Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tłumikarz mnie lekko zaskoczył ...

Featured Replies

Napisano

...stwierdzeniem, że przy moim przebiegu ( ~86kkm) mozna juz wyrzuić drugi kat, bo wagon ma przecież dwa i ten drugi praktycznie TYLKO marnuje moc silnika.

To jedno, a drugie, nie smiejcie się - w klekotach nie analizuje sie spalin ?? faint.gif Fakt, że pierwyj raz mam tak naprawdę dyszla, więc nie orientuję się...

I stąd od razu pytanie - czy którys z Was już przerabiał wywalenie owego drugiego kata??

Pomijając wzrost hałasu - faktycznie może to pomóc?

W maryśce po usunnięciu silnik ciut sie uelastycznił, ale wzrost hałasu był spory :/. Norma spalin była w górnych granichach ale trzymała normy, więc nie miałem wyrzutów sumienia 270751858-jezyk.gif

EDIT

Powiedział tez, ze ten drugi kat potrafi zabrac do 15% mocy ogólnej. Nie chce mi sie w to wierzyć, ale mimo wszystko zairno wątpliwości zasiał, zwłaszcza w kontekście wirusowania kompa, które bedzie dzisiaj przeprowadzane hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Za język sam powinieś sobie dać bana.

-- purysta ... zeby.GIF

Napisano

tez tak kiedys slyszalem, ze po pewnym przebiegu mozna wyrzucic katalizator bo i tak nie spelnia swoich funkcji juz wtedy i auto jest mocniejsze bez katalizatora...co to trafnosci tego stwierdzenia nie bede sie wypowiadal...

co do spalin w dieslach...pamietam jak swego czasu w Austrii chciano , aby cena litra ropy byla wieksza od benzyny, poniewaz diesel wytwarza wiecej szkodliwych "spalin" niz benzyniak....

Napisano

> tez tak kiedys slyszalem, ze po pewnym przebiegu mozna wyrzucic

> katalizator bo i tak nie spelnia swoich funkcji juz wtedy i auto

> jest mocniejsze bez katalizatora...co to trafnosci tego

> stwierdzenia nie bede sie wypowiadal...

> co do spalin w dieslach...pamietam jak swego czasu w Austrii chciano

> , aby cena litra ropy byla wieksza od benzyny, poniewaz diesel

> wytwarza wiecej szkodliwych "spalin" niz benzyniak....

no pewnie że wytwarza ale nie bierzesz pod uwage jeszcze jednego kryterium - przy załozonej metodzie badawczej trzeba uwzglednic takze to ze np. emisja wszystkich szkodliwych babrów jest liczona na litr spalonego paliwa a tu chyba nie powiesz ze palacy 5l ropniak przebije np żrącego 10l smoka zeby.GIF. Osobiście mam czysto Clarksonowskie podejście do tematu, Kapitan Planeta ze mnie żaden, wody przy myciu zębów nie zakręcam, ale chyba przez przypadek jestem w miarę ekologiczny zeby.GIF nie bez powodu co rusz to kolejnym nowym generacjom diesli przyznaje się nagrody za ochronę chełbi wodnych i innych odyńców biegających po lasach

Napisano

> kolejnym nowym generacjom diesli przyznaje się nagrody za

> ochronę chełbi wodnych i innych odyńców biegających po lasach

Chełbi modrych clown.gif

(drugi purysta zakrecony.gif)

Napisano

> Chełbi modrych

> (drugi purysta )

jako że chełbia modra składa się w 97% z wody jest też nazywana wodną :d (no i żyje raczej w wodzie zakrecony.gif) yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.