Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoalarm jaki ?

Featured Replies

Napisano

Mam do wyboru sam alarm bo centralny juz mam ...

STER z czujnikiem wstrząsowym i ultradzwiekami za 450zł

lub

Silicon ultimate ARS z ultradzwiękami za 500zł

oczywiście ceny z montażem są

Poradzcie bo niewiem co wybrac a w Piątek oddaje auto

Napisano

> Mam do wyboru sam alarm bo centralny juz mam ...

> STER z czujnikiem wstrząsowym i ultradzwiekami za 450zł

> lub

> Silicon ultimate ARS z ultradzwiękami za 500zł

> oczywiście ceny z montażem są

> Poradzcie bo niewiem co wybrac a w Piątek oddaje auto

Wybierz cokolwiek, byle nie montowali tego na scianie grodziowej obok kolumny kierownicy nad kolanami kierowcy biglaugh.gifrotfl.gif.

Napisano
  • Autor

no ale który bedzie lepszy jak myslisz ?

Napisano

> no ale który bedzie lepszy jak myslisz ?

Wszystko jedno i tak jak beda chcieli ukrac to ukradna, mozesz wziac ten tanszy i poprosic monterow zeby zamontowali Ci w nieseryjnym miejscu za doplata zlosnik.gif

Napisano

> Mam do wyboru sam alarm bo centralny juz mam ...

jezeli to do lanosa to musisz doliczyc koszt jednego silownika do drzwi kierowcy bo nie ma..

> STER z czujnikiem wstrząsowym i ultradzwiekami za 450zł

> lub

> Silicon ultimate ARS z ultradzwiękami za 500zł

> oczywiście ceny z montażem są

> Poradzcie bo niewiem co wybrac a w Piątek oddaje auto

Napisano

Tańsz i poproś o zamontowanie dodatkowo siakiegoś niestandartowego wyłącznika, który IMO będzie lepszym zabezpieczeniem niż ten alarm smile.gif

Napisano

> Tańsz i poproś o zamontowanie dodatkowo siakiegoś niestandartowego

> wyłącznika, który IMO będzie lepszym zabezpieczeniem niż ten

> alarm

Alarm jak sama nazwa wskazuje nie sluzy zabezpieczeniu samochodu, tylko ostrzeganiu wlasciciela, ze cos dzieje sie niedobrego. Poprawnie zamontowany potrafi robic to do momentu rozbrojenia przez wlasciciela, i nie ma zmiluj. biglaugh.gif

Napisano

> Tańsz i poproś o zamontowanie dodatkowo siakiegoś niestandartowego

> wyłącznika, który IMO będzie lepszym zabezpieczeniem niż ten

> alarm

i niech Ci wszystkie kableki puszczą w metalowych rurkach, żeby nie dało rady przeciąć, no i oczywiście jakieś zmyślne zabezpieczenie przed puszczeniem dużego napięcia po masce, no i niech zamontują tam gdzie złodziej NIGDY się nie dostanie.

Jeśli to ma być pod maską to albo ją zabezpiecz na kłódkę, albo sam alarm zamontować do metalowej skrzynki! zlosnik.gif

Uwaga: Tani chwyt => odłącz dzwigenkę otwierania maski, tak żeby nikt nie mógł jej otworzyć (oprócz Ciebie)

Napisano

> Uwaga: Tani chwyt => odłącz dzwigenkę otwierania maski, tak żeby nikt

> nie mógł jej otworzyć (oprócz Ciebie)

Tani ale bardzo dobry smile.gif niestety nie zawsze prosty w realizacji frown.gif

Mam pytanie z trochę innej beczki, może ktoś mi doradzić jak unieszkodliwić własny alarm we własnym samochodzie?

Chodzi o całkowite wyłączenie nie przyciskiem od pilota czy wyłączenie syreny ale całkiem alarm.

Wiem, że jest jakieś "wyłączenie serwisowe", hebluje się kluczykiem w stacyjce kod, którego niestety nie znam frown.gif nie pamiętam czy poprzedni właściciel podał, czy po prostu starość nie radość.

Dopiero co prawda raz mi zrobił numer latem w upały gdy nie chciał się wyłączyć przez co na jakieś 15 minut nie pozwalał mi odpalić auto, ale ma 7 latek i może się to powtórzyć.

Znalazłem więc bezpieczniki (3) od alarmu i byłem szczęśliwy, że w razie podobnej sytuacji wyjmę bezpieczniki i po problemie.

Niestety ostatnio się grubo rozczarowałem bo jak się je wyjmie to ten drań się włącza.

Jeżeli ktoś jest w stanie mi doradzić proszę o info na priv. podam więcej szczegółowych danych o alarmie itp.

Co do problemu kolegi to tak jak przedmówcy mówią, ilość bajerów nie ma znaczenia, większe znacznie ma montaż, szczególnie nietypowy.

Ja bym brał ten który jakościowo lepiej się prezentuje aby oprócz zabezpieczenia/informowania o kradzieży, gratis również ciebie nie chciał kiedyś wpuścić do auta.

pzdr.

Napisano

> Poprawnie zamontowany potrafi robic to do momentu rozbrojenia

> przez wlasciciela, i nie ma zmiluj.

I nie ma zmiłuj. Trzech wielkich na 2m. drabów prosi Cie grzecznie żebyś oddał kluczyki bo inaczej zrobią Ci z pupy jesień średniowiecza.... zlosnik.gif

Napisano

> Tani ale bardzo dobry niestety nie zawsze prosty w realizacji

> Mam pytanie z trochę innej beczki, może ktoś mi doradzić jak

> unieszkodliwić własny alarm we własnym samochodzie?

Przewaznie wystarczy wyjac glowna wtyczke z centralki. Unieszkodliwiasz syrene, awaryjne, wszystkie czujniki i dodatkowo przekaznik odlaczajacy pompe/zaplon pozostaje w pozycji zwartej. Jak nie, to w zlaczu czerwony przewod laczyc do pozostalych az "zalapie". Centralka znajduje sie nad kolanami kierowcy po lewej stronie lub na scianie grodziowej biglaugh.gif. Odjazd rotfl.gif.

Napisano

> I nie ma zmiłuj. Trzech wielkich na 2m. drabów prosi Cie grzecznie

> żebyś oddał kluczyki bo inaczej zrobią Ci z pupy jesień

> średniowiecza....

A oddam im biglaugh.gif, stane obok i bede polewal na maxa rotfl.gifhahaha.gif.

Napisano

> A oddam im , stane obok i bede polewal na maxa .

ja w razie czego tez oddaje ok.gif

z tym, ze nogi za biore za pas, chwytam telefon i dzwonie na 112, ze wlasnie mi ukradli samochod, ale za 30sek bedzie stal na tej i na tej ulicy rotfl.gif

Napisano

> ja w razie czego tez oddaje

> z tym, ze nogi za biore za pas, chwytam telefon i dzwonie na 112, ze

> wlasnie mi ukradli samochod, ale za 30sek bedzie stal na tej i

> na tej ulicy

A wiesz, ze w Uni aktywowanie tej funkcji jest zabronione? cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.