Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ku pokrzepieniu serc...

Featured Replies

Napisano

Tak mi wpadła do głowy pozytywna cecha naszych aut jakoś nie eskponowana wyraźnie do tej pory. Chciałem zwrócić uwagę na taki drobiazg - zamocowanie tylnego wahacza w ramie pomocniczej. Dwa łożyska stożkowe tworzą klasyczny "uniball" znany głównie z rajdówek. Większość pododbnych konstrukcyjnie zawieszeń ma silentbloki co sprawia, że koła jednak nieco zmienia swoje położenie pod wpływem działania sił. W BBM przy sprawnym ułożyskowaniu wahacza koło jest na "sztwyno", co przynajmniej teoretycznie powinno zapewniać lepsze prowadzenie autka.

U mnie właśnie po prawie 150 kkm wysypało się ułożyskowanie prawego wahacza i koła ma ok. 2-3 mm luzu, co daje się wyraźnie odczuć np. podczas zmiany pasa ruchu i przejeżdzaniu przez koleiny.

Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia

DaRo

Napisano

> hmmmm

> BBM seryjnie jak WRC ?

> prowadzenie na to nie wskazuje ;p ale dobre i to

Ja mam dobre zdanie o zawieszeniu bravo 1.6 16V 175000 km przebiegu 2 dni po zakupie pojechałem na Zimowe Kryterium Toru Fiata w Tychach i seryjnym Bravo zlałem w klasie dosc znacznie 3 saxso VTS profesjonalnie przygotowane do rajdów wydłubane silniki itd...nie mówie o innych juz pojazdach które tez dało sie objechac zlosnik.gif .Nie wiem jak z trwałoscia zawieszenia ale fabryka daje rade natomiast skrzynia to delikates po tej imprezie rozp... mi czujnik licznka w skrzyni wywaliłem to g... bo cos mi sie widzi ze zawsze bede urywał to cos wink.gif a Zawieszenie choc miekkie i konfortowe jak to w dupowozie prowadzi sie dosc pewnie.Dobre opony i zawieszenie w doskonałym stanie to podstawa waytogo.gif

Napisano

> BBM seryjnie jak WRC ?

> prowadzenie na to nie wskazuje ;p ale dobre i to

Jak się nie dba i nie wymiania na czas to się ma takie wrażenie wink.gif

Sie dba - sie jeździ palacz.gif

Napisano

> Jak się nie dba i nie wymiania na czas to się ma takie wrażenie

> Sie dba - sie jeździ

"Jak się dba, tak się ma".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.