, ale auto przestalo odpalac palacz.gif Podpialem kablami do mojego bravo i odpalil smile.gif Problem z niewlaczaniem sie radia rozwiazany, chociaz dalej dzialaja tylko plytki :/

Napisano

Witam wszystkich serdecznie! To mój debiut na tym forum:)

Jestem szcęśliwym (choć czasem poirytowanym) właścicielem pięknego Stilaka 3D z silniczkiem JTD 115km, w kolorze bakłażanowy metalic.

Może nie jest to właściwe miejsce, do opisania mojego problemu - w takim wypadku dajcie mi znać, pliska smile.gif

Może ktoś z Was spotkał się z takim oto problemem natury technicznej: Mianowicie zmieniarka CD (ta chowana w schowku, po stronie pasażera) pożarła płytki, guziki przyporządkowane poszczególnym płytom mrógają naprzemiennie w kolorze zielonym oraz czerwonym, a na monitorku CN+ (swoją drogą, CN+ to totalna kicha, ale to już inny wątek:) wyświetla się komunikat "NO CD"...

Próbowałem odłączyć akumulator, odłączyć samą zmieniarkę, rozskręciłem ją, wyjąłem płytki a tu... nic:(

Może ktoś z Was miał taki sam problem i udało mu się z nim uporać?

Pozdrawiam wszystkich piewców ślicznych czterokołowych włoszek 270751858-jezyk.gif

Napisano

Mam zmieniarkę zamontowaną pod siedzeniem i zdarzają się też takie anomalie.Podejrzewam wpływ wilgoci lub temperatury na elektronikę zmieniarki.Przy wyższej temperaturze zmieniarka działa prawidłowo.W tej chwili u mnie też nie działa.

Napisano

> Mianowicie zmieniarka CD (ta chowana w schowku, po stronie

> pasażera) pożarła płytki, guziki przyporządkowane poszczególnym

> płytom mrógają naprzemiennie w kolorze zielonym oraz czerwonym,

> a na monitorku CN+ (swoją drogą, CN+ to totalna kicha, ale to

> już inny wątek:) wyświetla się komunikat "NO CD"...

Mam to samo, zmieniarka w schowku po prostu nie działa. Fakt, że próbowałem jej użyć dopiero po 6m od kupna, praktycznie jej nie używam, ale jak jest, powinna działać.

Nie wgłębiałem się w temat, szkoda mi było czasu, ale jak ktoś coś wymyśli, to chętnie skorzystam...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Moje radio tez zaczelo wariowac. Np samo sie wylacza, a po np 15 minutach zaczyna dzialac. Pamieta stacje, ale ma zresetowane ustawienia basow i wysokich tonow. Wczoraj kiedy wsiadlem do zimnego samochodu wylaczalo sie kiedy robilem glosniej. Po kilkunastu minutach jazdy wszystko wrocilo do normy. Macie jakis pomysl co sie z nim dzieje ? smile.gif

Napisano

> Macie jakis pomysl co sie z nim dzieje ?

Ja obstawiam zimny lut.

Napisano

> Moje radio tez zaczelo wariowac. Np samo sie wylacza, a po np 15

> minutach zaczyna dzialac. Pamieta stacje, ale ma zresetowane

> ustawienia basow i wysokich tonow. Wczoraj kiedy wsiadlem do

> zimnego samochodu wylaczalo sie kiedy robilem glosniej. Po

> kilkunastu minutach jazdy wszystko wrocilo do normy. Macie jakis

> pomysl co sie z nim dzieje ?

Jak odłaczysz radio to wtedy ustawienia dzwieku sie resetują. Wyglada, że coś nie łaczy, może luzy na złaczkach ISO, albo na gniazdach?

Napisano

> Moje radio tez zaczelo wariowac. Np samo sie wylacza, a po np 15

> minutach zaczyna dzialac. Pamieta stacje, ale ma zresetowane

> ustawienia basow i wysokich tonow. Wczoraj kiedy wsiadlem do

> zimnego samochodu wylaczalo sie kiedy robilem glosniej. Po

> kilkunastu minutach jazdy wszystko wrocilo do normy. Macie jakis

> pomysl co sie z nim dzieje ?

podładuj akumulator

Napisano

Dołacze się w takim razie do tej litanii defektów. Czasami jak wpadne autem w jakaś dziurę to samoczynnie zgłaśnia sie dośc mocno na kilka sekund! Przyzwyczaiłem się juz do tego ale za pierwszym razem byłem w małym szoku. Dzieje się to raczej sporadycznie ale zawsze zaskakuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.