Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NA CO PATRZEC??

Featured Replies

Napisano

witam moj staruszek planuje zakup Hondy C-RV i mam takie pytanko na co zwracac owage przy takim zakupie furak z roku 1998 silnik 2,0 benzynka co najczesciej siada badz puka stuka i mowi papa z gory dzieki 20.GIF

Napisano

> witam moj staruszek planuje zakup Hondy C-RV i mam takie pytanko na

> co zwracac owage przy takim zakupie furak z roku 1998 silnik 2,0

> benzynka co najczesciej siada badz puka stuka i mowi papa z gory

> dzieki

Chyba lepiej bedzie, jak zadasz pytanie na Motokaciku... Wiecej osob zaglada.

Napisano

> witam moj staruszek planuje zakup Hondy C-RV i mam takie pytanko na

> co zwracac owage przy takim zakupie furak z roku 1998 silnik 2,0

> benzynka co najczesciej siada badz puka stuka i mowi papa z gory

> dzieki

zależy od paru czynników głownie od przelotu niestety nic nie jest wieczne nawet japońskie samochody i zawieszenie na polskich drogach pada w każdym bolidzie raz wcześniej raz później . Przygotowac się musicie na sprawy typowo ekploatacyjne z zawieszeniem tj. tradycyjne jak w kazdym samochodzie jeżdzącym w polsce łączniki stabilizatorów ceny nie sa kosmiczne jak by się mogło wydawac bo przyzwoite łaczniki firmy JGR [email protected] są już za 30 zł sztuka, i są naprawdę solidnie wykonane, jakieś niemiecki czy duńskie 50 zł a w ASO 200 zł .

Co innego to gumy zawieszenia może nie są one tak wrażliwe jak łaczniki ale to też zalezy od przelotu . Generalnie CR-V ma w zawieszeniu dużo czesci od Civa 95-97 r. np. końcówka drązka tak sama , niektóre gumy tylnego zawieszenia od civa . Tak pradę mówiąc "wadą" takiej hondy jest skaplikowane zawieszenie tj. fajnie że jest wielowachaczowe bo wygodne ale zarazem jest dużo punktów gdzie moga powstać luzy. Ze słuszenia wiem że padają też gumy tylnych wachaczy (podono w Civie też padają) koszt tych gum nie jest duży coś koło 70 zł sztuka i to nawet w ASO z tym że trzeba mieć jakiś sciągacz aby je wypchnąć nie wyciągając cąłych wachaczy z samocjodu .

Po za tym nic się nie dzieje wymieniłem pasek wg. fabryki powinnien wytrzymać 120 kkm jak wymieniłem wczesniej dla spokoju , koszt wymiany w ASO ok 800 zł wiec myśle że to bardzo dobra cena jak na pasek rolki i robotę, ASO hondy daje gwarancję na wymieniony pasek na 100kkm więc sa chyba pewni swoich części i roboty.

Co jeszcze CR-V jest dość typowym samchodem ze jest dużo częsci czy to nowych czy używanych .

Moze na wyjątkiem lampki przeciwmigielnej tylnej kórej nik nie produkuje jako zamienik , a w ASO kosztowała 450 zł co prawda płaciła ubezpieczlania z tym że troche się rzucali bo w ich cennikach tak lampka miała kosztować ok 20 zł jak do malucha.

Kolejna sprawa silnik mimo 2 l. ma małą potrzebę na olej wchodzi 3,7 litra wiec też jakaś oszczedność , opny sa tez w dobrych cenach np. zimówki BF Godricz płaciłem 312 zł wiec też przyzwoicie bo teściu do Xsary musiał zapłacić ponad 400 zł .

A ch co olei to do skrzyni i przede wszystkim tylnego mostu są specjale oleje które produkuje tylko honda i nie radzę eksperymentować z jakiś zamienikiem nie są one tanie ale wymienia się je tak co 80-90 kkm wiec da się przeżyć .

Ja coś chcesz jeszcze wiedziec to pytaj

Napisano
  • Autor

no wielkie dzieki panie wlasnie takiej odpoowiedzi oczekiwalem i dzieki takim jak ty przypomina mi sie zasada dzialania autokacika 20.GIF a z pytan

jak z blacha oczywiscie mowimy o samochodzie nie bitym

i tak juz pozakonkursem bo widze ze s najmocniej zorientowany ile kosztoje pelen pakiet orurowanai i montaz progow rurowych(czy jak to sie nazywa) do takiej hondziwy bo bez tego to taka beznamietna mi sie wydaje zgory dzieki za odpowiedz 20.GIF

a i jak to sie spisuje w terenie oczywiscie jezeli sie spisuje nie mowie o jakis przeprawach typu camel trophy czy daka ale wypad na ryby czy grzyby po blotku piachu i wiekrzych nierownosciach??

Napisano

> jak z blacha oczywiscie mowimy o samochodzie nie bitym

narazie nie ma żadnych oznak aby gdzieś wchodziła ruda mam na błotniku małe zarysowanie i jakiś nie mam czasu tego zabezpieczyć rdzy nie widać, podwozie też dość dobrze jest zabezpieczone że nie ma sladów rudej . Tylko trochę mie martwią nadkola szczegónie tylne bo nie ma tam żadnych plastikowych nadkoli a jak się jeździ po błotku to słychać ze to wszystko wali w blachówe . Moja była przywiezina z Itali wiec moze tam nie zanała zimy u nas jedną już przejechała na druga czeka , chyba na wiosnę spróbuje dopasowac jakieś plastiki albo wnęki zabezpiecze jakim kałczukem. Po jeździe na mojej prowincji po opadach deszczu dosć dużo błota się przy myciu wypłukuje z tych zakamarków.

> i tak juz pozakonkursem bo widze ze s najmocniej zorientowany ile

> kosztoje pelen pakiet orurowanai i montaz progow rurowych(czy

> jak to sie nazywa) do takiej hondziwy bo bez tego to taka

> beznamietna mi sie wydaje zgory dzieki za odpowiedz

no panie pełen pakiet tj. przód rury + progi ja mam tylko rury na progach to kosztowało mnie 2,3 kzł jak chcesz na progach stopnie tj. rura z blachą ryflowana to tak 300 zł trzeba dołożyć .

ja kupowałem te rurki u siebie na wsi o tu http://www.rafmar.kujawy.com.pl/jeep.html może gdzieś są tańsze. Przód mam taki jak na fotce a progi to proste rury zawinięte na końcach .

> a i jak to sie spisuje w terenie oczywiscie jezeli sie spisuje nie

> mowie o jakis przeprawach typu camel trophy czy daka ale wypad

> na ryby czy grzyby po blotku piachu i wiekrzych nierownosciach??

mieszkam za bydgoszczą dojazd do samego domu jak spadnie deszcze to jest taki lekki camel trofy (maź) o dziurach nie wspomnę . Dla tego kupowąłem ten samochód aby bez stresowo przejechać po błocie albo jak spadnie śnieg to jak okoliczni rolnicy nie zrobią (odsnieżą ) drogi to osobówką miełem się jak przebijać .

Generalnie na wypady za miasto czy na ryby , grzyby idealny samochód do tego w mieście komfortowa jazda po polskich drogach.

W ubiegłym roku trochę pojeździłem po śniegu w lesie (bory tucholskie) i miałe wtedy jeszcze opony Briczstołn 684 to takie wielo sezonówki ale generlanie proukuja je od 10 lat w niezmienionym wzorze wiec chba są dobre , to po leśnych górkach z sniegiem nie miał żadnych problemów z przejazdem tylko trzymać gaz aby napęd się załaczył .

Napisano
  • Autor

jeszcze raz wielkie dzieki 20.GIF i pzdrawiam goraco

BTW powiadasz zebywasz w borach tucholskich to sie dobrze skladabo mam tam dzialke i na wakacje robie wypad mam andzieje ze juz ojcowska hondziawko to jak cos bedzie sie mozna na jakies grilowanie ugadac badz razem wybrac do swornych gaci na rajd grinser006.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.