Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ucieka na lewo

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie frown.gif

Od jakiegoś czasu asterka zaczęła mi uciekać na środek drogi i ten stan się pogłębia. byłem na zbieżności i spec powiedział mi że po kątach to wygląda że powinna raczej delikatniutko w prawo zmykać a ona w lewo. Mechanik z opinią i kolejką żeby sprawdzić zawieszenie więc myślę że sprawdził dobrze. Powiedział mi że to może być wina opon bo już miał kiedyś taki przypadek. Ja oponki mam od czerwca ponoć sportowe 195/55/15 w jodełkę i jeszcze się slinka.gif jak na nie patrzę takie ładne. Zrobi się cieplej to zamienię przód z tyłem ale jakoś nie che mi się wierzyć że to wina opon. dodam że wydaje mi się że to zaczęło się jak zaliczyłem dziurę w naszych pięknych polskich drogach ale mogę się mylić. tak się żalę bo przy dłuższej jeździe zaczynam odczuwać dyskomfort bo cały czas muszę kontrować kierownicą i na oko jakbym ją bardziej w prawo skręcał ( nie jest w poziomie) może coś mi się na tylnej belce przestawiło?? Po oponkach najmniejszego śladu jakiegoś nieprawidłowego zużycia nie widać. Może ktoś ma jakieś pomysły od czego by tu sprawdzanie zacząć a może na stację diagnostyczną jechać na szarpaki i jeszcze raz zbieżność może tuleje bądź te gumy w wachaczach poleciały?? Oczywiście pierwsze co sprawdziłem to ciśnienie w oponach.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nikt nie pomoże?? beksa.gif

Swoją drogą na przeglądzie w stacji diagnostycznej powiedzieli że mam bardziej koła do środka ustawione na + lub -5 (dobrze nie pamiętam) i z tego tytułu po wymianie oponek na nowe pojechałem na ustawienie i ten mechanik zrobił i było ok nic nie ściągało żadnego nieprawidłowego zużycia nie było. Ale po jakimś czasie zaczęło to pojechałem jeszcze raz do niego no i powiedział mi to co pisałem wcześniej. To już nie wiem czy jechać gdzieś indziej i kaskę tracić. może ktoś coś podpowie??

Napisano

> nikt nie pomoże??

> Swoją drogą na przeglądzie w stacji diagnostycznej powiedzieli że mam

> bardziej koła do środka ustawione na + lub -5 (dobrze nie

> pamiętam) i z tego tytułu po wymianie oponek na nowe pojechałem

> na ustawienie i ten mechanik zrobił i było ok nic nie ściągało

> żadnego nieprawidłowego zużycia nie było. Ale po jakimś czasie

> zaczęło to pojechałem jeszcze raz do niego no i powiedział mi to

> co pisałem wcześniej. To już nie wiem czy jechać gdzieś indziej

> i kaskę tracić. może ktoś coś podpowie??

Mam coś takiego podobnego. Zaczyna mnie drażnic. Ja obstawiam swożnie. Mam nitowane obydwa, a na zegarze prawe 207tys km. wink.gif. Mam jeszzcze jedną opcję, te łożyska amortyzatora u góry. Jak otworzysz maskę to pod tą gumą. Resztę mam wymienioną i wcale sie nie poprawiło, a jak kupiłem autko, to nie ściągało.

EDIT:

Acha... Ja czekam na jakiś przypływ gotówki, to może się za to wezmę. Dodam, że powyżej 120km/h problem znika i najbardziej go czuję na nierównościach. Właśnie wtedy mi ściąga i kierownica sama sobie skręca frown.gif

Napisano
  • Autor

> Mam coś takiego podobnego. Zaczyna mnie drażnic. Ja obstawiam

> swożnie. Mam nitowane obydwa, a na zegarze prawe 207tys km. .

> Mam jeszzcze jedną opcję, te łożyska amortyzatora u góry. Jak

> otworzysz maskę to pod tą gumą. Resztę mam wymienioną i wcale

> sie nie poprawiło, a jak kupiłem autko, to nie ściągało.

> EDIT:

> Acha... Ja czekam na jakiś przypływ gotówki, to może się za to wezmę.

> Dodam, że powyżej 120km/h problem znika i najbardziej go czuję

> na nierównościach. Właśnie wtedy mi ściąga i kierownica sama

> sobie skręca

Dzięki za informacje.

U mnie to wygląda troszkę inaczej ściąga niezależnie od prędkości jak puszę kierownicę to sobie zaczyna zjeżdżać na lewy pas. na nierównościach nie ma różnicy kierownica na nierówności praktycznie niewrażliwa tyle że sobie powolutku na środek wyjeżdża.

pozdrawiam.

Napisano

> Dzięki za informacje.

> U mnie to wygląda troszkę inaczej ściąga niezależnie od prędkości jak

> puszę kierownicę to sobie zaczyna zjeżdżać na lewy pas. na

> nierównościach nie ma różnicy kierownica na nierówności

> praktycznie niewrażliwa tyle że sobie powolutku na środek

> wyjeżdża.

> pozdrawiam.

O teraz właśnie zauważyłem, że calkiem niedaleko mieszkasz. Pozdro!

U mnie coś jest nie tak w asterce, bo mi strasznie wyrywa kierownicę na nierównościach i prowadza autko. Obstawiam te swożnie, ale niewiem. Kiedyś już pytałem na forum, ale odpuściłem sobie, bo w zimę szybko nie jeżdżę. Czekam do wiosny.

Napisano
  • Autor

> O teraz właśnie zauważyłem, że calkiem niedaleko mieszkasz. Pozdro!

ja też nie spojrzałem ale żeczywiście bliziutko. pozdrawiam.

ja też czekam na lepszą pogodę i dlatego chciałem się podpytać troszeczkę żeby czasem jakiś fachman z tego tytułu mi całego zawieszenia nie wymienił jak nie ma potrzeby. Prawie się do tego przyzwyczaiłem ale moja serce.gif coraz częściej moim autkiem jeździ i wolałbym żeby wszystko działało jak należy

Napisano

Witam. U mnie natomiast jest odwrotnie, znaczy się ściąga asterixa na prawo delikatnie. Byłem na geometri i koleś powiedział, że mam tylną belkę krzywą w znaczeniu kąt pochylenia jednego z kół jest niewłaściwy. Niestety nie jest on regulowany i konieczna jest wymiana całej belki. Wszystko prawdopodobnie przez "polskie drogi". Pozdro passed_out.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.