Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

remont skrzyni z ccs samemu za i przeciw :)

Featured Replies

Napisano

kupuje za pare dni ccs z zajechana skrzynia tzn objaw taki ze na kazdym biegu jest wycie ,kazdy bieg wchodzi idealnie na luzie jest cisza czyli dyfer jest ok smile.gif jaki przypuszczalny koszt naprawy ?? i czy idzie zrobic kape skrzyni samemu ?? moze jakies rady na co zwrocic uwage itp

Napisano

ja się niznam ale wydaję mi się że jak zaczniesz rozbierać to napewno okaże się że jest więcej do zrobienia niż się może wydawać na początku sick.gif

Napisano

> kupuje za pare dni ccs z zajechana skrzynia tzn objaw taki ze na

> kazdym biegu jest wycie ,kazdy bieg wchodzi idealnie na luzie

> jest cisza czyli dyfer jest ok jaki przypuszczalny koszt

> naprawy ?? i czy idzie zrobic kape skrzyni samemu ?? moze jakies

> rady na co zwrocic uwage itp

Obstawiam łożyska, a co do kosztu - ja osobiście bym kupił drugą np. z rozbitą obudową, albo z wysypanym synchro - albo jak chcesz to nowe łożyska (o ile to one) koszt jednego to ok. 90zł a są 3 w skrzyni, do tego warto kupić od razu uszczelniacz wałka sprzęgłowego - koszt chyba 5zł

Napisano
  • Autor

no napewno padło łozysko smile.gif nie chce kupowac innej skrzyni bo sportingowa skrzynia to juz powoli rarytas i co zas trafie na szrota ??? juz raz kupiłem do mojego ccs 1,2 skrzynie i okazało sie ze nie ma 3 biegu :/ ta ma wszystkie tylko ze chuczy i napewno jakies łosyko poszło zeby.GIF wiec chyba lepiej otowzyc zobaczyc i nawet wymienic wszystkie łozyska a co tam smile.gif zrobi i bedzie kulac smile.gif tylko mnie martwi temat składania tego.

Napisano

> no napewno padło łozysko nie chce kupowac innej skrzyni bo

> sportingowa skrzynia to juz powoli rarytas i co zas trafie na

> szrota ??? juz raz kupiłem do mojego ccs 1,2 skrzynie i okazało

> sie ze nie ma 3 biegu :/ ta ma wszystkie tylko ze chuczy i

> napewno jakies łosyko poszło wiec chyba lepiej otowzyc zobaczyc

> i nawet wymienic wszystkie łozyska a co tam zrobi i bedzie

> kulac tylko mnie martwi temat składania tego.

Eeee. co ty opowiadasz - to są takie puzle tylko dla większych dzieci

A poza tym skrzynia w 1.1 jest dość prosta - jeżeli tylko masz umiejętności to nie ma problema.

Ja osobiście tą skrzynie rozbieram w maks 3 godz na części pierwsze i skaładam w 4godz do kupy (ta 1godz więcej to jest czyszczenie wsiego co by później czarny olej nie był )

edit:

Ja Cie wcale nie namawiam do rozbierania skrzyni - żeby nie było na mnie jak będziesz miał 5 biegów do tyłu i jeden do przodu zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

eeee to luzno zeby.GIF silniki składam bez problema to i skrzynie sie złozy zeby.GIF wezme ja do pokoju i siem troszke z nia pobawie zeby.GIF a tak przypuszczalnie ktore to łozysko padło ?? chuczy kazdy bieg luz jest ok.

Napisano

przy okazji tematu, bo remoncik tez mnie pewnie niedlugo czeka, zna ktos moze jakis tani dostep do fiatowskich skrzyn? tongue.gif Remont to nie jest az taka filozofia jak mowicie, ale z dostepnoscia czesci bywa roznie, a w serwisie duzo workow zlota chca za czesci :/

Napisano

> kupuje za pare dni ccs z zajechana skrzynia tzn objaw taki ze na

> kazdym biegu jest wycie ,kazdy bieg wchodzi idealnie na luzie

> jest cisza czyli dyfer jest ok jaki przypuszczalny koszt

> naprawy ?? i czy idzie zrobic kape skrzyni samemu ?? moze jakies

> rady na co zwrocic uwage itp

..IMO to wlasnie dyfer albo inna zebatka sie poszla ...

bo na luzie lozyska tez pracuja...

Napisano

na dobry początek wymień łożysko oporowe i nie musisz rozbierać skrzyni bo to może to buczeć i sprawdź olej ja jak miałem suchą skrzynie to też buczalo i dzwoniło crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.