Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 700 dmucha spod kora ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Zauważyłem w moim nowym nabytku CC 700 że po odkręceniu korka oleju przyzapalonym silniku czyć dość mocny podmuch. Czy to jest normalne w tym sprzecie ?? wedługg mnie to raczej nie frown.gif przebieg to 95 kkm Czego to może być przyczyna ?? Jakieś rady co z tym zrobić ?? (wymiana pierścieni regulacja zaworów ??) AAA i tak przy okazji podczas zapalania i pracy na niższych obrotach silnik dostaje dość dużych drgań (cała buda się trzęsie) co jest tego winą ?? jeden gar nie łapie czy coś innego ??

Napisano

witam smile.gif powiem tak... jak coś ma 2 cylindry i lata prawo lewo to musi czepotać wszystkim tym bardziej jeśli są ustawione dość niskie obroty ( maluchem też rzucało na wolnych, a to jest tylko zmodernizowany kaszel smile.gif) a co do drugiego pytania to dmuchać musi bo skąś musi brać i wyrzucać powietrze podczas pracy silnika. Wlew oleju w tym pojaździe odbywa się bezpośrednio do skrzyni korbowej a nie tak jak w innych pojazdach poprzez klawiature. Pozdrawiam

Napisano

Witam przepraszam, że się wtrącę, ale chciałem się zapytać o to mniej więcej jest też związane z tematem jak czy powinno dmuchać z bagnetu od oleju jak go się wyciągnie. Bo jak wali dymek z bagnetu to przedmuchy na silniku są.

A co do budy trzęsącej się to sprawdź czy nic ci nie wlazło między poduszkę a mocowanie jej mi raz mały kamyk tam się zagnieździł koło skrzyni i tak się tłukło jak bym ktoś młotem pneumatycznym tłukł w podłogę.

Napisano

> Witam

> Zauważyłem w moim nowym nabytku CC 700 że po odkręceniu korka oleju

> przyzapalonym silniku czyć dość mocny podmuch. Czy to jest

> normalne w tym sprzecie ?? wedługg mnie to raczej nie przebieg

> to 95 kkm Czego to może być przyczyna ?? Jakieś rady co z tym

> zrobić ?? (wymiana pierścieni regulacja zaworów ??) AAA i tak

> przy okazji podczas zapalania i pracy na niższych obrotach

> silnik dostaje dość dużych drgań (cała buda się trzęsie) co jest

> tego winą ?? jeden gar nie łapie czy coś innego ??

Przy takim przebiegu to może juz być pewne, niegroźne, zużycie gładzi cylindra- tak 0,1-0,2 mm. Absolutnie niczym to nie grozi, można jeździć tak dalej bez obaw jeszcze kilka lat=kilkadziesiąt tys. km. Nie należy również wlewać oleju przy pracującym silniku (bez okularów- najlepiej pływackich) zakrecony.gif Natomiast można już pomału zbierać pieniądze na konkretnego swapa, tzn na 1.2 75 KM.

Ja miałem podobnie z tym w 700 bisie no i silnik chodził jak burza, ale niestety przy 118 kkm pękł wał korbowy frown.gif

Napisano
  • Autor

Okey dzięki za info !!! a tak jeszcze bo narazie jestem zielony w cento więc jak jest z regulacją luzu zaworowego w CC 700 podobnie jak w maluchu tzn. regulacja bez problemu wystarczy szczelinomierz i 10 ?? Bo se tak myśle że po 95 kkm wypadało by tam zajrzeć smile.gif

Napisano

> Okey dzięki za info !!! a tak jeszcze bo narazie jestem zielony w

> cento więc jak jest z regulacją luzu zaworowego w CC 700

> podobnie jak w maluchu tzn. regulacja bez problemu wystarczy

> szczelinomierz i 10 ?? Bo se tak myśle że po 95 kkm wypadało by

> tam zajrzeć

Nie masz co tam zagladac. Bo sa tam hydrauliczne regulatory zaworów, i samo sie to reguluje. Wiec sie nie klopotaj.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.