Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik - brak mocy, silnik poci się z boku /astra 1,4

Featured Replies

Napisano

WItam mam pewien problem...

od jakiegos czasu zauwazylem znaczny spadek mocy w mojej [ mojego taty 270751858-jezyk.gif astrze ] zauwazylem tez ze silnik poci sie z boku i z cewki zapłonowej na najnizszym wysciu tez wydobywa sie olej ! i zalewa styk kabli...

znalazłem ten opis http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/wymusz/wymusz.html

ale ja musze wymienic uszczelne znajdującą sie poziom nizej.. dalej jest to takie proste ?

astra ma problem z osiagnieciem wyzej niz 3000 obrotow.. na 2 biegu w gore.. stała sie strasznie mułowata.

Napisano

Trochę się zakręciłem spineyes.gif

Od góry patrząc na silnik mamy uszczelkę pokrywy zaworów (tą z linka), dalej mamy silikon który uszczelnia styk pokrywy wałka rozrządu i głowicy i dalej uszczelkę pod głowicą.

Wymiana pierwszej uszczelki to - jak widać w linku - pikuś. Pozostałe dwa uszczelnienia wymagają zdjęcia głowicy.

To cięknięcie z cewki to jak myślę chodziło o rozdzielacz zapłonu (to z czego wychodzą kable na świece wink.gif).

Trzeba zaznaczyć sobie jego położenie i odkręcić go uprzednio zdejmując kopułkę i palec. Uszczelnienie stanowi oring.

Co do muła to odłącz akumulator na minutkę (zapamiętaj kod radia jeśli fabryczne) i sprawdź czy nie ubywa płynu chłodzącego i czy nie ma "kawy z mleczkiem" w oleju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.