Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaźnik ilości paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam !

mam pytanie co do wkaźnika ilości paliwa mianowicie czy po odpaleniu silnika u was też wskazówka idzie do góry ? bo u mnie o przekręceniu kluczyka raz wkaźnik pokazuje 0 a po odpaleniu podnosi się do ok 1/8 baku. Dzięki temu już 2 razy zabrakło mi paliwa frown.gif co jest nie tak i co z tym zrobić ?

Napisano

> Witam !

> mam pytanie co do wkaźnika ilości paliwa mianowicie czy po odpaleniu

> silnika u was też wskazówka idzie do góry ? bo u mnie o

> przekręceniu kluczyka raz wkaźnik pokazuje 0 a po odpaleniu

> podnosi się do ok 1/8 baku. Dzięki temu już 2 razy zabrakło mi

> paliwa co jest nie tak i co z tym zrobić ?

może pływak ci się wiesza zlosnik.gifpoza tym te czujniki paliwa to jakieś takie magiczne są ,że cieżko za nimi trafić sick.gif u mnie po wymianie baku był pełny,a pokazywało że jest sucho,a potem pokazywał full,a było sucho oink.gif teraz się troszke unormowało oink.gif

Napisano
  • Autor

ale chodzi mi o to czy po odpaleniu silnika wskazówka powinna pokazywać więcej niz wtedy gdy silnik jest zgaszony.

Napisano

> ale chodzi mi o to czy po odpaleniu silnika wskazówka powinna

> pokazywać więcej niz wtedy gdy silnik jest zgaszony.

wydaje mi się że może zlosnik.gifja tak mam ,że jak się troche pokręce to delikatnie podnosi mi się stan paliwa,ale podkreślam że delikatnie grinser006.gif

Napisano

u mnie wskazowka tylko lekko unosi sie po zapaleniu swiatel, zapalenie/zgaszenie silnika nie robi jej roznicy!

oczywiscie po wyjeciu kluczyka wskazowka spada do zera

Napisano
  • Autor

> u mnie wskazowka tylko lekko unosi sie po zapaleniu swiatel,

> zapalenie/zgaszenie silnika nie robi jej roznicy!

> oczywiscie po wyjeciu kluczyka wskazowka spada do zera

a co może być przyczyną tego że po odpaleniu wskazówka podnosi się?

Napisano

Ja mielam tak, ze zlaczka od wskaznika, ta przy pompie, slabo kontaktowala (styki byly na granicy zlamania), no i tak raz pokazywal, raz nie, Moze tez masz gdzies brak stuku, ktory od wibracji nagle lapie niewiem.gif Tak czy owak naprawienie tych stykow to troche srania, z lutownica trzeba byc obcykanym (ja nie bylem, dlatego bylo tyle srania zeby.GIF)

Napisano

U mnie jest bez roznicy.Jak sie wskaznik palowa podniesie to pozostaje w tym samym miejscu (no chyba ze jezdze i spalam paliwko grinser006.gif ) niezaleznie czy silnik jest zapalony czy tez tylko przekrecona stacyjka na pierwsza pozycje.

Napisano

> Witam !

> mam pytanie co do wkaźnika ilości paliwa mianowicie czy po odpaleniu

> silnika u was też wskazówka idzie do góry ? bo u mnie o

> przekręceniu kluczyka raz wkaźnik pokazuje 0 a po odpaleniu

> podnosi się do ok 1/8 baku. Dzięki temu już 2 razy zabrakło mi

> paliwa co jest nie tak i co z tym zrobić ?

No powinien iść w gorę ale u mnei w SC jest tak ze zależy która strona stanę na krawężnik abo na pochyłości jak stane wyżej od strony pasażera i zgasze silnik to po odpaleniu nie podnosi sie w tą samą pozycje a troche nizej (tak o 1/5 baku) i już tak zostaje, a zaczyna dalej opadac gdy wypalę tę ilośc paliwa o ile spadl wcześniej. No i na odwrót tez sie dzieje ale nie zawsze tzn czasem gdy wyżej zaprkuje strone pasażera to po zgaszeniu pokazuje wiecej niewiem.gif

aaa i jak na duzej pochylości przod stanei wyżej np podjazd stromy to też odpływa - czemu w SC i CC sa takei badziewne pływaki??? Podobno w poldku 1.4 z rovera silnikiem był elektryczny i całkeim precyzyjny??? aa w CC i SC takei badziewne co sie wiesza - screwy.gif

aa to i tak już jest lepiej bo kiedys mi sie powiesił na stałe i musiałem go z baku wyjmowac kurczaki no angryfire.gif

jak ktoś zna na to lekarstwo to jestem zainteresowany

pzdr jump.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.