Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po odpaleniu gaśnie, i tak 2 -3 razy

Featured Replies

Napisano

Problem polega na tym że rano gdy chcę odpalić samochód rozrusznik kręci, kręci, w końcu odpala ale na bardzo krótko mniej niz sekunde i gaśnie buu.gif Za drugim razem jest trochę lżej ale i tak w porównaniu z zeszłoroczną zimą jest o wiele gorzej.

Samochód stał 2 dni nie ruszany.

W garażu 0 * C

Przy takiej temp odpalam go z gazem wciśniętym do połowy a gdy zaskoczy puszczam,

Akumulator ma niecały rok. Filtr paliwa wymieniłem przed zimą. Paliwo od roku leję z tej samej stacji.

Podejrzwam że któraś świeca może nie grzać. Jutro je sprawdzę ale może macie jakieś sugestie, przypuszczenia?

A tak profilaktycznie kupię mu za 15 zł STP do czyszczenia wtrysków na cały bak i zaleję mu na 40 l - a niech tam go czyści grinser006.gif

Czytałem na innych forach opinie na temat tego środka to nikt nie narzekał. Piszą że auto mniej kopci jak na diesla przystało i jakby auto szybciej reagowało na naciskanie pedału gazu. niewiem.gif Okaże się . ..

Napisano

ja mam tak samo. Widać asterka w dieslu tak ma (przynajmniej większość). Ja swoją odpalam i muszę chwilę na niskich obrotach potrzymać i wtedy jest ok. Jak po odpaleniu puszczę pedał to mam tak samo jak u Ciebie - gaśnie kilka razy. A ciekawszy mam taki motyw, że za pierwszym razem jak zgaśnie to drugie kręcenie rozrusznikiem nic nie daje. Za trzecim zapala.

Napisano
  • Autor

właśnie wróciłem z garażu. Od rana zabrałem się za sprawdzenie świec żarowych. Rozkręciłem , sprawdzam i ... wszystkie grzeją claps.gif . Przeczyściłem jeszcze tylko tą blaszkę miedzianą benzyną bo troche była zakopcona w miejscach styku ze świecą. Skręciłem wszystko spowrotem. Dzisiaj rano odpaliła mi znacznie lepiej niż wczoraj a to pewnie wszystko przez to że wczoraj przejechałem się 6 km.

Wniosek? Moja asterka nie lubi długo stać w garażu a w tym przypadku długo oznaczało 2 dni. Aż boję sie pomyśleć co by było jak by stała z tydzień!

Dobra! Teraz tylko wleję jej tego STP do wtrysków i pożyjemy, zobaczymy.

Aha! A wczoraj spóściłem z filtra paliwa troche ponad 50 mml wody. Skubana nie chciała lecieć dopuki nie odkręciłem i wyjąłem śróbki odpowietrzajacej miejsce na wodę w filtrze. W poradniku "Sam naprawiam Astrę F" piszą że wystarczy poluzować. Ja musiałem wykręcić całą. smirk.gif

Napisano

andrre - i jak ? Pomogło ?? Ja mam podobne cyrki z astrą, tyle że moja nawet po nocy ma problem z odpaleniem. Jazda zaczyna się rano jak odpalam i w garażu podziemnym robię chmurę dumu - od razu czujniki dymu włączam i w garażu wyje alarm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.