Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cos mokrego pod dywanikiem - nie woda

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio zauwazylem po wyjeciu dywanikow (nie sa gumowe), ze pod dywanikiem po stronie kierowcy mam mokra wykladzine podlogowa .... po sprawdzeniu "organoleptycznym" (nie jezykiem ale palcem) wychodzi na to, ze na pewno nie jest to woda ... i tu rodzi sie pytanie...Co to moze byc?

Napisano
  • Autor

> może cieknąca nagrzewnica

A jak to sprawdzić ??? - a wucie poki co jest cieplo, a mokry jest ten kawalek wykladziny pod pedalami (nawet nie wykladziny ale tej niby "wycieraczki" z tworzywa)

Napisano

W warsztacie kiedyś słyszałem, że czasem pompa hamulców potrafi ciec do środka (sam nigdy tego nie doświadczyłem). Sprawdź na początek ilości płynów - chłodzącego ( w związku z tym co mówił kolega Pzajac) i hamulcowego... może to da jakąś odpowiedź.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam,

> Ostatnio zauwazylem po wyjeciu dywanikow (nie sa gumowe), ze pod

> dywanikiem po stronie kierowcy mam mokra wykladzine podlogowa

> .... po sprawdzeniu "organoleptycznym" (nie jezykiem ale palcem)

> wychodzi na to, ze na pewno nie jest to woda ... i tu rodzi sie

> pytanie...Co to moze byc?

a moze za szybko jedziesz i strach przed predkoscia sie ujawnia cool.gif

Napisano

To może być woda, tylko zanieczyszczona i stąd odczucia, że to nie jest woda.

Napisano

Ja tez mialem wode. Sprawdz czy nie jest ona pod wygluszeniami. Trzeba odkrecic listwy co sa na progach i podniesc wykladzine. Pod nie jest wygluszenie. U mnie tyle bylo wody, ze wychodzilo wykladzina. Mi sie wydaje, ze jest to woda, ktor scieka kanalami grzewczymi jak maszcz niesczelne podszybie lub moze to byc ciesz z nagrzewnicy jak jest nieszczelna. To drugie jest dosyc charakterystyczne i trudno pomylic z woda.

Napisano

po pierwsze poziom płynu chłodzącego. Jesli go ubywa a dodatkowo w aucie panuje taki słodkawy zapach to wtedy może być to nieszczelna nagrzewnica. Ale raczej śnieg z butów, nawet jesli masz gumowe dywaniki - taka pora roku że ta woda nie ma jak odparować - szczególnie kiedy ktoś nie jeździ długich tras .

Ważna rzecz - odkręć ten plastikowy próg od strony kierowcy i podnieś wykłądzinę z przyklejoną gąbką wygłuszającą. Jeśli jest wilgotna to wkładaj i wyjmuj gazety i wogole wysusz to jak najszybciej. Przy samym progu biegnie wiazka przewodów, i ostatnio miałem z powodu zaśniedziałych w tym miejscu przewodów problemy z centralnym zamkiem oraz oświetleniem kabiny.

pzdr!

Napisano

możesz też sprawdzić ręką czy po pedale hamulca nic nie cieknie bo to może być wina pompy hamulcowej tak jak pisali koledzy wyżej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.