Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna krew 0 Rh -

Featured Replies

Napisano

Witajcie Drodzy Autokącikowicze,

córka jednego z moich kolegów zachorowała na ostrą białaczkę limfatyczną. W chwili obecnej przebywa na Oddziale Hematologii Szpitala na ul. Litewskiej w Warszawie.

Podczas leczenia potrzeba dużo krwi grupy 0 Rh (-), która jest dosyć rzadką grupą w naszej populacji.

Zresztą przeczytajcie jego apel - prośbę:

Quote:

Drodzy,

Moja 4,5 letnia córka Maja zachorowała na ostrą białaczkę limfatyczną. Oprócz innych rzeczy, na które nikt z nas nie ma wpływu, podczas leczenia potrzeba jest dużo krwi.

Co do zasady grupa krwi dawcy nie ma większego znaczenia, dlatego zwracam się do Was wszystkich o pomoc i oddawanie krwi w punktach krwiodawstwa.

Przy oddawaniu proszę Was o pobranie zaświadczenia, że oddaliście krew dla

Mai Flanek leczącej się na oddziale hematologii Dziecięcego Szpitala Klinicznego

(tzw. Szpital na Litewskiej) i przesyłanie go do mnie.

Im więcej krwi oddacie, tym łatwiej będzie szpitalowi pozyskiwać z banków krwi tę, która jest potrzebna dla mojej córki; ma bardzo rzadką grupę 0 Rh (-), więc jest z tym problem.

Serdecznie dziękuję.

Tomek Flanek

Jeżeli ktoś z Was mógłby pomóc i odałby krew dla Mai, proszę o kontakt ze mną na priv, podam adres, na który należy przesłać zaświadczenie lub osobiście odebrałbym zaświadczenie i przekazał Tomkowi.

Serdeczne dzięki. Jeżeli jest taka możliwość to prośba o podwieszenie wątku.

Tak się składa, że ja akurat mam 0 Rh (-) i jutro idę na pobranie, ale to nie musi być ta konkretna grupa, jeżeli ktoś ma inną to także można odać, a zostanie ona wymieniona na właściwą w banku krwi.

Pamiętajcie, że ta pomoc to najcenniejsza pomoc jaką możemy dać innemu człowiekowi!!!

tutaj info

Moderatora proszę o podwieszenie ok.gif

Napisano

dawaj, gdzie papiurek podesłać , bo w poniedziałek zasówam na "saska" oddać krew to bym odrazu i kwitek podwiózł ok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Myślę, że juz można odwiesić , dziękuje 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.