Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC Sequent 24 v Landi Renzo Omegas

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy macie doświadczenie w użytkowaniu tych instalacji? Jak sie spisują i jaką byście załozyli? Jak wygląda mapowanie w nich kompa? Sa kłopoty?

Napisano

Po 10 tysiącach problemów brak smile.gif spalanie gazu w sequent 24 w punto 1.2 8v średnio nie przekracza 8 litrów smile.gif nie czuje różnicy miedzy jazda na gazie a benzynie, ale za to mój portfel czuje zeby.GIF Chociaż na początku nie odbijał wielozawór ( wymiana) i brzęczyk nie sygnalizuje że skończył się gaz ( nie mam czasu z tym podjechać do gaziarza) to jeszcze raz bym założył tą instalacje smile.gif

Napisano

> Witam,

> Czy macie doświadczenie w użytkowaniu tych instalacji? Jak sie

> spisują i jaką byście załozyli? Jak wygląda mapowanie w nich

> kompa? Sa kłopoty?

ja mam Landi Renzo II generacji i już po 80 tysiącach problemów brak, filtry wymieniane, oprogramowanie ok.

Napisano

> Po 10 tysiącach problemów brak spalanie gazu w sequent 24 w punto

> 1.2 8v średnio nie przekracza 8 litrów Przy mojej ubogiej II generacji BRC Blitz Lambda Gas i zużyciu 8,5-9 to raczej słabo ta sekwencja wypada - nie uważasz, że powinno być mniej? nie czuje różnicy miedzy

> jazda na gazie a benzynie, ale za to mój portfel czuje Chociaż

> na początku nie odbijał wielozawór ( wymiana) i brzęczyk nie

> sygnalizuje że skończył się gaz ( nie mam czasu z tym podjechać

> do gaziarza) to jeszcze raz bym założył tą instalacje

Napisano

Dzisjaj tankowałem i mam spalanie na 300 kilometrów 8.59 ale to przez te mrozy i tylko po mieście wiec jest OK smile.gif Gdybym miał mniejsze spalanie byłbym zaniepokojony gdyż benzyny mi ciągnął około 7 litrów na setkę smile.gif Moim zdaniem masz dobrze wyregulowana instalacje temu twoje spalanie zbliżyło się do sekwencji z czego powinieneś się cieszyć zeby.GIF

Napisano

> Dzisjaj tankowałem i mam spalanie na 300 kilometrów 8.59 ale to

> przez te mrozy i tylko po mieście wiec jest OK Gdybym miał

> mniejsze spalanie byłbym zaniepokojony gdyż benzyny mi ciągnął

> około 7 litrów na setkę Moim zdaniem masz dobrze wyregulowana

> instalacje temu twoje spalanie zbliżyło się do sekwencji z czego

> powinieneś się cieszyć

Sam ją tak ustawiłem ale nie mam się z czego cieszyć bo co jakiś czas ECU benzynowe się rozjeżdża - za słaby komputer LPG jest frown.gif

Ale jeżeli porównać z sekwencją to na pewno jest z czego, gdyż na LPG przełącza się po przekroczeniu określonych obrotów a przy sekwencji najpierw musi się nagrzać silnik, więc i noPb więcej idzie niż w moim przypadku.

Benzyny to mi tak do 6,5 w mieście brał więc wychodzi, że teraz gazu o 30% więcej i bez znaczenia czy miasto czy trasa(po 8,5-9)

Napisano

Ja mam Omegas w pandzie 1,12003. Szczerze nie jestem zadowolony.Mialo byc tak jak na benzynie a nie jest. I nic sie nie da z tym juz zrobic.

Napisano
  • Autor

A jeździ ktoś na elpigazie i co sadzicie o tej instalce szczególnie IV generacji??

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A jak wygląda z gwarancja i serwisem Omegas i Sequent 24? Ze stron nic nie wymika. Jak sie te instalacje maja do siebie? Jak ich elektronika i mozliwość dostosowania do komputera samochodowego. Widze że BRC jest częściej spotykane i ma lepsza sieć.

Napisano

> Witam,

> Czy macie doświadczenie w użytkowaniu tych instalacji? Jak sie

> spisują i jaką byście załozyli? Jak wygląda mapowanie w nich

> kompa? Sa kłopoty?

jak na razie same kłopoty - dotyczy Landi Omega S zamontowana w Oplu Omega 2.0 8V.

W tej chwili jestem po kompletnej wymianie instalacji w zakładzie Landi w Mikołowie, założyli mi instalkę IGS System zdaje mi się, i dalej mam ten sam problem - auto mi gaśnie w czasie jazdy na gazie i nie umieją sobie z tym poradzić. A mam automat, więc wiecie jak to jest auto nagle gaśnie wczasie jazdy...można sie zabić.

Mam ich serdecznie dość i odradzam każdemu zakład w Mikołowie u szanownego pana Rzepki.

Chociaż jak słyszałem to wszystko kwestia montażu, bo instalacja sama w sobie nie jest zła....

Mi się w każdym razie gazu już odechciało...

Napisano

> A jeździ ktoś na elpigazie i co sadzicie o tej instalce szczególnie

> IV generacji??

W Mażdzie mam Landi Renzo 160 tys km drugi parownik i nadal jest super

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.