Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termostat, a teraz UPG, co jest??

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem tu gościnnie.

Szwagier ma UNO 1.4 i tydzień temu był na wymianie termostatu bo auto się nie dogrzewało. Przez tydzień czasu było ok (przejechane około 500km), wróciło ogrzewanie, temperatura silnika w normie. Dziś rano auto normalnie odpaliło tylko ogrzewanie chyba nie grzało, był to krótki odcinek więc nie dochodził sedna. Przed chwilą czekał w kolejce na stacji benzynowej i temp silnika skoczyła powyżej 100 i szaleje od tamtej pory. Nie stwierdził ubytku płynu i wody nie wywaliło, niestety autka nie widziałem na oczy tylko z relacji telefonicznej.Ten sam mechanik co wymienił termostat twierdzi że to UPG.

Moje pytanie brzmi, czy mógł spaprać robotę przy termostacie i konsekwencją tego jest uszkodzenie UPG.

Napisano

Jak płynu nie ubywa, nie ma nalotu na wydechu białego silnik chodzi płynnie a w wyrównawczym nie ma bąbelków to raczej nie głowica. Ja bym stawiał znowu na termostat, teraz jest taki szac, że pochodził minute i go zacieło na zamkniętym. Lepiej rozebrać jeszcze raz termostat i zobaczyć nad palniekiem gazowym czy działa niż drzeć głowice na darmo. Albo nawalił silikonu i posżło gdzieś w obieg- dlatego wole robić sam bo wiem co robie.

Napisano

A ja mam pytanko z podobnej dziedziny a niechce zakłada nowego wątku: po jakim odcinku jazdy wam chyta uniaczek temperature, bo u mnie żebym poczuł że coś grzeje to 6km trzeba a u ojca w cc 1500m i czuc już coś. zeby.GIF Wiadomo tam mniejszy silnik i obieg ale może u mnie cuś nie teges...Termostat?zapowietrzony układ troche?płyn 1,5 roku temu wymieniany. smile.gif

Napisano

> A ja mam pytanko z podobnej dziedziny a niechce zakłada nowego wątku:

> po jakim odcinku jazdy wam chyta uniaczek temperature, bo u mnie

> żebym poczuł że coś grzeje to 6km trzeba a u ojca w cc 1500m i

> czuc już coś. Wiadomo tam mniejszy silnik i obieg ale może u

> mnie cuś nie teges...Termostat?zapowietrzony układ troche?płyn

> 1,5 roku temu wymieniany.

6km icon_eek.gif

ja jade z 1,5 - 2km, predkosci nie za duze sa i już letnie powietrze leci ok.gif

pewno masz termostat wlanięty, albo przykryj sobie chłodnice, to na silnik nie bedzie leciało zimne i się szybciej nagrzeje

Napisano

tak właśnie myślałem,w uniakach jest jeden typ czy znowu tak jak z innymi częściami z 5 różnych do każdego modelu? zeby.GIF

Napisano

> tak właśnie myślałem,w uniakach jest jeden typ czy znowu tak jak z

> innymi częściami z 5 różnych do każdego modelu?

nie wiem, trza podac model i typ silnika ok.gif

bo inaczej bedzie zamęt jak to zawsze jest wink.gif

Napisano

> nie wiem, trza podac model i typ silnika

> bo inaczej bedzie zamęt jak to zawsze jest

Spoko i dzieki bede coś działał w najbliższym czasie bo w miare ciepło smile.gif

Napisano

> 6km

> ja jade z 1,5 - 2km, predkosci nie za duze sa i już letnie powietrze

> leci

> pewno masz termostat wlanięty, albo przykryj sobie chłodnice, to na

> silnik nie bedzie leciało zimne i się szybciej nagrzeje

u mnie faicik przy szczelnej glowicy zaczyna grac po jakichs dwoch kilometrach

problem z poznym ogrzewaniem pojawial sie u mnie gdy zaczynala padac uszczelka pod glowica

moze temostat niedokonca zamyka i na zimnym silniku maly obieg nie ma pelnego przepływu bo czesc idzie przez termostat ale to tylko teoria wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.