Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie halogeny do astry f ?

Featured Replies

Napisano

pytanie jak w temacie,

juz od dluszego czasu zabieram sie za zakup halogenow do asterki,

co mozecie polecic cos z uniwersalnych czy oryginal?

jesli chodzi o uniwersalne to takie ktore beda oczywiscie dobrze siecic, oraz ladnie sie prezentowac, zeby nie odstawaly ani nic,

a jesli oryginal to jak ma sie sprawa z mocowaniem? pamietam ze od spodu sa zaznaczone miejsca ktore mozna wyciac na fabryczne ale nie wiem jak z mocowaniem czy tam sa jakies miejsca bo nie chce mi sie sderzaka zdejmowc zeby zobaczyc.

mile widziane zdjecia oraz linki do ewentualnych aukcji itp. food.gif

(uniwerslane oczywiscie z atestem)

Napisano

Pytanie pomocnicze...

A jaki ma byc cel zakladania halogenow? Ma tylko ladnie wygladac czy masz potrzebe ich uzywania?

Napisano

ja zakładałem zamienniki firmy DEPO .... ale było to 4 lata temu .... przez dwa lata (aż astra F poszła do kasacji z powodu wypadku) służyły OK .....

trzy lata temu cena między DEPO a oryginałem tj VALEO to była przepaść - zamiennik PLN 120, oryginał ponad PLN 300 ......

dzisiaj VALEO powinieneś kupić za ok 100 PLN więc brałbym VALEO ... są minimalnie lepiej wykonane ....

ja przy montażu nie zdejmowałem zderzaku ... ale spędziłem ok 2 godziny na podjeżdzie ... kazdy z halogenów mocuje się 3 śrubami (zderzaki mają uszy do mocowania ... wymacasz je ręką ) ... najgorzej jest przykręcić górną śrub e

Napisano
  • Autor

chodzi mi o to ze potrzebuje przeciwmglowych i tylko do tego celu a problem w tym ze mam zderzak bez wyciec na halogeny i tyle, jak sie

patrzy na zderzak od spodu to widac takie zgrubienie w miejscu gdzie powinna byc dziura na halogen nie pamietam tylko czy sa w tym typie przygotowane miejsca do przymocowania po wycieciu otworu i dlatego biore pod uwage uniwersalne jakies, tylko ze te moga sie zucac w oczy i nie pasowac

zderzaka nie mam zamiaru zmieniac bo mam w kolorze a o przymusowej zmianie z racji jakiegos dzwonu nawet nie chce myslec

moze ktos ma jakies zdjecie zderzaka od wewnatrz z zamontowanym fabrycznym halogenem

ewentualnie zdjecie z zalozonym czyms takim kliken

tylko ze niewiem jak to zalozyc zeby wies tjuningu nie bylo hehe.gif

a autko jest 92r.

z gory dzieki za pomoc oraz checi zlosnik.gif

Napisano

ja małem astrę z 1998 i czarny zderzak bez halogenów

.... wycinałem otwory po zgrubieniu widocznym z dołu, mocowania (uszy) były w zderzaku ..... o ile dobrze pamiętam to były nawet widoczne / namacalne po otwarciu maski...

... u Ciebie może być kłopot z uwagi na lakierowany zderzak .... nie wiem czy nie powstaną odpryski i czy nie lepiej zdemontować zderzak, żeby ich uniknąć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.