Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To stosował ktos te ceramizery?

Featured Replies

Napisano

Czy ktos ma jakies doswiadczenia z ceramizerami?

Bierze mi jakis litr na 1000 km, wycikeów nie widze jakis gigantycznych (poza standardowymi: miska i troszeczke pod pokrywa klawiatury). Edit: z rury nie kopci na niebiesko.

Znalazlem cos takiego bilstein R2000 , firma znana i dobra niby? hmm.gif

Napisano

przy takich poborach oleju to nic tylko oleju beczke kupic i dolewac, remontik albo te pomagacze. osobiscie gdybym mial wybierac wybralbym najtansza opcje czyli pewnie kupic ten specyfik i wyprobowac. a nuz. jesli nie pomoze to wymienic olej i dolewac. chyba, ze masz chec jezdzenia autem przez najblizsze 5 lat to moze i remontik oplacalny.

przeszukaj watki. jedni narzekaja, inni odradzaja. jak nie sporbujesz to sie nie dowiesz.

Napisano
  • Autor

> przeszukaj watki. jedni narzekaja, inni odradzaja. jak nie sporbujesz

> to sie nie dowiesz.

Przeszukałem i wlasnie chodzi mi o wypowiedz osób które stosowały, bo jak do tej pory widziałem tylko ze wszyscy gdybają. grinser006.gif

Napisano

> Przeszukałem i wlasnie chodzi mi o wypowiedz osób które stosowały, bo

> jak do tej pory widziałem tylko ze wszyscy gdybają.

nie znam nikogo kto by stosował taki wynalazek, kazdy raczej podchodzi do tego z rezerwą.... i chyba madrze

Napisano

> nie znam nikogo kto by stosował taki wynalazek, kazdy raczej

> podchodzi do tego z rezerwą.... i chyba madrze

kiedys do medycyny tez podchodzili z rezerwa i zeby leczyc wsadzali ludzi na trzy zdrowaski do pieca wink.gif

technika poszla naprzod wiec moze i te ceramizery cos tam maja.

nikt Ci nie powie, tak kup to bo jest dobre. wiecej przypadkow bylo gdy ludzie sie sparzyli (bo nic nie pomoglo).

Napisano
  • Autor

> nie znam nikogo kto by stosował taki wynalazek, kazdy raczej

> podchodzi do tego z rezerwą.... i chyba madrze

No dobra jakas tam firma z allegro to moze tak, ale jak reklamuje sie firma bilstein i wypisuje cuda to moze rzeczywiscie cos w tym jest?

Napisano

tak, było już o tym specyfiku kilka razy na forum . Jedni mówią że lipa, inni że super. A pewnie Ci co mówią że lipa nigdy nie stosowali a Ci co piszą że super nie chcą się przyznać że wydali kilkadziesiąt zł na marne.

Nie czytaj opini na temat tego środku na stronie producenta lub sprzedawcy bo wiadomo że to jest podstawione.

Czy działa? Cieżko stwierdzić. Jakoś nie mam przekanania do takich wynalazków ale rób jak chcesz.

Napisano
  • Autor

> Nie czytaj opini na temat tego środku na stronie producenta lub

> sprzedawcy bo wiadomo że to jest podstawione.

> Czy działa? Cieżko stwierdzić. Jakoś nie mam przekanania do takich

> wynalazków ale rób jak chcesz.

Zgadzam sie ze producenci naciagaja reklamy, ale nie zawsze tak jestm, przykład: oleje. Dlaczego nie lejesz do silnika byle czego?

Tak naprawde nie chodzi mi o byle jaki ceramizer tylko renomowanej firmy tak jak w tym przypadku.

Napisano

nie znalazlem ile kosztuje butelka tego cuda... ale jak bardzo chcesz to mozesz wypróbowac i podzielic sie z nami swoimi spostrzezeniami w ten sposób radykalnie przyczynisz sie do wzrostu zasobu naszej wiedzy na ten temat, za co bedziemy Ci dozgonnie wdzieczni!!! 20.GIF

Napisano

> nie znalazlem ile kosztuje butelka tego cuda... ale jak bardzo chcesz

> to mozesz wypróbowac i podzielic sie z nami swoimi

> spostrzezeniami w ten sposób radykalnie przyczynisz sie do

> wzrostu zasobu naszej wiedzy na ten temat, za co bedziemy Ci

> dozgonnie wdzieczni!!!

Buteleczka tego cuda do silnika ok 50 PLN. Zestaw silnik- skrzynia- wspomaganie ok 150- 200 PLN Dane producenta są imponujące może ktoś z kącikowiczów zetknął się z tym cudem i może coś powiedzieć na ten temat . Ja osobiście swego czasu używałem DOCTORA do silnika fiata 125p. Jedno co mogę stwierdzić to to że na pewno zagęszczał olej przez co silnik "chodził " ciszej, ALEE.... CERAMIZERY .... no poczekamy za opinią osoby -postronnej- cfaniaczek.gif

Napisano

Ja kiedyś kupiłem ceramizer (nie ten bilstain) za flache od kolegi, zalałem i nic się nie popsuło. Oleju mi nie brał, więc nie mogę powiedzieć, że bierze mniej. Subiektywne wrażenie jest takie, że jakby przy niskich obrotach "lżej silnik pracował na niskich obrotach. Jeden kolega napisał, że wyciszyły mu się popychacze po użeciu ceramizera. To był ten jakiś tekst

Napisano

> Ja kiedyś kupiłem ceramizer (nie ten bilstain) za flache od kolegi,

> zalałem i nic się nie popsuło. Oleju mi nie brał, więc nie mogę

> powiedzieć, że bierze mniej. Subiektywne wrażenie jest takie, że

> jakby przy niskich obrotach "lżej silnik pracował na niskich

> obrotach. Jeden kolega napisał, że wyciszyły mu się popychacze

> po użeciu ceramizera. To był ten jakiś tekst

ja też zastosowałem to ustrojstwo i słuchowo stwierdzam,że chodzi ciszej a moj kuzyn od ktorego kupiłem asterkę stwierdził: "ona k...wa jakoś dziwnie lekko chodzi," oleju bierze jakby mniej, chociaz na moj gust i tak pierscionki do d..py, bo zimna jest słabiutka przez 1.5, km

spręzania nie mierzyłem ale pokusiłbym się o opinię, że jest ciut lepiej

Napisano

> Ja osobiście swego czasu używałem

> DOCTORA do silnika fiata 125p. Jedno co mogę stwierdzić to to że

> na pewno zagęszczał olej przez co silnik "chodził " ciszej,

Też wlewałem te MOTO DOCTORY do maluchów na handel dawnymi czasy... Coś to tam chyba działało. crazy.gif

Potem był modny MILITEC MOTOR LIFE. Też onego czasu zalałem malucha tym czymś i (nie wiem czy dzięki temu) nakręciłem temu maluszkowi ponad 200tys. bez remontu i jeszce ładnie chodził (ale to jeden taki silnik miałem na kilkadziesiąt maluchów jakimi miałęm szczęście jeździć lub pojeździć przed sprzedażą)

Teraz moda na ceramizery... confused.gif Myślę że można zaryzykować, raczej nic nie powinien uszkodzić a moze pomoże...

Choć myślę że dobre oleje silnikowe mają te wszystkie dodatki w sobie, a ceramizer ma zmniejszyć tarcia wewnątrz silnika a nie uszczelnić go i naprawić...A może się mylę confused.gif

POZDROWAŚKI...

Napisano

> Przeszukałem i wlasnie chodzi mi o wypowiedz osób które stosowały, bo

> jak do tej pory widziałem tylko ze wszyscy gdybają.

Witam . Zastosowałem ceramizer Auto-Repair w zeszłym roku w Polonezie . Zamówiłem i przysłano mi strzykawke z płynem 5 ml za 50 zł .Rozgrzałem silnik do temp. 90st. C i przejechałem 200km zgodnie z instrukcją nie przekraczając 2700obr/min .Efekty : olej silnik brał bez zmian , poprawila się nieco kompresja i silnik chodzil ciszej . Lepiej zapalal przy temp. poniżej 0 . Pozdr.

Napisano

Ja zastosowałem AutoRepair do silnika i skrzyni. Skrzyni nie pomogło nic bo pewnie łożysko już mocno wyjeżdżone i buczy sobie, a silnik łatwiej zaczął zapalać i chodzi nieco ciszej i równiej. Jak ktoś dolewa na tydzień 2 litry oleju to te 50 PLN to żaden wydatek - można spróbować, to preparat ostatniej szansy dla silników bez kompresji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.