Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oryginalny termostat jest rozbieralny (poprawione)

Featured Replies

Napisano

278163932-Zdj%EAcie002a.jpg

dzisiaj przeszedłem wymiane termostatu. Jak widać na załączonym zdjęciu końcówka pod którą jest wepchnięty wkład jest z tworzywa i posiada wielokant umożliwiający jej wykręcenie (vernet który zastosowałem (tutaj poglądowe zdjęcie) jest "z całości". Z ciekawych rzeczy to mój stary oryginalny posiada odwrócony w przeciwną strone króciec do węża (ten cieńszy czarny) powrotnego z nagrzewnicy, obecnie vernet jak i sprzedawany na tej aukcji BEHR końcówke tą mają w kierunki nagrzewnicy. Aby ominąć problem odciąłem fragment węża z kolanem zawracającym o 180 stopni i teraz jest w pozycji "na wprost". Na allegro wypatrzyłem jesczcze jeden termostat, niestety bez nazwy producenta który jak mi się wydaje ma odkręcaną końcówke umożliwiającą wymiane wkładu, o tutaj w dodatku końcówka ta jest aluminiowa a nie z tworzywa.

No i wymieniłem płyn, niestety ten stary w/g tandetnego miernika miał temp zamarzania -28 a nowy -22. spineyes.gif

Napisano

oryginal do 1,6 faktycznie jest rozbieralny ale jeszcze nie widzialem wkladu zlosnik.gif woze w samochodzie na wzor ale nikt nie ma do sprzedania zlosnik.gif i tak jak ty zalozylem vernet

Napisano

> oryginal do 1,6 faktycznie jest rozbieralny ale jeszcze nie widzialem

> wkladu woze w samochodzie na wzor ale nikt nie ma do sprzedania

> i tak jak ty zalozylem vernet

ostatnio pokazywalem w moim watku ze jest na allegro smirk.gif

Napisano
  • Autor

> oryginal do 1,6 faktycznie jest rozbieralny ale jeszcze nie widzialem

> wkladu woze w samochodzie na wzor ale nikt nie ma do sprzedania

> i tak jak ty zalozylem vernet

no ale ten oryginalny BEHR z allegro już nie jest. Czy też musiałeś ciąć przewód z nagrzewnicy ??

Napisano
  • Autor

> ostatnio pokazywalem w moim watku ze jest na allegro

No niby jest ale na moje krzywe oko brakuje tam na fotce jednego elementy, tego cienkiego "talerzyka" . Narazie mój jest u kumplka bo urwałem tą cienką końcówke przy zdejmowaniu opaski no i poszedł do naprawy ( zamiast plasikowej wprasowanej zrobi gwint i założy wkręcaną). Przy okazji wymontuje wkład wiec jak wróci do mnie to będe mógł porównać to co wyjmie z tym co na aukcji

Pzdr

Napisano

nic nie ciolem, wymontowalem stary i wsadzilem nowy. stary oryginalny z ojcem do piwnicy a tu sie okazuje ze sie rozbiera na drobne czesci i juz sobie w brode plulismy ze nie kupilismy wkladu ale jak sie potem okazalo wkladu i tak dostac nie moglem nigdzie zlosnik.gif spokojnie sie rozkreca termostat montowany w gamie benzyna 1,6 16V 96'-99' z dwoma czujnikami - NIE WIEM JAK INNE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.