Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik tylnej wycieraczki kaput ?

Featured Replies

Napisano

Coś mi się zdaje że tak się właśnie stało... sick.gifpróbowałem wytrzeć szybę, wycieraczka ruszyła z 2cm, stanęła i ... tak już została... sciana.gif

Co się mogło stać niewiem.gif silnik się zjarał czy może jest szansa że to cuś innego... a jeśli silnik - czy ktoś próbował toto naprawiać (np przezwajać)?

i drugie pytanie - jak się dostać do tego silnika. Co i jak odkręcić ... bo jak odkręciłem wszystkie (tak mi sięwydaje) śruby w tylnej klapie mocujace te czarne plastiki, ale ten plastik ani drgnął - jakby go cuś trzymało... icon_eek.gif

Napisano

> Coś mi się zdaje że tak się właśnie stało... próbowałem wytrzeć

> szybę, wycieraczka ruszyła z 2cm, stanęła i ... tak już

> została...

A sprubuj wlaczyc wycieraczke i szybko podejsc do szyby z tylu i lekko pchnac recznie wycieraczke - bo moze to tylko typowe zatarcie sie piasty w tulei - u mnie tez tak bylo - jak pchnalem reka to poszla dalej - trzeba rozebrac wycieraczek, wybis piaste, przetrzec papierkiem sciernym, nawalic smaru i zalozyc spowrtorem.

darek

Napisano

> Coś mi się zdaje że tak się właśnie stało... próbowałem wytrzeć

> szybę, wycieraczka ruszyła z 2cm, stanęła i ... tak już

> została...

----miałem dokładnie to samo. Trzpień się poprostu zatarł od brudu i stanął, powodując przepalenie silnika. Ale równie dobrze może to być uszkodzenie elektroniki w tym zespole (bo to cały tam komplet siedzi)

> Co się mogło stać silnik się zjarał czy może jest szansa że to cuś

> innego... a jeśli silnik - czy ktoś próbował toto naprawiać (np

> przezwajać)?

----j.w, pod warunkiem, że sterownik jest ok. Ale nie wiem czy się będzie opłacało... niewiem.gif

> i drugie pytanie - jak się dostać do tego silnika. Co i jak odkręcić

> ... bo jak odkręciłem wszystkie (tak mi sięwydaje) śruby w

> tylnej klapie mocujace te czarne plastiki, ale ten plastik ani

> drgnął - jakby go cuś trzymało...

----śruby sa jeszcze pod gumowymi odbojami, a na samej górze trzymaja to zaczepy, które poprostu trzeba dosyć stanowczo szarpnąć. Ja nieźle się nabiedziłem, zanim to zdjąłem

Co do silnika - jak okaże sie padaką i nie pomoga próby reanimacji - priv do mnie, pozostał mi taki działający.. smile.gif

Napisano

Posmaruj trzpien dobrze wd40, potem rozruszaj wycieraczke recznie i powinna latac, ja tak zrobilem i nie ma problemu.

Napisano

Trzeba pomóc jej ręcznie, jak nie załapuje to pewnie zeszła, a jak załapuje to dużo smaru z pewnością pomoże.

Ja posmarowałem i już ponad pół roku działa idealnie.

Napisano
  • Autor

> Trzeba pomóc jej ręcznie, jak nie załapuje to pewnie zeszła, a jak

> załapuje to dużo smaru z pewnością pomoże.

> Ja posmarowałem i już ponad pół roku działa idealnie.

No więc spróbowałem "ręcznie" ją ruszyć crazy.gif.... w jedną stronę nawet szło, ale spowrotem sick.gif ... chyba oprócz silnika to jeszcze będę musiał kupić ramię, bo cuś chrupnęło icon_eek.gif i .. chyba się ułamało ... sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.