Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Daczka Logan MCV pierwsze wrażenie

Featured Replies

Napisano

Jechałem dzisiaj jako mini jazdą próbną Loganem MCV - samochód nie zarejestrowany więc przejażdzka wokół salonu na dystansie 3x300 metrów. W tym że raz po zmarzniętym sniegu z koleinami.

Silnik 1,4 MPI czyli pewnie 75 KM Wesja wypasu najtańsza.

Prowadzi się zupełnie dobrze zarówno po mokrej kostce jak i po śniegu, układ kierowniczy bez wspomagania chodzi dość cięzko na postoju ale przy minimalnej prędkości kręcenie już jest łatwiejsze. Inna sprawa że trzeba sie nakrecić bo od oporu do oporu naliczyłem 4,5 obrotu.. Silnik zbiera sie nawet dobrze z tym że jechałem z dwiema osobami i nie przekroczyłem 50 km/h. Na trasie pewnie bedzie kiepsko. Zawieszenie subiektywnie twarde ale nie ekstremalnie. Koleiny sniegowe nie wytrącały samochodu z toru jazdy tylko sniech chrzęścił. W trakcie jazdy nic nie stukało i trzeszczało choć miałem wrażenie jakbym słyszał za bardzo tylną oś. No ale samochód nie ma półki tylko roletę która była zreszta zdjęta. Tylne dzwi otwierają sie tylko do kąta 90 stopni. Prawe mniejsze zamykanją się znośnie natomiast lewewiększe (może tylko w tym egzemparzu) zamykały sie z jakims dziwnym dzwiękiem i trzeba było dośc mocno trzasnąć. Drzwi poasażerskie zamykanie jak w megance. Wystrój w środku ubogi choć deska b podobna do tej z meganki I. Tapicerka jakaś taka "plastikowa" Ale w innych wersjach podobno jest zauważalnie lepsza. Raflektory z przodu pojedyncze na H4. Samochód bez przeciwngielnych a z zaslepkami wygląda dośc paskudnie IMO warto dopłacic do przeciwmgielnych.

Chyba tak na gorąco to tyle. Przepraszam że trochę chaotycznie.

Delco

ps wg listy dodatków to logan w werski z ABS Klimą i 4 poduszkami jest o ok 16000zł tańszy niż niemal identycznie wyposazona meganka kombi.

Napisano

a ja ci po wiem ze sie mocno zastanawiam nad MCV 7os. ale dopiero jak sie pojawi 1.5 dci 100KM

myslalem nad 1.6 16V auto bedzie robic rocznie >60 kkm wiec koszty paliwa sa bardzo wazne a na gaz nie ma miejsca w MCV

P.S. auto ma zastapic wysłuzonego juz Mitsubishi L300 2.5D - (zrobilo do tej pory ~700kkm bez remontu silnika spineyes.gif )

jak daczka dobije bez problemu do 250kkm to juz "zarobi na siebie"

Napisano
  • Autor

> a ja ci po wiem ze sie mocno zastanawiam nad MCV 7os. ale dopiero jak

> sie pojawi 1.5 dci 100KM

> myslalem nad 1.6 16V auto bedzie robic rocznie 60 kkm wiec koszty paliwa sa bardzo wazne a na gaz nie ma miejsca w MCV

A koło gdzie ma bo nie zwróciłem uwagi?

Napisano

> A koło gdzie ma bo nie zwróciłem uwagi?

w koszu pod bagaznikiem.Siedzialem dzis w salonie w SZ-n

Napisano

> A koło gdzie ma bo nie zwróciłem uwagi?

gdzie by nie bylo to i tak jak butla bedzie max 45L ( kolo i tak trzeba wozic bo zestawom naprawczym nie ufam) wiec troche malo na trase szczegolnie ze bedzie glownie jedzic PL-D

przy 7os. baganik jest juz bardzo mocno ograniczony - ale wystarczy na "sprzet" dla 7os.

Napisano
  • Autor

> gdzie by nie bylo to i tak jak butla bedzie max 45L

No może trocę więcej, rozmiar standartowej opony to 185/65/15, ja mam 185/60/15 czyli nieznacznie mniejsze a zbiornik toroidalny ma pojemność 58 litrów. Ustawione mam odrobinke wiecej niż 80% więc wchodzi mi 51 litrów

> trzeba wozic bo zestawom naprawczym nie ufam) wiec troche malo

> na trase szczegolnie ze bedzie glownie jedzic PL-D

A tak to prawda. Mnie w ostatnich 20 latach udało się 2x rozerwać bok opony i tu już "autowulkanizcja w aerozolu" nic nie pomoże

Delco

Napisano

> Tylne dzwi otwierają sie tylko do kąta 90

> stopni.

Dziwne, bo w tym, którym ja jeździłem otwierały się o 180 hmm.gif

Napisano

> Dziwne, bo w tym, którym ja jeździłem otwierały się o 180

może blokady nie zdjął zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> może blokady nie zdjął

Też się nad tym zastanawiałem czy jest jakaś blokada ale ani delikatna perswazja ani dość mocne szarpniecie nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. A jak przyszedł pracownik salonu i powiedział" a może maleńka jazda poróbna wokół salonu bo wie Pan jeszcze nie zarejestrowany" to zapomniałem zapytać o te drzwi. Zwłaszcza że oglądałem w tym momencie reflektory.

Delco

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.