Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moto z lat 70/80

Featured Replies

Napisano

przeglądałem oferty takich japońskich kalsyków z końca lat 70-tych i poczatku 80-tych.. Niektóre sa naprawde fajne serduszka.gif

owszem mają spore przebiegi i stare sa, ale niektóre to aż miło popatrzeć. No i ceny śmieszne w sumie - juz od 2 tysi. Ciekaw ile takie moto jest warte mechanicznie bo estetycznie są waytogo.gif

Tylko po co mi drugi? a w zadzie gdzie ja będe go trzymał i co powiedziałby moja mulher.gif

hehe.gif

looknijcie na moto w allegro w dziale turystyczno-szosowe waytogo.gif

Napisano
  • Autor

wuaśnie o taki classicu mówię serduszka.gif

napisz coś więcej food.gif

jak z częściami, jak z awaryjnością, jak ją kupiłeś ile ma lat i w ogóle...

fajna pszczoua waytogo.gif

Napisano

> wuaśnie o taki classicu mówię

> napisz coś więcej

> jak z częściami, jak z awaryjnością, jak ją kupiłeś ile ma lat i w

> ogóle...

> fajna pszczoua

Niestety, duzo nie pomogę... blush.gif

Przed slubem "wyprzedałem się" z motocykli (zostały tylko stare wuefemki na rancho), więc koledzy zrobili zrzutę i ... kupili nam tę oto hondzię w prezencie ślubnym. biglaugh.gif

Rocznik '76, miała problem ze skrzynią, ale to już naprawiłem we własnym zakresie. Niestety, miejsce parkowania i "małżeńskie życie" nie pozwalają mi na jakaś konkretniejszą jazdę, więc poza sporadycznymi przebiezkami, hondzia stoi i sie kurzy... beksa.gif

Trudno więc powiedziec coś o awaryjności - poza wykonanymi na początku naprawami nic inego nie robiłem. Ale to sie ma nijak do rzeczywistości, bo przebieg jest minimalny.

Co do części - był problem po pierwsze z katalogami/fiszkami. Mój model (CB 500) jest trochę nietypowy - robili wtedy głównie CB 550. Nie mogłem dokupić jednego uszczelniacza do skrzyni biegow (z Boldoru sprowadzili mi nie ten, co trzeba). Musiałem dotaczać tylejkę i wstawiac typowy uszczelniacz. Graty do naprawy skrzyni (a właściwie wymiany) były z drugiego silnika. Trochę trzeba się nakombinować, ale nie jest to nie do przejścia.

Jeździ się przyzwoicie, tylko silnik jest trochę hałaśliwy. Mój mechanior określił to "sumą luzów". Niestety, prawda jest taka, że przydałaby się jej gruntowna odnowa, bo - pomimo że jest na chodzie - do stanu bdb trochę jej brakuje.

Z grubsza tyle...

Pozdr. P.

Napisano

> Moja hondzia, proszę

piekna jest!! na takim moto to bym mogl posmigac... ciekawe tylko ile w taki z allegro za 2kpln trzeba by wlozyc...

Napisano

> piekna jest!!

Dzięki!

> na takim moto to bym mogl posmigac... ciekawe tylko ile

> w taki z allegro za 2kpln trzeba by wlozyc...

Obawiam się, że sporo... blush.gif

Wszak moto już trzydziestoletnie - jeżeli ktoś go serwisował na bieżąco i dbał - nie sprzeda za 2 tzł. icon_rolleyes.gif

Pozdr. P.

P.S. Echhhh, żeby mieć jakieś parę miesięcy "wolnego" równolegle z wpływem gotówki - można by dprowadzić do stanu "igła".... serduszka.gif

4hondaxy2.jpg

Napisano

> Dzięki!

> Obawiam się, że sporo...

> Wszak moto już trzydziestoletnie - jeżeli ktoś go serwisował na

> bieżąco i dbał - nie sprzeda za 2 tzł.

> Pozdr. P.

> P.S. Echhhh, żeby mieć jakieś parę miesięcy "wolnego" równolegle z

> wpływem gotówki - można by dprowadzić do stanu "igła"....

heeh... nawet mi nie mow... pokochalem takie cudo... tylko szukalbym czegos w pojemnosci 900... heeeh... sie rozmarzylem...

Napisano

> a to cudo?? to mi sie podoba... ino czarne... z chromem...

Ładna, ale to już nastęne "pokolenie"...

W przypadku oldtimerów, to dosyć ważne.

Ale też mi się podoba. ok.gif

Napisano

> Ładna, ale to już nastęne "pokolenie"...

> W przypadku oldtimerów, to dosyć ważne.

> Ale też mi się podoba.

ja mam takie rozroznienie: podoba sie/nie podoba sie, w zasiegu cenowym/nie w zasiegu cenowym... biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

ale może jakby się wybrać na zachód tomoże bys ię trafiło na coś przyzwoitego w rozsądnych pieniądzach hmm.gif

Napisano

> ale może jakby się wybrać na zachód tomoże bys ię trafiło na coś

> przyzwoitego w rozsądnych pieniądzach

Pewnie tak, ale raczej w wyższym przedziale cenowym. Przy tanim moto koszty wyjazdu, trnsportu, rejestracji - będą procentowo za wysokie, żeby to się opłacało.

Tak mi się zdaje - chyba, że ktoś odda "sprzęt ze stodoły" za przysłowiowe Euro... hmm.gif

Pozdr. P.

Napisano
  • Autor

ten 8591_27.JPG

od prywatnej osoby na D e-bey'u od 999E

64.000 km, 850 ccm, 57 kW, 82 rok

serduszka.gif ale wyjdzie drogo

Napisano

absolutna PIĘKNOŚĆ ! ! ! serduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gifserduszka.gif

Gratuluje ok.gif

Napisano
  • Autor

a ja suzuki gs 850 zlosnik.gif

Napisano

> a ja suzuki gs 850

Chyba, że tak! biglaugh.gif

Ładny jest, nawet bardzo ładny.

Kiedyś zabrakło mi gotowki i kupiłem XJ650, ale od tego samego gościa mogłem wziąć właśnie GS850. oslabiony.gif

Motocykle z serii "nie do zajeżdżenia".

Napisano
  • Autor

albo ten

11690700713198_A.jpg

serduszka.gif

Napisano

dawaj linka do ogloszenia zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.