Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po wymianie sprzegła

Featured Replies

Napisano

Moi drodzy! Liczę na rychłą pomoc. Otóż we środę wymieniono mi sprzęgło w palio 1.2 po 105tys.km. Wymiana była spowodowana rozsypka poprzedniego. Po wymianie biegi wchodza ciężej niż przed wymianą. Czasami coś szura wręcz piszcząc. A już przy cofaniu to raczej reguła. Zajechałem do serwisu, żeby zapytać czy tak ma być i czy już musze się przyzwyczaić do tej zmiany biegów to pierwszy fachowiec odpowiedział mi żebym poczekał aż sprzęgło się ułoży, a drugi, że jest mróz i dlatego tak jest. Mówię mu, że przy starym sprzęgle pare tygodni temu był większy mróz i wchodziło leciutko a teraz raptem jakies 10stopni to co to jest. No i ten szur z piskiem lekkim przy cofaniu. No to oni zgodnie że mróz i niech się ułóży te sprzęgło to zobaczymy. Ale tak jakoś mam wrażenie, ze przyczyny może być inna. Parę sprzegieł w życiu zmieniłem i takich objawów nie miałem. Zapłaciłem jak cholera a na fakturze widze jakies sprzęgło Valeo odnowione. Co to jest? Macie tego typu doświadczenia? dzięki za pomoc!

P.S. A jak jest praktyka z wymiana oleju przy wymianie sprzegła? Bo zastanawiam się nad tym czy przypadkiem nie zostałem bez oleju,albo z niewielka ilością. Cholerka!

Napisano
  • Autor

Widzę, że nie macie tego typu doswiadczenia. No szkoda. Tydzień mija. Sprzegło się nie układa. Mróz zelżał a objawy nie. Ale gdyby jedna ktos zechciał się dołączyć to chętnie przeczytam

Napisano

> Widzę, że nie macie tego typu doswiadczenia. No szkoda. Tydzień mija.

> Sprzegło się nie układa. Mróz zelżał a objawy nie. Ale gdyby

> jedna ktos zechciał się dołączyć to chętnie przeczytam

Ja wymieniłem sprzęgło jakieś 3 tygodnie temu - też na Valeo - od samego początku wszystko w porządku, nie było żadnej fazy docierania, czy układania, poprostu od razu wszystko OK, ...czego życzę wszystkim...

Napisano

> Widzę, że nie macie tego typu doswiadczenia. No szkoda. Tydzień mija.

> Sprzegło się nie układa. Mróz zelżał a objawy nie. Ale gdyby

> jedna ktos zechciał się dołączyć to chętnie przeczytam

Moim zdaniem, po założeniu sprzęgła wszystko powinno być ok. Czyli żadnego docierania itp.

Napisano

Witam......

I tak byc powinno to bzdety to co opowiadaja Ci w serwisie. w poprzednim fiacie tez wymienialem sprzeglo i po tej czynnosci jazda znow stala sie przyjemnoscia. T o wlasnie po wymianie od pierwszej chwili wszystko bylo OK. Moi znajmi w ubieglym roku a Albei czyli 1,2 16v wymienili sprzeglo bo in coreczka podpalila i nigdy nie mieli problemow. A czy nie wlozyli Ci jakiegos badziewia po regeneracji???????........Sprawdz.....pozdrawiam

20.GIF

Napisano
  • Autor

A czy nie wlozyli Ci jakiegos

> badziewia po regeneracji???????........Sprawdz.....pozdrawiam

No na to wygląda że po regeneracji. Stąd na fakturze informacja "odnowione"!Jak myslicie, jakie sa szanse wywalczenia wymiany na orginalne? Uda się się?

Napisano

> A czy nie wlozyli Ci jakiegos

> No na to wygląda że po regeneracji. Stąd na fakturze informacja

> "odnowione"!Jak myslicie, jakie sa szanse wywalczenia wymiany na

> orginalne? Uda się się?

Witam wszystkich. A mnie właśnie czeka wymiana sprzęgła w Palio 1,2.

A to, że masz na fakturze ?odnowione? to się nie przejmuj, bo to jest tak jakby fabrycznie nowe sprzęgło, i na pewno powinno być dobre, tylko tak jakoś inaczej jest oznakowane, że niby odnowione. Nowe oryginalne (niby nie odnowione) kosztuje prawie dwa razy więcej od odnowionego. A jak dobrze pamiętam, to też chodzi o opakowanie, czy coś takiego. Trochę podpytałe, ale będę wiedział na ten temat więcej, mój szwagier pracuje w serwisie fiata. A to, że tamci Tobie mówią, że ma się ułożyć, to powiedz im, że niech się im w gaciach coś ułoży smile.gif Może być tak, że Ci włożyli jakieś z odzysku używane (?), widziałeś na oczy te sprzęgło przed zamontowaniem go do Twego auta? Ja kiedyś miałem sytuację gdzie w poprzednim aucie zamontowali mi używany wentylator, a policzyli jak za nowy, tylko, że zbyt szybko padł i wyszła cała prawda.

Pozdrawiam

Napisano

> A to, że masz na fakturze ?odnowione? to się nie przejmuj, bo to jest

> tak jakby fabrycznie nowe sprzęgło, i na pewno powinno być

> dobre, tylko tak jakoś inaczej jest oznakowane, że niby

> odnowione.

claps.gif niezły tekst

podsumowując - wygląda, że włożyli mu sprzęgło REGENEROWANE. cokolwiek by tam można zregenerować

Napisano

> niezły tekst

> podsumowując - wygląda, że włożyli mu sprzęgło REGENEROWANE.

> cokolwiek by tam można zregenerować

W Warszawach można było wymieniać "słoneczko" tutaj takiej opcji nie widziałem. Może ktoś je roznitował i z dwóch zrobił jedno zlosnik.gifrotfl.gif

Napisano

> W Warszawach można było wymieniać "słoneczko" tutaj takiej opcji nie

> widziałem. Może ktoś je roznitował i z dwóch zrobił jedno

byłem ostatnio na fiacie za jakimis czesciami biglaugh.gifi uwage mi prykół plakat z czesciami regenerowanymi do alfy fiata i lanci spineyes.gifze niby to ma oszczedzac srodowisko rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.