Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik gaśnie na PB i LPG

Featured Replies

Napisano

Witam, wybrałem się dzisiaj moim Punciakiem na krótką przejażdżkę. Po przejechaniu kilku km przełączyłem na LPG, silnik zaczął się dławić i trochę przygasać. Kilka razy zwiększyłem obroty ale nic to nie dało. Pomyślałem że skończył się gaz-przełączyłem na benzynę. Niestety problem występował dalej, po przejechaniu kilkuset metrów czuć było że czasem brakuje mocy jak by się silnik dławił. Dojechałem do świateł i po wrzuceniu na luz zgasł, nie chciał odpalić ale po dłuższym pokręceniu zapalił. Później zgasł mi jeszcze 2 lub 3 razy. Wyjąłem akumulator i właśnie się ładuje, przeczyściłem klemy. Całkiem niedawno wymieniałem przewody WN. Wydaje mi się że problem może być z elektryką. Akumulator napewno jest do wymiany ale to po wypłacie-pewnie na Centre+ albo ZAP. Co Waszym zdaniem może być przyczyna tego dziwnego zachowania ?

Nie wiem z którego roku jest akumulator ale ja mam ten samochód 6 lat i nie był zmieniany jeszcze-może poprzedni właściciel zmieniał. Na akumulatorze powinna być data produkcji ale nie mogę znaleźć.

Napisano
  • Autor

Podłączyłem do prostownika i niestety nic sie nie dzieje. Wcześniej jak ładowałem to pojawiały sie "bąbelki" teraz nic się nie dzieje. Chyba akumulator umarł tylko wiem czy to było w 100% powodem gaśnięcia. confused.gif

Update: pożyczyłem prostownik od sąsiada i akumulator zaczął się ładować-bąbelki sie pojawiły smile.gif co oznacza że mój jest niestety uszkodzony. Zostawię do ładowania na na około 10 godzin i zobaczymy co będzie dalej się działo po zamontowaniu. Tak sobie wczoraj pomyślałem że może to problem z sonda Lambda ? Przerywanie sygnały od sondy i gaśnięcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.