Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozruszni padł, naprawiłem i chodzi do bani

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dzisiaj Uniak zakręcił 2 razy i koniec. Zamiast kręcenia słyszałem już tylko ślizg. Na szczęście jest forum smile.gif znalazłem info co i jak powykręcać.

Wymieniłem ten elektromagnes i nie pomogło. Kolejne podejście to wymiana bendixu - to pomogło. Okazało się że stary bendix nie dość że wyjechany to się po prostu zatarł. Nie przesuwał się po osi. Wszystko porobiłem, autko odpaliło.

Tutaj jest problem - na luzie (fakt, że na zimym silniku) silnik nie wchodzi mi na obroty. Po wciśnięciu gazu - nie do dechy ale do połowy silnik dławi się i albo gaśnie albo wchodzi na obroty. Jak naciskam gaz delikatnie to jest ok.

Jest to o tyle dziwne, że wcześniej nie zdarzało się to. Na zimnym silniku przy włączonym ssaniu nie było takiego problemu.

Wciskałem gaz i wchodził na obroty.

Co to może być? Coś się rozregulowało jak dzisiaj robiłem? Fakt, że jak robiłem ten rozrusznik to zdjąłem obudowę filtru powietrza i gaźnik był odsłonięty. Może coś tam wpadło, dysza się zapchała? Generalnie gaźnik jest dość mocno zabrudzony. to może być przyczyną?

dzięki za wszystkie podpowiedzi!

no i dzięki za wcześniejsze podpowiedzi na temat rozrusznika - bardzo mi to pomogło!

pozdrawiam

Napisano

moze padł podciścieniowy regulator wolnyh obrotów albo tylko spadł z niego wężyk

Napisano
  • Autor

> moze padł podciścieniowy regulator wolnyh obrotów albo tylko spadł z

> niego wężyk

Jeśli chodzi o UFO na aparacie zapłonowym to jest ok.

Napisano

Przyczyny:

- pływak w gaźniczku się wiesza,

- zbyt zabrudzony gaźnik,

- wyrobiona przepustnica,

- coś z mocowaniem linki przyspieszenia,

- coś z rozdzielaczem - regulator odśrodkowy, czy cuś takiego...

Napisano
  • Autor

> Przyczyny:

> - pływak w gaźniczku się wiesza,

> - zbyt zabrudzony gaźnik,

> - wyrobiona przepustnica,

> - coś z mocowaniem linki przyspieszenia,

> - coś z rozdzielaczem - regulator odśrodkowy, czy cuś takiego...

gaźnik jak pisałem brudny więc się zabiorę za jego czyszczenie. WD-450 bedzie ok? słyszałem że się myje pędzlem z beną a jakąś szmatką mogę czy nie?

I pytanko odnośnie dysz w gaźniku - mogę je sobie tak po prostu wykręcić, przeczyścić i wkręcić czy muszą być odpowiednio wyregulowane na wysokość czy wkręcam do oporu?

Napisano

> gaźnik jak pisałem brudny więc się zabiorę za jego czyszczenie.

> WD-450 bedzie ok? słyszałem że się myje pędzlem z beną a jakąś

> szmatką mogę czy nie?

Można czyścić benzyną, ropą czy czym podobnym. Najlepiej użyć pędzla bo ze szmatki to może malutkich nitek nalecieć. Do kanalików i dysz użyć sprężonego powietrza.

> I pytanko odnośnie dysz w gaźniku - mogę je sobie tak po prostu

> wykręcić, przeczyścić i wkręcić czy muszą być odpowiednio

> wyregulowane na wysokość czy wkręcam do oporu?

Dysze można spokojnie wykręcić i wkręcić do oporu. Tylko uważaj jak będziesz odkręcał bo mogą sie objechać rowki na śrubokręt. I nie przepychaj dysz żadnym drucikiem czy czymś podobnym.

Jak nie masz kompresora to można w sklepach elektronicznych kupić sprężone powietrze w sprayu.

Ps. możesz jeszcze kupić zestaw naprawczy. Tam będzie kilka membranek, dysze, zeworek iglicowy i uszczelki. Przyda sie napewno. Ja kupiłem do CC900 gaźnik webera bo do uno ciężko znaleść. Pasowało wszystko oprócz dyszy głównej. A kosztował 47zł.

Napisano
  • Autor

Ok. zabiorę sie za wyczyszczenie go. Rozumiem, że wyczyszczenie dysz i tego co widać gołym okiem po zdjęciu osłony filtra powietrza nic nie da. Zatem muszę się dostać aż do komory pływakowej. pewnie do wymiany pójdzie uszczelka. może UFO na gaźniku też padło?

Tak sobie myslę czy nie wchodzenie na obroty nie będzie się wiązało z pompką przyspieszacza?

generalnie będzie to mój debiut przy rozkręcaniu gaźnika smile.gif jakieś wskazówki ewentualnie na co uważać? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.