Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwon

Featured Replies

Napisano

I tak oto stało się, po przejechaniu przez duuuużo błota snieżnego zakręciło autem... po przecięciu 4 psaów ruchu i ominięciu 3 aut prawie się udało... ominąc czwartego. W związku z tym że prawie robi wileką róznice sprawa ma się tak: Zawadziłem prawą stroną przodu o lewy tył VW Polo. Straty: chlodnica, soczewka Valeo frown.gif, zderzak, troche pomięta maska. Szkody w Polo-urwany chlapacz, porysowany zderzak angryfire.gif I teraz pytanie: szukać zamienników blach czy kupować używki?? Dodam ze mam AC i jakis grosz zwrócą.

Napisano

A ja mam odwieczne wkurzajace pytanie: po jaka cholere tak szybko jechales? Nie widziales jakie sa warunki?

pzdr

Rostek

Napisano
  • Autor

> A ja mam odwieczne wkurzajace pytanie: po jaka cholere tak szybko

> jechales? Nie widziales jakie sa warunki?

> pzdr

> Rostek

Jechałem niecałe 60km/h, tylko kto sie spodziewa że za zakrętem na odsnieżonej drodze leży 15cm błota? Wyglądało to tak jakby pług nie dojechał do końca. Inna sprawa to to, że masz racje, jkbym jechal 40 pewno nic takiego by sie nie stało.

Napisano

wspolczuje

mysle ze warto kupic zamienniki - zawsze nowe i nie porypane jak na szrotach a cena np maski 300.....

pozdr

Napisano

teraz taka podaż części z anglików,że bez problemów trafisz nawet części w kolorze. naprawde warto poszukać, sporo jest firm więc z fakturą też nie będzie problemu.

IMO jeśli kupisz oryginalne części bez uszkodzeń to unikniesz szpachlowania a więc ingerencji w pokrycie lakiernicze. na dłuższą metę nie wylezie rdza. na elementach nowych nie zawsze jest odpowiednie zabezpieczenie antykorozyjne a kosztują tyle co części z demontażu. poszukaj szrotu, weź fakturę bo może być potrzebna do ubezpieczenia.

Napisano

> I teraz pytanie: szukać zamienników blach

> czy kupować używki??

Masz jedną opcję - AC zainkasować wg kosztorysu i naprawiać auto we własnym zakresie, a blachy brać wyłącznie fabryczne ze szrotu (inny LEPSZY sposób zabezpieczenia antykorozyjnego niż zamienniki)...

Napisano

Współczuję. Napraw padakę i bądź ostrożniejszy waytogo.gif

Napisano

no to masz nauczke !!! nastepnym razem bedziesz jechal 30km/h - teraz pomysl jakie spowodowales zagrozenie w ruchu na drodze i ze otłukłes komus samochod , teraz tamta osoba bedzie latac i dochodzic sie o swoje pieniadze na porozwalane przez ciebie czesci a dodatkowo bedzie czekac i czekac no.gif wczoraj sie znalazla taaka madro co to sie tez nie spodziewala ze jest slisko a ddroga sie swiecila jak lustro, nexia rypnela na dach i zrobil sie placek dzieki bogu ze jej sie nic nie stalo i ze nikomu nic nie zrobila, ma piekna nauczeke ze jak inni jada 30 po lesie i kretej drodze to pewnie jest jakis powod takiej jazdy !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.