Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła przód - reflektory

Featured Replies

Napisano

wysiadły mi już reflektory przód - matowe szkła. Świecą jakby chciały a nie mogły. Żarówki są dobre. Połączenia elektryczne też nie mają spadku napięcia. Chyba przyszedł czas na wymianę.Powiedzcie proszę, które lampy dają lepsze światło - z żarówką H4, czy H1. Widziałem w sklepie internetowym takie i takie w podobnej cenie (około 100 zł). niewiem.gif Zapomniałem dodać chodzi o punto mk1.

Napisano

@ Citymatic "siedzi" w elektryce... hmm.gif ale ponoć H1 też nie są złe - do tej pory sądziłem, że nawet lepsze (myślę o 2xH1 normalny design a nie solary z soczewką)... Naprostujcie jeżeli się mylę...

Ale na pewno nie polecam lamp firmy krzak z allegro... mogą świecić w kosmos a nie na drogę... Jeżeli zależy Ci nad jakością w nocy to Hella i Carello "ordżinal"

Napisano

> wysiadły mi już reflektory przód - matowe szkła. Świecą jakby chciały

> a nie mogły. Żarówki są dobre. Połączenia elektryczne też nie

> mają spadku napięcia. Chyba przyszedł czas na wymianę.Powiedzcie

> proszę, które lampy dają lepsze światło - z żarówką H4, czy H1.

> Widziałem w sklepie internetowym takie i takie w podobnej cenie

> (około 100 zł). Zapomniałem dodać chodzi o punto mk1.

Jesli nie sa to produkty Hella lub Carello to sie wystrzegaj. Mialem TYC'e H1 na tydzien - potem polecialy w kubel. Wiazka swietlna byla tragiczna... Hella H1 swieca pieknie. Jesli sie nie myle to wiazki reflektorow nie sa identyczne dla H4/H1.

Napisano

> wysiadły mi już reflektory przód - matowe szkła. Świecą jakby chciały

> a nie mogły. Żarówki są dobre. Połączenia elektryczne też nie

> mają spadku napięcia. Chyba przyszedł czas na wymianę.Powiedzcie

> proszę, które lampy dają lepsze światło - z żarówką H4, czy H1.

> Widziałem w sklepie internetowym takie i takie w podobnej cenie

> (około 100 zł). Zapomniałem dodać chodzi o punto mk1.

bierz 2xH1 - wiąze się to z niewielka przerobką instalacji el;ektrycznej,ale takie reflektory świecą duzo lepiej niz H4.

Nowe reflektory za 100 PLN to tak, jak Fafa napisał,nadają się jeno do kubła na śmieci,a nie do auta...

Napisano
  • Autor

> bierz 2xH1 - wiąze się to z niewielka przerobką instalacji

> el;ektrycznej,ale takie reflektory świecą duzo lepiej niz H4.

> Nowe reflektory za 100 PLN to tak, jak Fafa napisał,nadają się jeno

> do kubła na śmieci,a nie do auta...

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Przeczytałem post Kwiat"a i wiem już chyba wszystko o co pytałem IThankYou.gif Na razie pójdę na łatwiznę. Kupiłem nowe, dobre(chyba) żarówki Philips NightGuide (w Elblągu 79 zł para). Biorę się za "pranie" reflektorów. Dam znać jaki jest efekt tej operacji mlotek.gif Pozdrawiam

Napisano

Ja również wezmę się za takie pranie smile.gif Zobaczymy co z tego wyjdzie. Swoją drogą przeczytałem ostatnio w Motorze, że żarówki np. +30% owszem, świecą lepiej, ale mają krótszą żywotność irked.gif Chyba to zauważyłem na przykładzie moich Philipsów. Zastanawiam się nad kupnem Helli +30 % za 30 zł/kpl. Ma ktoś takowe?

Napisano

Najpierw ludwik w dłoń i umyj pod bierzącą wodą i powinno pomóc, często problemy z światłami w MKI to syf jaki się osadził na wewnętrznej stronie szkła - umnie to pomogło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.