Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

siena

Featured Replies

Napisano

Witam ja po sąsiedzku niedługo zmieniam auto i niewiem co kupić ostatnio zobaczyłem że niedrogie są sieny ale w tych autach znam tylko silniki nigdy siena niejechałem myślałem też na punto 1 , z tego co się zorientowałem sieny są dośc skromnie wyposażone jestem ciekaw jak właściwości jezdne sieny porównując do punto siena jest dość wysoką jak to się prowadzi ? prosze też napisać jak te auta się sprawują i czy są w ocynku ?

Napisano

> Witam ja po sąsiedzku niedługo zmieniam auto i niewiem co kupić

> ostatnio zobaczyłem że niedrogie są sieny ale w tych autach znam

> tylko silniki nigdy siena niejechałem myślałem też na punto 1 ,

> z tego co się zorientowałem sieny są dośc skromnie wyposażone

> jestem ciekaw jak właściwości jezdne sieny porównując do punto

> siena jest dość wysoką jak to się prowadzi ? prosze też napisać

> jak te auta się sprawują i czy są w ocynku ?

Aut, raczej nie bierze rdza (bardzo rzadko nadkola).

Dostepne silniki

1,2 8V

1,4 (prod. do 1999)

1,6 16V

Wygoda jest na przyzwoitym poziomie, lepiej wyposażone są modele HL (lakierowane zderzaki, halogeny, elektr szyby, wspomaganie i takie tam pierd.)

Czasami można spotkać auto z klimatyzacją (rzadko)

Co do właściwości jezdnych, auto jest zawieszone dość wysoko, gdy będziemy gwałtownie omijać przeszkodę, może je dość mocno zabujać. Jednak dzięki temu nie ma problemu z leżącymi na drodze przedmiotami, a polna droga nie sprawi problemu !

Punto, jest staranniej wykończone w środku, lecz moim zdanie jako auto rodzinne ma za mały bagażnik !

W Sienie jest ponad 500l i można zmieścić "kupę" rzeczy.

jak myślisz o samochodzie rodzinnym to Siena. Jak ma to być auto dla 2 osób, to Punto się sprawdzi doskonale.

Jeśli razi Cię estetyka Sieny, no to trudno tylko Punto.

Myślę, że m.in. dlatego Siena ma taką atrakcyjną cenę, że jest mało estetyczna.

Wielki plus dla Sieny, za to, że można znaleźć zadbany egzemplarz w rozsądnej cenie !

Napisano

Mam w domu i siene i punto. Rzeczywiście punto jest staranniej wykonane, w środku mozna powiedzieć porównywalna ilosć miejsca jednak obszerny bagaznik w sienie jest bezkonkurencyjny. Faktycznie siena jest dość wysoko zawieszona ale można się przyzwyczaić. Oba auta przynajmniej w moim przypadku są praktycznie bezawaryjne i niezawodne może z racji relatywnie małych przebiegów. Jak narazie w obu autach nie ma problemu z korozją. W sienie masz do wyboru mniej jednostek napędowych (brak diesla). Jesli ma to być auto bardziej rodzinne bierz Siene cool.gif

Napisano
  • Autor

mi chodzi o auto na 2 osoby, lubie czasami pojezdzić szybciej po zakretach i tu chyba punto ma przewage szkoda ze w punto nie montowali 1.6 16v 270751858-jezyk.gif powiez mi komfort w punto sienie jak wypada ?

Napisano

No fakt faktem punto jest pewniejsze od Sieny w zakrętach a co do komforu to jest raczej porównywalny smile.gif no w punto jest ciszej. A co do silników dobrym sinikiem w punto jest silnik 1.2 16V, był tez silnik 1.6 ale to starsza jednostka w porównaniu z 1.2 16V i dość paliwożerna. Wystarczające są też slilniki 1.2 MPI 75 KM. A silnik 1.6 widze że dobrze znasz hehe

Napisano
  • Autor

> No fakt faktem punto jest pewniejsze od Sieny w zakrętach a co do

> komforu to jest raczej porównywalny no w punto jest ciszej. A

> co do silników dobrym sinikiem w punto jest silnik 1.2 16V, był

> tez silnik 1.6 ale to starsza jednostka w porównaniu z 1.2 16V i

> dość paliwożerna. Wystarczające są też slilniki 1.2 MPI 75 KM. A

> silnik 1.6 widze że dobrze znasz hehe

prawdopodobnie zakupie punto 75KM bo 1.6 90KM jest mało popularny osiągów rewelacyjnych niema w gre wchodzi jeszcze Delta mk2 lub Dedra

Napisano

No to jest rozsądny wybór punto 75 ale szukaj wersji ELX

Napisano

jakbym myslal drugi raz nad kupnem sieny to dokonal bym takiego samego wyboru jak ostatnio czyli 1.6 16v hl paliwozerna ? hmm nie mam gazu spalanie na trasie przy calym zaladowanym autku(4 osoby plus bagaznik na fulla) przy predkosci 120-160 wyszlo 8l mysle ze to bardzo dobry wynik, w miescie spala ok 10l

Napisano

mówiłem o silniku 1.6 8V stosowanym w Punto (z pierwszego okresu produkcji) i porównywałem go z silnikiem 1.2 16V równiez z Punto smile.gif. A swoją drogą jeśli pali Ci przy 120 - 160 km/h 8 litrów to b. mało. A w mieście 10 to tylko o litr wiecej jak 1.4 mojego ojca:)

Napisano

z dwóch aut to kup raczej Punto ale pamiętaj że tam jest jeszcze jednostka 1,4 GT któa ma 130KM więc jest czym pojeździć smile.gif

choć sienka ma bagażnik zafajany clown.gif 500l jest co pakować zlosnik.gif

Napisano

> mówiłem o silniku 1.6 8V stosowanym w Punto (z pierwszego okresu

> produkcji) i porównywałem go z silnikiem 1.2 16V równiez z Punto

> . A swoją drogą jeśli pali Ci przy 120 - 160 km/h 8 litrów to b.

> mało. A w mieście 10 to tylko o litr wiecej jak 1.4 mojego

> ojca:)

no nie zauwazylem ze chodzi o 8v smile.gif co do spalania to mamy fabie z silnikiem 1.4 8v i to jest najsmieszniejsze ze spala ona zarowno tak samo jak siena na trasie i w miescie (przy normalnej jezdzie )

Napisano
  • Autor

> z dwóch aut to kup raczej Punto ale pamiętaj że tam jest jeszcze

> jednostka 1,4 GT któa ma 130KM więc jest czym pojeździć

> choć sienka ma bagażnik zafajany 500l jest co pakować

GT odpada ma być to auto do jazdy na codzień , a GT dużo pije i lubi byś awaryje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.