Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żarówki pozycyjne przód to W5W ?

Featured Replies

Napisano

bo se bendem robił tjunink oświetlenia i wywalam żarówki i daje dwa rózne typy białych ledów, tyle że nie wiem jakie tam jest mocowanie wink.gif

Oczywiście główne zarówki to jedyny słuszny wybór czyli HID + Silverstar palacz.gif

Napisano

> bo se bendem robił tjunink oświetlenia i wywalam żarówki i daje dwa

> rózne typy białych ledów, tyle że nie wiem jakie tam jest

> mocowanie

Kilka osób próbowało i się okazało, że z każdej strony musi być co najmniej jedna normalna żarówka postojowa (z włóknem) sprawna, żeby komp nie wywalał błędu przepalenia żarówek.

Napisano
  • Autor

> Kilka osób próbowało i się okazało, że z każdej strony musi być co

> najmniej jedna normalna żarówka postojowa (z włóknem) sprawna,

> żeby komp nie wywalał błędu przepalenia żarówek.

-- tja..no to chyba mam z dyni przeróbkę na HID'y :/ Chociaż, z drugiej strony, jak padła mi H7 to komp nic nie wskazywał hmm.gif

Myślalem, by wstawić równolegle jakis rezystor, który chocby w znikomym stopniu zapinał obwód i dawał do kompa sygnał, że żarówka jest ok, ale musiałby to być conajmniej 30-to omowy / 20 W wiec niezła grzałka i spadek napiecia skutecznego doprowadzanego do przetowrnicy

Wiec albo pogodzić się z tym, że bedzie fajlur lajtowy albo kombinowac dalej ( przetowrnica ma zbyt dużą rezystancję wejściową, bo komp dał sie oszukać )

Napisano

> -- tja..no to chyba mam z dyni przeróbkę na HID'y :/

też próbowałem podchodzić do tematu, ale raczej rezygnuję ze względu na powyższe problemy.

A co z oryginalnymi lapami pod xenon, czy jest problem żeby je zamontować ?

a tak BTW to co z radyjkiem? wink.gif

Napisano

> A co z oryginalnymi lapami pod xenon, czy jest problem żeby je zamontować ?

Lampy, startery, poziomowanie, spryskiwacze... IMO nieopłacalne, tym bardziej, że stilaki mają bardzo dobre normalne reflektory.

> a tak BTW to co z radyjkiem?

To już temat na inny wątek. cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> też próbowałem podchodzić do tematu, ale raczej rezygnuję ze względu

> na powyższe problemy.

-- a ja mimo wszystko odepnę dzisiaj obydwie żarówki H7 i sprawdze, czy mi wyskoczy powiadomienie, bo sie mi cos zdaje jednak, ze nie było go...

> A co z oryginalnymi lapami pod xenon, czy jest problem żeby je

> zamontować ?

-- problem żaden, bo fabryczne ksenony przetowrnice i poziomy maja już w kloszu, jedynie trzeba czujniki z belki pociągnąć ( a to już inna para kaloszy)

> a tak BTW to co z radyjkiem?

-- się niestety, wycofuję. Na razie muszę się męczyć bez mp3 frown.gif Nie chcę wstawiac ramki i montować nieoryginalnego ( wiem, zbok jestem - ale fabryka mi sie podoba, zwlaszcza, ze naprawde ładnie dmucha) Więc temat umarł, przynajmniej na czas jakiś ;-)

Napisano

> -- a ja mimo wszystko odepnę dzisiaj obydwie żarówki H7 i sprawdze,

> czy mi wyskoczy powiadomienie, bo sie mi cos zdaje jednak, ze

> nie było

uszkodzeń żarówek H7 body komp nie wykrywa (przynajmniej u mnie - prod 2004).

Trzeba taką usterkę wykryć wzrokowo - swoim "kompem"

Napisano
  • Autor

> uszkodzeń żarówek H7 body komp nie wykrywa (przynajmniej u mnie -

> prod 2004).

-- czyli jesteśmy w domu jump.gifyay.gif . Spryskałki mam juz opracowane ( przynajmniej teoretycznie - jutro szrot na strazackiej zweryfikuje mą teorię ), pozostanie przegryzienie się z poziomami confused.gif Musze poczaić jak duzo byłoby roboty z dopięciem czujników- na razie poprostu założe opaski na palniki, ktore "odetną" część strumienia i generalnie opuszczę lustra - nie powinno walić wtedy już po gałach.

Szkoda, że reflektory sa plastikowe, a szklane - wtedy możnaby je rozebrac ładnie i dodać kawałek osłonki, by usunąc część owego _/ "wycięcia w górę" ;-)

W swojej marysi ( fakt, że miałem soczewki ) poprawiłem przegrode i świeciły jak łoryginalne E6

> Trzeba taką usterkę wykryć wzrokowo - swoim "kompem"

-- poprzednia włascicielka jedziła wogóle bez i nawet nie wiedziała 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.