Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup renault scenik 2000-2002

Featured Replies

Napisano

witam serdecznie zaprzyjaźnionych kolegów z drugiego autokącika

planuje zakup owego auta w zwiazku z tym mam kilka pytań :

1- jakie jest spalanie tego autka 1,6 i 2,0 na LPG

2- na co zwrócić uwage przy zakupie auta

3- jakię mają dolegliwości te auta ,co czesto sie psuje

za wszystkie odpowiedzi dziekuje będą mile widziane drive.gif

Napisano
  • Autor

> witam serdecznie zaprzyjaźnionych kolegów z drugiego autokącika

Czyżby z was nikt niemiał takiego auta?

Napisano

Mój kombi spalał około 9-10l LPG przy spokojnej jeździe. Instalacja - BRC Sequent.

W silnikach benzynowych padają cewki WN - jeśli są to Sagem-y, jeśli inne (Denso, Beru) to nie ma z nimi problemu.

Urywają się nagminnie tyle amortyzatory - przy górnym mocowaniu. NIe ma na to siły ale na szczęście są tanie.

Napisano

> Czyżby z was nikt niemiał takiego auta?

NIE zlosnik.gif

mam 1,8 B/G '02, ale od 3 tygodni dopiero i sam uczę się tak naprawdę na własnych błędach

o słabych stronach mam nadzieję,że nie napiszę wcale smile.gif

co do zużycia: orientacyjnie zużywa gazu 10-11 l/100 km - tylko krótkie dystanse i miasto, w trasie nie wiem, bo nie miałem okazji. Instalcacja sekwencyjna jakaś tam polsa nawet nie wiem dokładnie nazwy. /dane co do zużycia z komputerta dotyczą podobno tylko benzyny i są nieadekwatne dla gazu/.

Z opowieści dziwnych treści można poczytać o padających amorkach z tyłu i nadmiernie zużywających się tarczach/klockach hamulcowych oraz innych drobnych aczkolwiek uciążliwych niedoróbkach.

Mnie dotknęło na razie tylko jedno: niemożność złożenia oparcia tylnego środkowego fotela. Z pomocą forumowicza zrobione w 5 min. - linka wyleciała z prowadnicy.

Poprzednio miałem megankę 1,4 16V

trudno porównywać te 2 samochody i ich właścowości jezdne, choć to niby ta sama generacja, scenic jednak jest bardziej "dostojny", wyższy, cięższy, ma więcej schowków, miejsca i możliwości aranżacji wnętrza, płaską podłogę i iileśtam plusów.

Jeśli chodzi o szczególy musisz pytać konkretnie o jakieś sprawy, w miarę możliwości i wolnego czasu odpowiem.

edit; zapomniałem o nieszczęsnych cewkach, ale to jak widać każdy użykownik wie i przyjmuje jako pewnik zlosnik.gif.

w mojej megance 2 razy wymieniali tą samą cewkę - o dziwo pomimo braku gwarancji za friko (mały przebieg spowodował w ASO odruchy litośći)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.