Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z elektryka

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam problem:

Jade sobie do pracy i widze jak wskazowa od temperatury cieczy chlodniczej sobie lata... w gore i w dol... - jak wciskalem gazu to rosla, jak puszczalem pedal to spadala... Dojechalem do pracy zgasilem auto.

Wkoncu zaczalem wracac do domu, ciagle slszalem jak mi przekaznik zaskakuje (od swiatel mijania) taki 'cyk cyk' - po chwili jak jechalem sam po ciemnej drodze widzialem jak swiatla mi migaja :/

Wrocilem do domu, zjadlem kolacje, poszedlem z kumplem do garazu... i testowalismy to, dodawalem gazu i puszczalem i wkoncu uslyszalem ze cos 'krzy' (jak by zwarcie bylo), kolo mojej lewej nogi - tam gdzie bezpieczniki. Tak wiec otwarlem klapke bezpiecznikow, podociskalem je wszystkie, odpialem aku - wyczyscilem mase (ale tylko ta z aku).

Odpalilem auto nic sie nei dzialo, bylismy sie przejechac i wszystko ok.

Na drugi dzien - problemy znowu sie zaczely :/. Moze przekaznik ze swiatel mi padl (to akurat nie jest drogi koszt), ale moze to brak masy ? (ostatnio nawet na chwile zapalila sie kontrolka poduszi :/). Jutro pojde do garazu i wyczyszcze jeszcze mase, ktora idzie do ramy...

Aha, zapomnialem dodac jeszcze, ze wczesniej sprawdzilem jakie jest ladowanie aku, wszystko bylo ok. przy zalaczonym silniku okolo 13,8V, przy maksymalnym obiazeniu okolo 13,95V

Panowie, co to moze byc ? jakies rady ?

Napisano

Idziesz dobrym tropem - zacznij od wyczyszczenia połączeń masowych bo przygasanie świateł na to by wsazywało (przy "+" akumulatora do klemy są dokręcane chyba jeszcze dwa kabelki je również odkręć i wyczyść, i sprawdz ten przekażnik w zasadzie to styki i kable może czas je również oczyścić.

Powodzenia. yay.gif

Napisano

Co do wskaźnika temperatury to jedna rada. Otwórz pokrywę silnika, po prawej stronie motoru masz termostat (przynajmniej tak mi się wydaje:)). Poszukaj takiego jednego kabelka ku jego końcowi powinna być założona gumka:D Sciągnij ją wyciągnij kabelek i przeczyść styk. Załóż kabelek, następnie gumkę smile.gif i obserwuj co się będzie działo po rozgrzaniu silnika. Powinno być ok. Co do dziwnych odgłosów ze strony Twojej lewej nogi to może to być również kostka o której wspomniałem w tym poście http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278355760&an=0&page=0#Post278355760

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.