Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ki diabeł z moim agentem...?

Featured Replies

Napisano

Żona pojechała do miasta. Coś jej przerywało pracę silnika, myślała, że może rezerwa się skończyła - dotankowała (jakieś 3/4 baku). Ale - nie przeszło.

Wróciła i zeznała co następuje. Uzbroiwszy się w portfel udałem się do agenta celem jazdy do mechaniora. Wstępnie looknąłem (wiecie - kobiety.... grinser006.gif) uchem na agenta, otworzyłem maskę, odpaliwszy go na wolnych obrotach...hmmm... faktycznie: jakoś nierówno pracuje. Tak jakby to opisać: trutututu......trutututu.... zlosnik.gifconfused.gif

Wsiadłem, pojechałem do mechaniora (jakieś 2-3 km, wcześniej żona zrobiła jakieś 10-15, a parę dni wcześniej stał; nikt nie jeździł). Mechanior wykazał zrozumienie, wykonał jazdę próbną i... qfa: agent się naprawił. wpysk.gif W zasadzie to naprawił się jeszcze przed tym jak dojechałem do mechaniora, bo jak wysiadałem, to już pracował równo (jak na agenta).

No i pytanie co to - jakaś zaszłość z postoju dłuższego? A może to moja sprawka - bo jak otworzyłerm maskę przed jazdą do mechaniora to posprawdzałem (ponaciskałem) kable na świecy (jednej) i z drugiej strony.... nie wyczułem co prawda zbytniego luzu czy coś no ale... sam nie wiem.

Świece wymieniane jesienią - jakiś 1000 km, gaźnik regulowany też wtedy, kable do cewki naprawiane (bo se wisiał). Aha! Mam wrażenie, że podczas jazdy wskazówka temp. schodzi (a chyba nie schodziła) do tej kreski PRZED 90°C - ale jak stanę, to rośnie i włącza się wentylator i w ogóle - niby normalnie.

Poradźcie, proszę. smile.gif

Napisano

to "trutu trutu" to moga byc popychacze szczegolnie po dluzszym postoju, drugie co mi przychodzi do glowy to moze woda w gazniku ale niech sie wypowiedza fachowcy

Napisano
  • Autor

Otworzyłem dzisiaj górną pokrywę gaźnika (jak powietrze leci). W jednej z wysoko umieszczonych bocznych "komór" (takie otworki na górze - nie te dolne okrągłe dwie!) był jakiś syf czarny. Wyczyściłem środkiem do czyszczenia gaźników. Nie wiem czy pomoże.

No ale DZISIAJ podczas jazdy (jeszcze nie rozgrzany, na ssaniu trochę był) żonie... ZGASŁ! icon_eek.gifniewiem.gif

Na razie wszystko wskazuje na to, że jest wszystko OK dopiero jak... się rozgrzeje! Potem już wszystko gra.

Nasuwa się komuś coś? frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.