Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek - montaż

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Przymierzam sie do montażu cz ( wersja uniwersalna z allegro z 1 masterem i pilotami) w mojej Asterce sedan i prosiłbym kogos kto motnował coś takiego u siebie o jakieś wskażówki pomocne przy montaż tzn zamocowanie siłowników umiejscowienie itp. W wyszukiwarce i postach jest ten temat raczej dosc ogolny i jakby pomijany, tzn zanzaczono np ze w dzrwiach tylnych należy odrócić koble kolorami ale moze cos jeszcze ?

Napisano

> Witam wszystkich. Przymierzam sie do montażu cz ( wersja uniwersalna

> z allegro z 1 masterem i pilotami) w mojej Asterce sedan i

> prosiłbym kogos kto motnował coś takiego u siebie o jakieś

> wskażówki pomocne przy montaż tzn zamocowanie siłowników

> umiejscowienie itp. W wyszukiwarce i postach jest ten temat

> raczej dosc ogolny i jakby pomijany, tzn zanzaczono np ze w

> dzrwiach tylnych należy odrócić koble kolorami ale moze cos

> jeszcze ?

KLIKEN

Napisano

> Witam wszystkich. Przymierzam sie do montażu cz ( wersja uniwersalna

> z allegro z 1 masterem i pilotami) w mojej Asterce sedan i

> prosiłbym kogos kto motnował coś takiego u siebie o jakieś

> wskażówki pomocne przy montaż tzn zamocowanie siłowników

> umiejscowienie itp. W wyszukiwarce i postach jest ten temat

> raczej dosc ogolny i jakby pomijany, tzn zanzaczono np ze w

> dzrwiach tylnych należy odrócić koble kolorami ale moze cos

> jeszcze ?

Sprawa bajecznie prosta i opisana dobrze w tym manualu, sam zalozylem zamek u siebie. Bez wiercenia dziur, wystarczy dobrze pokombinowac. Taka rada od siebie, te metalowe uchwyty z dziurkami najlepiej do drzwi przynitowac, pewne ze sie nie poluzuje i nie bedzie brzeczec. Odwracanie kolorow w tylnych drzwiach? Pierwsze slysze taka glupote, przeciez to bez sensu screwy.gif Chyba ze ktos ma jakas udziwniona wiazke przewodow... Dokup sobie jeszcze jeden silownik do klapy, montaz jeszcze prostszy niz w przypadku drzwi smile.gif Gdyby ktos mial z tym problem, moge podeslac fotke jak to rozwiazac. No i koniecznie pusc przewody miedzy drzwiami a slupkiem (z tylu) w jakiejs koszulce, bo sie szybko przetra. Te oryginalne przewody z uniwersalnego zamka strasznie twardnieja w niskiej temperaturze. U mnie jakims cudem dostala sie opaska na przewody w koszulke miedzy drzwiami, bylo zimno i w tym wlasnie miejscu sie kabel przelamal. Ale ogolnie bez zastrzezen smile.gif Powodzenia!

Napisano

Odwracanie kolorow w tylnych

> drzwiach? Pierwsze slysze taka glupote, przeciez to bez sensu

> Chyba ze ktos ma jakas udziwniona wiazke przewodow...

hmm, jesli chodzi o odwrotne podłączenie przewodów to jest to prawdą jesli siłownik jest zamontowany w taki sposob jak zrobił to kolega w manualu, sam zakładałem wczesniej niz pokazal sie ten manual i w tylnych drzwiach mam tak samo rozwiazane...

Napisano

A chyba ze tak, w takim razei przepraszam za stwierdzenie "taka glupota". U siebie montowalem silowniki bez zadnych manuali i podlaczylem je tak, ze nie dzialaja "do gory nogami" tylko zwyczajnie smile.gif Szkoda ze temat sie nie pojawil wczoraj, bo mialem zdjeta tapicerke i moglbym zrobic foto - imo lepiej rozwiazalem polozenie silowniczkow. A manual czytalem ponad pol roku temu i nie pamietalem juz szczegolow. Mam nadzieje ze nikt nie poczul sie urazony smile.gif

Napisano

witam,

simek18 możesz podesłać tę fotkę siłownika w klapie? Bo jak montowałem swój central to znajomy mi powiedział, że to straszna szarpanina i sobie odpuściłem... banana-wave.gif

pzdr Maciek

Napisano

> witam,

> simek18 możesz podesłać tę fotkę siłownika w klapie? Bo jak

> montowałem swój central to znajomy mi powiedział, że to straszna

> szarpanina i sobie odpuściłem...

> pzdr Maciek

Yhy, jasne. Uno momento, musze sie przejsc do garazu wink.gif

Napisano

Niestety nei wiem, ale wydaje mi sie ze bedzi to to samo. Rozbierz obicie tylnej klapy i sprawdz czy masz takie ucho jak na zdjeciach, zeby wsunac pret blokujacy "wciskanie" guzika otwierajacego klape. Sadze ze bedzie, bo jakby inaczej opel montowal centralne zamki? Patrzac na rysukni w ksiazce sam naprawiam... w modelu kombi jest to uszko, wiec w hb tez bedzie! Nawet w klapce wlewu paliwa mam taki patnet, tyle ze nie podlaczony bo pb nie uzywam wink.gif

BTW, w corsie B dalo sie zalozyc bez wiekszych wigibasow do klapy a to tez hatchback wink.gif Jedyny problem byl w omedze A - tam poszedl migomat w ruch, ale nie ma rzeczy niemozliwych! Obstawiam, ze zrobisz to bez zadnych przerobek, tak jak ja 30.GIF

Napisano

> Niestety nei wiem, ale wydaje mi sie ze bedzi to to samo. Rozbierz

> obicie tylnej klapy i sprawdz czy masz takie ucho jak na

> zdjeciach, zeby wsunac pret blokujacy "wciskanie" guzika

> otwierajacego klape. Sadze ze bedzie, bo jakby inaczej opel

> montowal centralne zamki? Patrzac na rysukni w ksiazce sam

> naprawiam... w modelu kombi jest to uszko, wiec w hb tez bedzie!

> Nawet w klapce wlewu paliwa mam taki patnet, tyle ze nie

> podlaczony bo pb nie uzywam

spoko

nabędę siłownik i zdam relacje jak już dam z nim radę smile.gif

dzięki i pzdr

Maciek

Napisano

> Niestety nei wiem, ale wydaje mi sie ze bedzi to to samo. Rozbierz

> obicie tylnej klapy i sprawdz czy masz takie ucho jak na

> zdjeciach, zeby wsunac pret blokujacy "wciskanie" guzika

> otwierajacego klape. Sadze ze bedzie, bo jakby inaczej opel

> montowal centralne zamki? Patrzac na rysukni w ksiazce sam

> naprawiam... w modelu kombi jest to uszko, wiec w hb tez bedzie!

> Nawet w klapce wlewu paliwa mam taki patnet, tyle ze nie

> podlaczony bo pb nie uzywam

> BTW, w corsie B dalo sie zalozyc bez wiekszych wigibasow do klapy a

> to tez hatchback Jedyny problem byl w omedze A - tam poszedl

> migomat w ruch, ale nie ma rzeczy niemozliwych! Obstawiam, ze

> zrobisz to bez zadnych przerobek, tak jak ja

też mam centralkę z allegro i te same problemy z kruszeniem sie kabli. rozwiązałem to przez zastosowanie grubszych i lepszej jakości kabli na odcinku słupek-drzwi. teraz działa bez zastrzeżeń:)

ale nie o tym chciałem...

pod co podłączyłeś ten siłownik od klapy?? pod jakąkolwiek wiązkę od siłowników?? nie pzreciaży to zbytnio orginalnej wiązki?? moze trzebaby było zastosować grubszy kabel... hmm.gif

ile może kosztować pojedyńczy siłownik elektryczny??

kolejne pytanie: czy u was w centralkach z allegro siłowniki też dosyć głośno pracują?? czy rozwiązaliście ten problem jakoś?? może trzebaby było zastosować jakeis podkładki

gumowe?? hmm.gif

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

No w tym miejscu gdzie mi sie "ugibal" oryginalny kabel tez wstawilem swoje przewody wczoraj smile.gif Silownik do klapy podlaczylem rownolegle z lewymi tylnymi drzwiami, wszystko pracuje idealnie, przeciazenia nie bedzie, przeciez to sa zwyczajen, male silniczki, maly pobor mocy, poza tym pracuja przez sekunde albo jej ulamek. Co do glosnosci, to nigdy nad tym sie nei zastanawialem, pracuja jak pracuja, slychac je przynajmniej, czy sie zatrzasnely drzwi czy nie, gdy odchodze od auta. pociesze Cei,ze w omedze w ktroej jezdza z 6 czy wiecej lat chodza ciszej niz u mnie - z biegiem czasu sie "doloza" smile.gif Aha, cena silowniczka na gieldzie 10zl, ja dostalem gratis, bo kupilem sobie u jednego kolesia alarm i caly zamek z centralka - oplaca sie targowac 30.GIF

Napisano

ja też kupiłem alarm i central u znajomego na giełdzie, ale nie wiem czy będzie chciał dorzucić siłownik gratis, bo to było 2,5 roku temu hehe.gif

Napisano

Jak wiesz gdzie znajomy mieszka, to idz z czteropakiem, obalicie u niego (wypij min 2, zeby Ci sie oplacalo grinser006.gif ) i jakos zalatwisz ten silownik smile.gif grunt to wysunac dobre argumenty 20.GIF

Napisano

wiem gdzie on mieszka, no i chodzi o to, że nawet dziewięć sześciopaków na drogę by nie wystarczyło hehe.gif a tak na poważnie to rezyduję w królestwie Vauxhalla chwilowo a siłownik to dopiero na urlopie zakupię (czyli za tydzień)

pzdr

Napisano

A no to chyba ze tak smile.gif Co do krolestwa Vauxhalla, tez sie tam mam zamiar wybrac niebawem, ale to inna bajka, poki co, myc zabki, jajka i spac brawo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.