Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z OC Alliantz

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczów. Mam pytanie, ktoś wie jak wyglada likwidacja szkody w Allianz? Dziewczyna wjechała mi w tył (samochodu) smile.gif i oc ma własnie w tej firmie. CZy mają swoich mechaników i czy dobrze wypłacają;) Mam pekniety zderzak, pęknięta wyciraczke i klapa tylna ciezko sie zamyka.Dzieki z góry za odpowiedzi.Pozdrawiam. ps.jak zrobie fote to dołącze.

Napisano

zgłaszasz szkode do alianz

przychodzi gosc z aparatem robi zdjecia i wycene tyle...

Napisano

5 lat temu dostałem odszkodowanie z tej firmy wtedy dostałem niezłe pieniążki smile.gif

Napisano

ja właśnie kończe ich przerabiać.jesio niby tylko kilka dni.wjechał mi w tyl tir.uszkodzona klapa, błotniki, zderzak, 2 x lampa, szyba , słupki tylne + plasiki w bagażniku.

oszacowali na szkode całkowitą (koszt naparwy aso 17k , urealniony 12k) i chcieli dać na początku 5200.napisałem pisemko że nie zgadzam się z wyceną auta (wycenili na 8000) i mają teraz dać 6000.wydaje mi się że to sporo i gdyby to się nie stało we wrocku (ja z poznania) i nie brał bym od warsztatu auta zastępczego dał bym ją do kasacji a reszte wydaje mi się że bez problemu sprzedałbym za 4-5 koła (no chyba że się myle). Wydaje mi się że nigdy w życiu na dzień dzisijeszy nie dostał bym za auto 10-11 k.

Do tego zwracają za wszelkie lawety i inne głupoty.Jedyne co mi się nie podoba to kontakt przez tą infolinie.czasem masz jakieś pytanie a o wszystkim wie tylkoagent prowadzący który zgłasza się przeważnie po 24 h.

Napisano
  • Autor

Ja mam rozwalony zderzak, wycieraczką strzeliła i klapa czasem ciężko sie zamyka. Nie byłem jeszcze u mechanika zadnego po wycene ale ile bym dostał od nich? Albo ile by to kosztowało?

Napisano

To co wypisałeś to jest to co widzisz!!!

Z racji tego że masz już zderzak uszkodzony raczej na 100 % dostał tylny pas.kiedyś miałem coś takiego że koleś praktycznie się we mnie wkulał. Ani na moim ani na jego aucie zero śladu a tu jednak moja klapa się nie zamyka.Diagnoza lekko pas dostał i musieli wyciągnąć.

Napisano

Hmm to zależy czy chcesz robić bezgotówkowo czy coś miec z tego dla siebie.

Jak chcesz sam robić to wywiad zrób za ile zrobią po ile części (np po co Ci nowy zderzak albo klape z szybą tez możesz mieć używke).Potem sprawdzasz czy to co Ci zoferowali na to wystarczy i czy coś jesio zostanie dla Ciebie.Zawsze mozesz pismo jeszcze złożyć że się nie zgadzasz z wyceną i przeważnie coś dołożą.Jak będzie za mało to robisz bezgotówkowo i wtedy fakture warsztat wystawi.

I dość ważne.Jak chcesz robić sam to idz w zaparte że to z Twoich pieniędzy.Jak zwietrzą że to z ubezpieczenia to cena idzie w góre.

Prawda jest taka że nie ma reguły czasem starczy na coś jeszcze a czasem proponują tyle że na używkach naprawe robiąc ledwo się zmieścisz.

Napisano

> Witam forumowiczów. Mam pytanie, ktoś wie jak wyglada likwidacja

> szkody w Allianz? Dziewczyna wjechała mi w tył (samochodu) i oc

> ma własnie w tej firmie. CZy mają swoich mechaników i czy dobrze

> wypłacają;) Mam pekniety zderzak, pęknięta wyciraczke i klapa

> tylna ciezko sie zamyka.Dzieki z góry za odpowiedzi.Pozdrawiam.

> ps.jak zrobie fote to dołącze.

A ladna chociaz jakas ta laska, ktora na Ciebie wpadla?

Moze lepiej odebrac zaplate w naturze 270747800-sex.gif

pzdr

Rostek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.