Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce..inaczej

Featured Replies

Napisano

Jako ze dlubie wszystko w kropku wiec i hamulce tez chce poprawic i tutaj pytanie..Co wybrac:

-zalozyc z tylu tarcze(Tipo ew Stilo-ktos przerabial???

-zalozyc na przod tarcze Brembo+Ferodo

-zapodac wieksze wentylowane tarcze z Mareii

Ktos podpowie?? confused.gif

Dodam ze PKO jeszcze nie obrabowalem wiec w gre wchodzi tylko jedna opcja beksa.gif

Napisano

> Jako ze dlubie wszystko w kropku wiec i hamulce tez chce poprawic i

> tutaj pytanie..Co wybrac:

> -zalozyc z tylu tarcze(Tipo ew Stilo-ktos przerabial???

> -zalozyc na przod tarcze Brembo+Ferodo

Moge tylko sie ustosunkować do planu założenia tarcz brembo i klocków ferodo. Robiłem takie experymenty jak miałem CC i wniosek jest jeden to ma sens tylko wtedy jak chcesz czesto jeździć na maxa bo klocki ferodo maja tą przypadłość że działaja dobrze po rozgrzaniu a to wiąże sie z ich bardzo szybkim zużyciem ale to normalne wiadomo cos za coś. ja wybrałem rozwiązanie takie -nacinane tarcze brembo i klocki lucasa pogodziłem dobre z użytecznym na codzień.

-Co do montażu tarcz z tyłu to kolega mojego brata robił z uno turbo 1,3 i zdarzały sie awarie tego rozwiązania.... być może błąd ludzki a nie samych materiałów.

Jeżdżąc normalnie i tylko czasem chcąc sobie poszaleć zrobiłbym tylko przód i wymienił płyn na dot 4 nie ma co szaleć z dot 5 to typowy płyn do jazdy "wyczynowe" i trzeba pamiętać że tak jak wszystko do " sportu" tak i ten płyn trzeba wymienić wcześniej ( max co 1,5 roku). hej

Napisano
  • Autor

A co jest potrzebne zeby zalozyc harcze z punto GT??

Tarcze zaciski i co jeszcze?? confused.gif

Napisano

> A co jest potrzebne zeby zalozyc harcze z punto GT??

> Tarcze zaciski i co jeszcze??

Witam. nie bardzo rozumiem o co chodzi z tarczami z punto gt,nie pisalem nic o tym tylko o tarczach z uno turbo. ja w swoim mam tarcze brembo ale zwykle nie (max). co do elementow potrzebnych to wiadomo całe zaciski tarcze klocki i cały mechanizm do recznego niestety nie jestem pewien czy konieczna jest wymiana belki.chyba raczej nie.

Napisano

> Jako ze dlubie wszystko w kropku wiec i hamulce tez chce poprawic i

> tutaj pytanie..Co wybrac:

> -zalozyc z tylu tarcze(Tipo ew Stilo-ktos przerabial???

> -zalozyc na przod tarcze Brembo+Ferodo

> -zapodac wieksze wentylowane tarcze z Mareii

> Ktos podpowie??

> Dodam ze PKO jeszcze nie obrabowalem wiec w gre wchodzi tylko jedna

> opcja

zacznijmy od tego ze dlubanie w hamulcach to bardzo grozna sprawa bo moze cos nie wyjsc i... a ponadto ubezpieczycie w razie bum ma powod do odrzucenia roszczenia.

Teraz zalezy jaka bedziesz mial moc. Jezeli dlubiesz duzo i bedzie powyzej 80koni to na pewno musisz pomyslec o porzadnym zrobieniu - jak to sie nie wypowidam bo to madre glowy musza zgrac uklad hamulcowy.

Jezeli natomiast dlubanie nie jest bardzo zaawansowane zmien przod na tuningowe hamulce, czyli tarcze najlepiej wiercone (Zimmermann, CAR, Brembo Oro) i klocki np GreenStuff lub podone, pierwsza polka tuningu nie sportowe. do tego plyn hamulcowy nowej generacji, rzadszy od zwyklych DOT4 by lepiej to chodzilo. Tylu bym nie ruszal, i tak idzie tam max 20% hamowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.