Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie proszkowe- kto,gdzie i za ile??

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, chodzi o malowanie felg alu 14' wie ktoś ile takie cuś kosztuje??

Napisano

> Jak w temacie, chodzi o malowanie felg alu 14' wie ktoś ile takie cuś

> kosztuje??

Ja zapłaciłem 150 PLN za 4 sztuki (z piaskowaniem)

Napisano

> kosztuje??

Nie wiem gdzie u Ciebie ale w Katowicach Panewnikach jadąc ulica Panewnicką blisko zjazdu na Bałtycką jest taki punkt gdzie malują proszkowo - jakie koszta nie mam pojęcia i czy aż z Rybnika sie opłaca jechać hmm.gif

Napisano

gdzie tak tanio? w Warszawce krzyczą po 120 min za sztukę a mam 4 aluski do piaskowania

Napisano

> gdzie tak tanio? w Warszawce krzyczą po 120 min za sztukę a mam 4

> aluski do piaskowania

110 km od wawki w kierunku Olsztyna. Tylko nie było na to faktury.

Dałem kierownikowi fele, poczekałem tydzień i odebrałem opiaskowane i pomalowane.

Zastanawiali sie nad chemicznym usuwaniem starej powłoki, ale jeszcze nie testowali tego więc nie chcieli ryzykować.

Napisano

> kosztuje??

ja bym ci polecił lakiernika w szczygłowicach nie jakiego pana Bojanowskiego czesto korzystam w pracy z jego usług i jest to wszystko przyzwoicie wykonane

Napisano

to nawet z dojazdem nie przekroczy to 250 zeta

dobrze zrobili? fachowo?

Napisano

> to nawet z dojazdem nie przekroczy to 250 zeta

> dobrze zrobili? fachowo?

Powiem tak. To firma państwowa (chyba bo infrastruktura na to wskazuje wink.gif ) Goście zajmują się tam min. piaskowaniem i lakierowaniem elementów na zlecenie (ramy rowerowe, błotniki i wiele innych).

Z wyglądu felg które mi robili byłem zadowolony, widziałem też w biurze kierownika kilka kpl. innych felg czekających na odbiór i też ładnie się prezentowały.

Nie wiem jak oryginalnie lakierowane są felgi (te co ja miałem miały kilka warstw, wcześniejsze jakby wyrównujące powłokę, a ta ostatnia jakby bezbarwna, utwardzająca. Mi moje felgi wypiaskowali i nałożyli proszkowo lakier.

Jeśli felga ma jakąś kiepską strukturę zakamuflowana pierwszymi warstwami wyrównującymi (cały czas zaznaczam że to moje gdybanie na temat oryginalnej powłoki lakierniczej felg) to struktura ta będzie widoczna po lakierowaniu gdyż oni nie renowują felg, a piaskują i nakładają nową powłokę lakierniczą.

Podsumowując - ja byłem zadowolony z wyglądu moich felg jednak nie zdążyłem ich założyć gdyż kupiłem inne o wzorze który bardziej mi odpowiadał smile.gif

Napisano

zapodaj namiary

Napisano

> zapodaj namiary

Wiem jak tam trafić, ale adresu niet.

W tygodniu postaram się namierzyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.