Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek rozrzadu Uno 1.4 i.e.

Featured Replies

Napisano

Kupilem jakis czas temu pasek rozrzadu Gates Power Grip 5177 - dokladnie taki jak powinien byc w/g wiekszosci znanej ksiazki. I tu pytanie: nie ma zaznaczonego kierunku obrotow, jak to zalozyc? Rozumiem ze znaczniki na zebatkach walu korbowego i walka rozrzadu, musza sie pokrywac z odpowiednimi znacznikami na silniku i znacznikami na pasku - sa dwa. Nie dziela paska na dwie rowne czesci, wiec domyslam sie, ze zle nie mozna zalozyc - znaczy odwrotnie do kierunku obrotow. Dobrze mysle?

Napisano

> Kupilem jakis czas temu pasek rozrzadu Gates Power Grip 5177 -

> dokladnie taki jak powinien byc w/g wiekszosci znanej ksiazki. I

> tu pytanie: nie ma zaznaczonego kierunku obrotow, jak to

> zalozyc? Rozumiem ze znaczniki na zebatkach walu korbowego i

> walka rozrzadu, musza sie pokrywac z odpowiednimi znacznikami na

> silniku i znacznikami na pasku - sa dwa. Nie dziela paska na

> dwie rowne czesci, wiec domyslam sie, ze zle nie mozna zalozyc -

> znaczy odwrotnie do kierunku obrotow. Dobrze mysle?

No odrtotnie to chyba nie mozna zalożyć?! Byle ząbki były po wewnętrznej stronie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No odrtotnie to chyba nie mozna zalożyć?! Byle ząbki były po

> wewnętrznej stronie

heh, dla chcacego nic trudnego wink.gif spoko - z tym odwrotnym zakladaniem chodzilo mi o to ze nie mam na pasku zaznaczonego kierunku, a na oryginalnym mam

> może to pomoże

no nie bardzo, troche to wszystko jakos chaotycznie napisane, sproboje zrobic tak jak napisalem, ale najpierw spasuje z oryginalnym paskiem.

Napisano
  • Autor

Powiem tak... Zrobilem - dziala. Ale to co jest na forum i w ksiazkach odnosnie znacznikow na kolach zebatych i bloku silnika, nie ma sie nijak do rzeczywistosci. Jak na rozrzadzie bylo dobrze to na wale korbowym bylo zle, i na odwrot. Pisze tu jeszcze o oryginalnym pasku - przylozylem nowy i znaczniki na pasku zgadzaly sie ze znacznikami na kolach.

Najwiecej problemu stworzylo zdjecie kola pasowego z walu korbowego i ustawienie napinacza. A to ze walek rozrzadu lubi przeskakiwac w "jedno ze swoich ulubionych miejsc", to chyba jest mit - nic takiego nie zauwazylem.

Najwazniejsze ze dziala - tylko zaczelo cos mocno brzeczec - tak metalicznie bardzo. Zanim wymienilem pasek tez dzwonilo ale tak gdzies przy 50km/h na 2 biegu, teraz ok 35km/h i glosniej. Pewnie to oslona wylotu - bo gdyby bylo to zwiazane z paskiem rozrzadu to bym daleko nie ujechal.

Napisano

oj fakt, daleko byś nie ujechał smile.gif znam to z autopsji bo kiedyś mi strzelił rozrząd.

a co do ustawienia kół to tak to ja widzę: palec rozdzielacza wskazuje 4 cylinder, patrząc na skrzynie biegów na to wcięcie musisz widzieć wystający bolec pokrywający się z 0 znaczek na kole od wałka musi pokrywać się z bolcem przy wysuniętym okienku to od obudowy no i na dole duże kolo pokrywa się z 0 na obudowie i jest the best wtedy wszystko dziala

Napisano
  • Autor

> musisz widzieć wystający bolec pokrywający się z 0 znaczek na

> kole od wałka musi pokrywać się z bolcem przy wysuniętym okienku

> to od obudowy no i na dole duże kolo pokrywa się z 0 na obudowie

> i jest the best wtedy wszystko dziala

No wlasnie nie dalo sie tak tego ustawic, albo jedno albo drugie bylo zawsze zle - dobrze ze pasek mial znaczniki...

Napisano

> No wlasnie nie dalo sie tak tego ustawic, albo jedno albo drugie bylo

> zawsze zle - dobrze ze pasek mial znaczniki...

pierwsze slysze zeby pasek mial jakies znaczniki pasujace na znaczniki na kolach z tego co sie orientuje to ma jeden, kierunkowy tylko i to wszystko a jak go zalozysz to obojetne, no ale widzialem tylko 2 paski, stary i nowy u mnie wiec moge sie mylic ale cyknij fotke bo chcialbym to z ciekawosci zobaczyc

Napisano

> pierwsze slysze zeby pasek mial jakies znaczniki pasujace na

> znaczniki na kolach z tego co sie orientuje to ma jeden,

> kierunkowy tylko i to wszystko a jak go zalozysz to obojetne, no

> ale widzialem tylko 2 paski, stary i nowy u mnie wiec moge sie

> mylic ale cyknij fotke bo chcialbym to z ciekawosci zobaczyc

Ja też jak zmieniałem pasek ( nie raz ) to widziałem jedną krechę na nim + symbol paska...

Napisano

> No wlasnie nie dalo sie tak tego ustawic, albo jedno albo drugie bylo

> zawsze zle - dobrze ze pasek mial znaczniki...

Zawsze "pół" ząbka w tą , lub drugą stronę 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Zawsze "pół" ząbka w tą , lub drugą stronę

No niestety nie takie male te roznice byly - tak gdzies 2/5 obrotu walu korbowego. A pasek ze znacznikami to pisalem jaki - taki jak kaza w ksiazce zakladac: Gates Power Grip 5177 - ma 2 znaczniki, ale nie ma oznaczenia kierunku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.