Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Help me! Alarm plus centralny

Featured Replies

Napisano

Czesc,

Jakis czas temu zamontowalem alarm i centralny zamek. Alarm podlaczylem najprosciej jak sie da- tylko tak zeby otwieral zamek z pilota plus czujka ruchu i wstrzasow. Wszystko super chodzilo- dzialal centralny itd. Ale dzisiaj zachcialo mi sie podlaczyc kabel od alarmu do ACC on, zeby wiedzial kiedy sie kluczyk wsadzi. Podlaczylem, zlozylem wszystko. Wyjechalem autem z garazu, zamknalem na pilota- wszystko ok, zamek zaskoczyl. Ale juz sie nie otworzyl- alram pikał ale zamek nic.

Nie mam zamkow w drzwiach wiec otworzylem klape bagaznika i pociagnalem cyngielek w drzwiach pasazera- leciutko wyszedl- drzwi otwarte. Cyngiel drzwi kierowcy wyszedl z oporem, ale moze mi sie wydawało.

Sprawdzilem bezpieczniki centralnego i alarmu- ok.

Pozniej jak debil zaczalem patrzec gdzie jest prad w kablach w centralce alarmu takim sprawdzaczem (srubokrecikiem z lampką- masa do karoserii) przy plusie sie zaswiecil , dalej nic w kilku kablach i jak dotykalem dwoch innych centralka cykala po dotknieciu jak kierunkowskaz. Chciałem zamknac drzwi kierowcy- cyngielek sie nie chcial schowac- to samo drzwi pasazera.

Rozkrecilem drzwi a silniczki centralnego maja ponadtapiane obudowy ( nie bardzo ale widocznie) i sie za cholere nie przesuwaja w zadna strone.

Pytanie moje jest nastepujace- czy po tym co pisze da sie okreslic co spartoliłem? Jeszcze zaznacze ze mozliwe ze te cyngielki nie chcialy sie juz schowac przed tym jak sprawdzalem prad w tej centralce alarmu.

Pliz pomozcie, bo nie chce znow popalic silniczkow, a mam tylko dwa zapasowe.

Wiem wiem, gówno chłopu nie zegarek.

Napisano

Coz, wyglada na to, ze z jakiegos powodu silowniki zostaly zasilone w sposob ciagly. Sterownik powinien podawac +12V na jednen badz drugi styk silownika (w zaleznosci od tego czy otwiera czy zamyka) przez czas ok.1 sekundy a potem przelaczyc ow styk z powrotem na potencjal masy. Jesli zasilanie utrzymywalo sie dluzej to silniki w silownikach pracowaly w stanie zwarcia i efekt widziales...

Przyjrzyj sie dokladniej sterownikowi C.Z. - moze "skleil" sie przekaznik?

Napisano

> Coz, wyglada na to, ze z jakiegos powodu silowniki zostaly zasilone w

> sposob ciagly. Sterownik powinien podawac +12V na jednen badz

> drugi styk silownika (w zaleznosci od tego czy otwiera czy

> zamyka) przez czas ok.1 sekundy a potem przelaczyc ow styk z

> powrotem na potencjal masy. Jesli zasilanie utrzymywalo sie

> dluzej to silniki w silownikach pracowaly w stanie zwarcia i

> efekt widziales...

> Przyjrzyj sie dokladniej sterownikowi C.Z. - moze "skleil" sie

> przekaznik?

dokladnie tak jak mowisz tak moze byc a nawet i bedzie sprawdz dokladnie jeszce raz drogi kolego instalacje a znajdziesz sam swoj blad

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.