Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podnoszace sie obroty- czujik temperatury.

Featured Replies

Napisano

Zdarza sie mojemu uniaczkowi podnoszenie obrotow tak do 1300 czasem 1500 po chwili wracaja do normalnych zdaza sie to gdy samochod chwilke stoi np. swiatla. Kiedys go przylapalem w momencie gdy mial wlasnie takie wysokie obroty i po wypieciu czujnika temperatury [tego ktory podaje sygnal do sterowania] obroty spadly do normalnych,po wpieciu znow skoczyly do 1400 po wypieciu znow spadly. Mozna by szukac winy w s.krokowym ale on wykonuje polecenia centralki. Moze czujnik t.jest walniety i zmienia sie jego rezystancja do wartosci odpowiadajacej powiedzmy 5*.Prosze o opinie czy moze tak byc ?. Pozdrawiam oczywiscie wszystkich kolegów. bow.gif

Napisano

Wydaje mi sie, ze czujnik sie "konczy"... smirk.gif Faktycznie moze z jakiegos powodu przyjmowac rezystancje odpowiadajaca temp. otoczenia np. 5*... no.gif Z jakiego nie wiem... niewiem.gif Jedno jest pewne, ze gdy wyjales wtyczke z czujnika komputer przeszedl w tryb awaryjny i zastapil wskazanie z czujnika sygnalem odpowiadajacym 90*... ok.gif To tlumaczyloby powrot obrotow do normy... skromny.gif

Napisano

Miałem tak na początku mojej obeznej przygody wzrastały obroty ale i spadały, czasami zarzało się tak że obroty nawet dłuższy czas były wysokie.

Sprawdzałem czujnik i okazał sie oki

Proponuje zronic to samo miernik podpiąć do czujnik a i sprawdzać w miarę rozgrzanego samochodu omonierz pomoże przekonać się

a co do wypinania i wpinania to ma sie tak zachoywać bo zmienia rezystancje w miarę wzrostu temp. take jest jego zadanie więc może zmieniać ilość obrotów bo w momencie odpinania masz 0 Ω

Ale nie daje głowy ani ręki za to co napisałem bo czytalem o tym czujniku jakiś czas temu i mogę coś przekręcić.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.