Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemow z klima cd (dlugie wyszlo)

Featured Replies

Napisano

Pojezdzilem sobie dzisiaj troche po roznych warsztatach zajmujacych sie klimami zeby wreszcie znalezli mi nieszczelnosc w ukladzie. Po tym pelnym "ciekawych" doswiadczen dniu trace juz nadzieje ze ktos to naprawi frown.gif. W pierwszym warsztacie po wysluchaniu objawow wzieli sie ponownie za sprawdzanie szczelnosci. 15 atmosfer i wsio gra, koles mowi ze ok, ja ze tak juz bylo w zeszlym roku i czynnik schodzil, wiec zebrali sie wszyscy macherzy, poogladali co i jak i nikt nic nie znalazl. Juz sie poddawali, gdy zasugerowalem im zeby sprawdzili osuszacz z ktorym problem mial kolega mgrBrava. I co? Nagle w cudowny sposob nieszczelnosc sie znalazla. Podobno byl taki wyciek ze golym okiem bez ultrafioletu bylo widac hahaha.gif. Szef zakladu opieprzyl swoich pracownikow ze nie zauwazyli ale sam oczywiscie tez patrzal i nic mu nie podpadlo zlosnik2.gif. Diagnoza: osuszacz lub prestostat, oczywiscie bez rozbierania, "na oko", kazal kupic oba na wszelki wypadek hahaha.gif. Dostepne podobno tylko w serwisie niewiem.gif. Pojechalem wiec do aso dowiadywac sie o koszty: wyszlo osuszacz ok 300, prestostat ok 200 oslabiony.gif, ale koles w aso nie wierzyl ze to moze przeciekac wiec wjechalem do serwisu na ponowna diagnoze. To co tam sie dzialo to az szkoda pisac. Osmieszali sie na kazdym kroku, pol samochodu mi chcieli rozebrac, nie mowiac ze "fachowiec od klimy" nie znal kompletnie jej budowy hahaha.gif, szybko sie od nich ulotnilem w poszukiwaniu nastepnego mechaniora. Znalazlem w koncu nastepnego, ale temu nie chcialo sie nawet zajrzec pod maske, zeby stwierdzic ktora z wymienionych przeze mnie czesci cieknie, co bym mogl ja zamowic, zaprosil tylko na inny termin angryfire.gif. Na nim juz kompletnie poleglem. Zmarnowalem 6 godzin i nic nie zalatwiolem frown.gif Normalnie jestem zalamany niewiedza / lenistwem klimaciarzy. Zebym im musial usterki sam palcem wskazywac bo oni nie zauwazyli angryfire.gif. Jakby ktos z wojewodztwa kuj-pom mial namiar na jakiegos prawdziwego mechanika to bylbym wdzieczny.

Jedynynie humor poprawilo mi dzis zamontowanie rameczek za ktore bow.gif dla Agatki i Antaresa.

Dziekuje za uwage zlosnik.gif

Napisano

> nie mam czego

a jak łokieć - zimny zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> a jak łokieć - zimny

szkoda nerwów zlosnik.gif

jeszcze mi tak zostanie green_fuck.gif

Napisano

jak to osuszacz nie przepuszcza? jak zardzewiej (przeaznie przy laczeniu tej aluminiowej puszki z metalem) to cieknie jak diabli.

a poza tym faktycznie oni malo sie znaja na rzeczy... potrafia tylko nabijac 2 rzeczy:

- klime

- swoj portfel crazy.gif

Napisano

> szkoda nerwów

> jeszcze mi tak zostanie

a juz nie zostalo? palacz.gif

Napisano

> a juz nie zostalo?

ty idź zobacz czy wszystkie części wróciły na swoje miejsce...

tylko zdjęć nie rób!

Napisano

Co to dużo gadać - dokładnie tak jest.

Po co się wysilać jak lepiej skasować za nabicie 150pln.

Kiłka i tyle. Te cienie to powinny myjnie obsługiwać.

Napisano

> Co to dużo gadać - dokładnie tak jest.

> Po co się wysilać jak lepiej skasować za nabicie 150pln.

no bo wiesz... jak naprawia, to wykasuja powiedzmy 300-500zl + oczywiscie nabicie 150zl. a jak co 2 miesiace bedziesz przyjezdzal to zarobia na Tobie znacznie wiecej i... bezproblemowo crazy.gif

> Kiłka i tyle. Te cienie to powinny myjnie obsługiwać.

nono.gif jeszcze autka by porysowali biglaugh.gif

Napisano

> tylko zdjęć nie rób!

oooo wszystko na miejsu... wystraszyles mnie palacz.gifhahaha.gif

274404375-umyty.jpg

Napisano

> oooo wszystko na miejsu... wystraszyles mnie

progi odpadły? zlosnik.gif

Napisano

> progi odpadły?

aaaaaaaaaaa no widzisz, nie zauwazylem pad.gif

ale nie zardzewialy hahaha.gif

Napisano

Diagnoza: osuszacz lub prestostat,

> oczywiscie bez rozbierania, "na oko", kazal kupic oba na wszelki

> wypadek . Dostepne podobno tylko w serwisie . Pojechalem wiec

> do aso dowiadywac sie o koszty: wyszlo osuszacz ok 300,

> prestostat ok 200

Cieszę się, że mogłem pomóc w diagnozie.

Za zamiennik osuszacza zapłaciłem 250 zł (w serwisie -ASO były po 280 zł). Prestostat? A cóż to takiego?

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Diagnoza: osuszacz lub prestostat,

> Cieszę się, że mogłem pomóc w diagnozie.

Ja rowniez waytogo.gif

> Za zamiennik osuszacza zapłaciłem 250 zł (w serwisie -ASO były po 280

No niestety, tez u mnie ok 290 zl, ale jest nadzieja na znalezienie tanszego zamiennika, do toyoty sa do kupienia po niecale 20 Euro wiec moze i do fiata sie tanszy znajdzie

> Prestostat? A cóż to takiego?

jakis czujnik/wskaznik cisnienia, znajduje sie nad osuszaczem i wyglada u mnie ze to on puszcza, koszt niecale 200 i podobno brak zamiennikow oslabiony.gif

> Pozdr.

Rowniez pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za pomoc waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.