Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dławi sie

Featured Replies

Napisano

Heya

Astra 97 rok,X14NZ z gazem

Autko na benzynie strasznie się muli i dławi.Jak daję gazu to strasznie czuć jak się zamula dopiero lekkie popuszczenie gazu poprawia sytuacje.Świece,kable,kopułka,fiktry itp OK

Wtryski przeczysiłem jakims tam oczyszczaczem dolewanym do benzynki.

Na gazie tego problemu nie ma.

Co to może być?

Pozdrowionka

Napisano

> Może pompa paliwa siada, albo sonda.

Ja ma tak samo. Pompy bym raczej nie obwiniał. Wymieniłem uszkodzoną na nową i przed i po wymianie jest tak samo.

U mnie na jakiś czas wystarcza przegonienie auta na noPb plus STP czerwony.

Napisano
  • Autor

Qrde

a może by wywalić katalizator?

pz

Napisano

> Qrde

> a może by wywalić katalizator?

> pz

To raczej nic nie da.... na oko jak to by była wina katalizatora to nie miał byś mocy zarówno na gazie jak i na benzynie. Umnie sie ostatnio pojawił podobny problem aczkolwiek narazie dość delikatnie.. w planach mam wyjeździć paliwko zatankować 98 i troszkę przegonić skurczybyka.... pół roku temu pomogło... paliwko zwietrzało i oktanów mu brakowało biedakowi clown.gif

poza tym kombinuje nad układem dostarczania paliwa ( silniczek ) i filtr benzynki

.. i bronie sied przed jazdą do szkodników ( czytaj warsztatu ) - rok bez napraw zobowiązuje

Zdrufko

Napisano

Mam to samo !!!!!!!!!!! walczyłem swego czasu z tym problemem bo asterix robił KANGURY dławił się jak mu się dawało w gaz ale tylko przy jezdzie na luzie dał się przegazować wymieniłem swego czasu filterek paliwa i świece i pomogło choć po jakimś czasie obiawy wróciły starałem się nie jezdzić na rezerwie by syfu nie zaciągało rózne dodatki nic nie pomagają nawet 98pb więc odpalam na benzynie a przy 2500tys/obr przełancza mi się na gaz cóż zrobić No że chyba znów wszystko wymieniać świece filtr paliwa kable ale czy pomoze a co do pompy to była sprawdzana i jest OK więc u mnie tak to wygląda spineyes.gif

Napisano

mialem podobnie, wywalilem kata, nowa sonda lambda, nowy modul DIS i sie poprawilo, zostalo mi jeszcze koncowy tlumik wymienic ale na razie jezdzi wiec nie ruszam

Napisano

sprawdzic palec rozdzielacza i cewke - ja mialem takie objawy i po wymienia palca pomoglo, na poczatku wywalilem katalizator ale nic z tego

Napisano

mialem to samo

na poczatku wymienilem WN swiece filterek i w sumie nic...

wymienilem kopulke i nagle zaczal normalnie odpalac ...ale mocy ani troche z PKSem moglem sie tylko skutecznie scigac

okazalo sie ze katalizator spalony wysypalem go puche zostawilem i jak reka odjal wloknina od ceramiki obluzowala sie i przytykala rure przy okazji strasznie sie grzal norm temp 95st

teraz ma faktycznie 60KM ale jest nowy problem... frown.gif

jak jest zimny chodzi jakby na 3 cylindry i bez roznicy czy gaz czy benz strasznie kulawo do poki temp nie zlapie

jak nikt mi nie podpowie co ztym zrobic powaznie rozwaze zakup nowego kata

pozdrawiam

Napisano

> jak jest zimny chodzi jakby na 3 cylindry i bez roznicy czy gaz

>czy benz strasznie kulawo do poki temp nie zlapie

>jak nikt mi nie podpowie co ztym zrobic powaznie rozwaze zakup

>nowego kata

Wyrzucenie katalizatora może mieć wpływ na pracę silnika ponieważ zmienia się pojemność układu wydechowego, ale nie aż tak aby to mocno odczuć jeśli w ogóle.

Natomiast według mnie katalizator nijak ma się do pracy na zimnym/ciepłym silniku.

Ale pytanie do mądrzejszych ode mnie:

Czy dobrze kobminuję:

Zimny silnik+zbyt bogata mieszanka=zalewanie silnika

Ciepły silnik+zbyt bogata mieszanka=normalna praca silnika + szybkie odparowanie nadmiaru paliwa przez zawór wydechowy

?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.