Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszcelka pod miską

Featured Replies

Napisano

Rok temu wymieniałem uszczelkę pod piską olejową i teraz widzę, że zaczyna przeciekać. Na razie nie będe jej wymieniać (jeszcze 4kkm do wymiany oleju), ale mam pytanie. Czy są uszczelki lepsze i gorsze, czy po protu bierze się pierwszą lepszą i uszczelnia silikonem??

U mnie jest podwójna gumowa uszczelka

Napisano

Miałem też przecieki przez ta uszczelke gdy kupiłem taka bez metalowych tulejek , potem kupilem z tulejkami i nie było problemu. ALe czy ty jestes pewny ze to z miski bo mi w sumie nie leciało z miski tylko przez zimering na wale korbowym, pojechałem do mechaniora wymieniłi sucho jak makiem zasiał.

Napisano
  • Autor

> Miałem też przecieki przez ta uszczelke gdy kupiłem taka bez

> metalowych tulejek , potem kupilem z tulejkami i nie było

> problemu. ALe czy ty jestes pewny ze to z miski bo mi w sumie

> nie leciało z miski tylko przez zimering na wale korbowym,

> pojechałem do mechaniora wymieniłi sucho jak makiem zasiał.

Z miski na pewno leci, bo do okoła się poci wyraźnie. U mnie nie ma tych tulejek, ale wiem o co chodzi, a czy na wale nie puszcza to się okaże jak obejrze dokłądnie

Napisano

kup uszczelke z metalowymi koleczkami i przesmaruj ja silikonem z dwoch stron. ja juz rok czasu tak jezdze (35tkm) i nic sie nie dzieje.

Napisano

> Czy są uszczelki lepsze

> i gorsze, czy po protu bierze się pierwszą lepszą i uszczelnia

> silikonem??

> U mnie jest podwójna gumowa uszczelka

Proponuje uszczelkę Goetze albo Elring, innych nie stosuje. Koleżance wymieniałem ponad 2 lata temu w Corsie, do dziś nie uroniła nawet kropelki.

Z drugiej strony w Skodzie nigdy nie udało mi się uzyskać idealnej szczelności, bez zastosowania silikonu, ale to pewnie ze względu na stan miski hehe.gifhehe.gif

Napisano

Tez mialem taki problem, tzn tak sie wydawalo. Olej zbieral sie na laczeniu miska-blok, nawet troche sruby dociagnac sie lekko daly. Ucieszony myslalem ze mam z glowy, ale dalej sie pocilo, okazalo sie ze to uszczelniacz przy aparace zaplonowym, tak wiec praktyka uczy, ze przyczyna moze lezec w zupelnie innym, niz by sie tego mozna spodziewac, miejscu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.