Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plan na wiosnę...czli co planuje zrobić ze swoja Siena.

Featured Replies

Napisano

Witam,czas najwyższy podjąć plany na przyszłość. Wykupiłem w tym roku ubezpieczenie tylko na pięć miesięcy,bo chodzą mi po głowie takie myśli żeby sprzedać Siene i kupić coś innego,ale problem wiadomy: kasa,ale jeśli go niesprzedam to mam plan następujący:

1 WARIANT:

Felga: 15"

Opona: R 15 195/50

Utwardzić tylnie zawieszenie.

2 WARIANT:

Felga: 15"

Opona R15 195/50

Obniżyć samochód 30mm(do 30mm nie trzeba zmieniać amorów na krótsze, i te sprężyny utwardzą samochód)

3 WARIANT:

Felga 14"

Opona R14 195/50 lub 185/50

Obniżyć o 30mm.

Ale zastanawiam się nad taka sprawą czy te opony R15195/50 nie będą mi bardzo wystawały z nadkola? Teraz mam R14 185/60 i fajnie wygląda, ale te 15"elgi strasznie kusza. Tył utwardzić będę musiał w każdym przypadku, bo nawet teraz jak mam R14” 185/60 jak usiądą 3 osoby na tył i będę przrjezdzał przez próg zwalniający ”policjanta” to mi przyciera opona o nadkole. A opona R15 185/50 jest szalenie droga.

Nie chce być nie miły,ale Pisze to do osób, które czują temat i mi coś doradzą, a jeśli masz zamiar napisać ze to bez sensu na polskie drogi to sobie daruj taki wpis. Pozdrawiam

Napisano

alu mam zakupione ale 14 bo po 15 w punto i niskim zawieszeniu wkółko były prosotawne nie mówiąc o 2 oponach które wywaliłem do śmieci...

co do utardzenia to się przyłączam też bym chciał ale SKĄD WZIĄŚĆ frown.gif niech ktoś da jakiś namiar na kogoś kto robi cosik takiego ale ja chce przód + tył

Napisano

Witam

widzialem w tamtym tyg. siene na 195/50 R15 Przod ok. ale tylne nadkola tz. blotniki rozwalone. Ale niewiem jakie mial ET.

sam przymierzam moja troche utwardzic i poszerzyc ale najpierw troche sie poytam ile moze wejsc na szerokosc. Napewno nie wejdzie wiecej jak 40 mm na strone od standartu

Napisano
  • Autor

> Witam

> widzialem w tamtym tyg. siene na 195/50 R15 Przod ok. ale tylne

> nadkola tz. blotniki rozwalone. Ale niewiem jakie mial ET.

> sam przymierzam moja troche utwardzic i poszerzyc ale najpierw

> troche sie poytam ile moze wejsc na szerokosc. Napewno nie

> wejdzie wiecej jak 40 mm na strone od standartu

No ja już lakierowałem nadkola z tyłu bo mi sie odpazył lakier i odpadał. Ocierały te 185. Wsadziłem takie gumy między zwoje i sztywna sie zrobiła i nie ocierało przez jakiś czas ale podobno od tego może sprężyna pęknąć.

Ludzie trzeba kombinować i liczyć sie z jakimiś naprawami bo jak tak bedziemy się patzreć na innych to bedziemy wszyscy takimi samymi brzydkimi i nudnymi samochodami jeździć hehe.gif

Napisano

> Witam,czas najwyższy podjąć plany na przyszłość. Wykupiłem w tym roku

> ubezpieczenie tylko na pięć miesięcy,bo chodzą mi po głowie

> takie myśli żeby sprzedać Siene i kupić coś innego,ale problem

> wiadomy: kasa,ale jeśli go niesprzedam to mam plan następujący:

> 1 WARIANT:

> Felga: 15"

> Opona: R 15 195/50

> Utwardzić tylnie zawieszenie.

> 2 WARIANT:

> Felga: 15"

> Opona R15 195/50

> Obniżyć samochód 30mm(do 30mm nie trzeba zmieniać amorów na krótsze,

> i te sprężyny utwardzą samochód)

> 3 WARIANT:

> Felga 14"

> Opona R14 195/50 lub 185/50

> Obniżyć o 30mm.

> Ale zastanawiam się nad taka sprawą czy te opony R15195/50 nie będą

> mi bardzo wystawały z nadkola? Teraz mam R14 185/60 i fajnie

> wygląda, ale te 15"elgi strasznie kusza. Tył utwardzić będę

> musiał w każdym przypadku, bo nawet teraz jak mam R14”

> 185/60 jak usiądą 3 osoby na tył i będę przrjezdzał przez próg

> zwalniający ”policjanta” to mi przyciera

> opona o nadkole. A opona R15 185/50 jest szalenie droga.

> Nie chce być nie miły,ale Pisze to do osób, które czują temat i mi

> coś doradzą, a jeśli masz zamiar napisać ze to bez sensu na

> polskie drogi to sobie daruj taki wpis. Pozdrawiam

wszytko pieknie ladnie nawet jak wszystko wejdzie to ciekawe gdzie znalezc sprezyny obnizajace powiem ci ze szukam juz pol roku wyslam maile do roznych firm w polsce i nie moge znalezc podobno jaks firma Ventura cos robila ale tez nie moge tam nic znalezc ewetualnie jakies sprzeyny od innych fiatow ale nie znalazlem nic jesli chodzi o tyl

Napisano
  • Autor
www.vogtland.com gdzies na dysku mam katalog i cennik i tam było do Sieny komplet. Musze tego poszukać, a ciężko bedzie bo przeniosłem sie na noewgo kompa i musze to wykopać ze sterty plikow.
Napisano

> www.vogtland.com gdzies na dysku mam katalog i cennik i tam było do

> Sieny komplet. Musze tego poszukać, a ciężko bedzie bo

> przeniosłem sie na noewgo kompa i musze to wykopać ze sterty

> plikow.

firma novitec z tego co wiem robi do palio ale palio i siena tylko przod maja taki sam w katolgu tej firmy nie ma nic o sienie

Napisano

najchetniej to wsadzilbym do niej 2.0 20v albo 2.0 T ale to odlegle plany i pewnie nie dojda do skutku bo taka zabawana to troche duzy i bezsensowny koszt, osttanio myslalem nad zmiana na alfe 156 2.0 20v no ale nie wiem pewnie zostane przy sienie jak narazie chcialbym ją troche rzucic na glebe, pomyslec nad jakims zawieszeniem bo to co jest(seria) strasznie mnie meczy a dokladniej skakanie po jezdni jak zajac biglaugh.gif mysle ze cos zmienie w kwestii audio ale to wszytsko przedemna

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ja podiołem cecyzje. I jeśli nie przesiąde sie do C-klasy to kupuje na tył amory Kayaba z regulacja wsadzam sienie na 15 calowe felgi i kapcie 195/50. Nie wsadzam na glebe.

A i myślałem o zderzaku od pick up-a biglaugh.gif

Napisano

a ja bede kombionował z zawieszeniem i 14 na nasze drogi 15 i 195/50 jest strata kasy ... no chyba ze fele kupisz takie mocne bo to co mialem w Punto sie nie nadawało do jazdy

do tego zderzak przerobie napewno tzn. siatka i wyciecie poprzeczek...

mam zamiar jeszcze zrobic cos z końcowym tłumikiem ale nie mam pojecia gdzie kupić jakiś orginał sportowy..

Ulter nie robi a jak sie dowiedziałem ile kosztuje na zamówienie to sie zastanawiam nad samą końcówka... tylko jaką ma ktośą u siebie zamontowane i jak to wygląda można prosić o foto

Napisano
  • Autor

> a ja bede kombionował z zawieszeniem i 14 na nasze drogi 15 i 195/50

> jest strata kasy ... no chyba ze fele kupisz takie mocne bo to

> co mialem w Punto sie nie nadawało do jazdy

> do tego zderzak przerobie napewno tzn. siatka i wyciecie

> poprzeczek...

> mam zamiar jeszcze zrobic cos z końcowym tłumikiem ale nie mam

> pojecia gdzie kupić jakiś orginał sportowy..

> Ulter nie robi a jak sie dowiedziałem ile kosztuje na zamówienie to

> sie zastanawiam nad samą końcówka... tylko jaką ma ktośą u

> siebie zamontowane i jak to wygląda można prosić o foto

Moim zdaniem koncówka wywalona na wierzch w tym samochodzie brzydko bedzie wyglądała i fakt ze jest chowana to najlepsze rozwiazanie. Ale to jest moje zdanie.

Foto gdzieś kiedyś było poszukaj na forum, jakis ziom chyba ojcu przerobił właśnie w ten sposób.

Z tym zderzakiem sie wstrzymam bo kupiłem tylnia lampe i nowe żaróweczki GT 150 palacz.gif i kasa sie rozeszła beksa.gif

Pozdrawiam.

Napisano

plany sie zmienily biglaugh.gif na wiosne planowana sprzedaz sienki i zmiana auta

Napisano

witam

też mam sienke w domu i własciwie to strasznie sie jeżdzi na seryjnym zawieszeniu.

i teraz takie pytanko :

może ktos próbował takiego czegos jak - spręzynki na przód jakies obniżające od palio a tył uciąc serie (bo przód ucinac nie radze ale tył nie powinno miec to zbytnio znaczenia)

Pozdr

Napisano

> witam

> też mam sienke w domu i własciwie to strasznie sie jeżdzi na seryjnym

> zawieszeniu.

> i teraz takie pytanko :

> może ktos próbował takiego czegos jak - spręzynki na przód jakies

> obniżające od palio a tył uciąc serie (bo przód ucinac nie radze

> ale tył nie powinno miec to zbytnio znaczenia)

> Pozdr

chyba na głowe człowieku upadł jak ty chcesz ciąc spreżyny uzbroj_zlo.gifczy z tyłu ciecie czy z przódu to zabujstwo czerwona.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.