Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyżby UPG?

Featured Replies

Napisano

Koledzy mam problem. Mianowicie zaczął mi cieknąć płyn chłodzący spod uszczelki miski olejowej. Mało tego od tego czasu gdy silnik jest na luzie słychać czasami metaliczny dźwięk (zawory?)zaznaczam, że nie jest to ciągły klekot. Podejrzewam, że wydmuchało uszczelkę. Co wy o tym sądzicie?

Napisano

jezeli faktycznie płyn cieknie spod uszczelki miski olejowej to plyn byłby widoczny takze na oleju, na bagnecie a silnik bardzo grzałby sie i kopcil z wydechu na biało...no i oczywiscie bylby słabszy. sa takie objawy??

Napisano
  • Autor

Słabszy nie jest, nie wyczułem żadnej różnicy. Na biało dymi ale bardzo mało po rozgrzaniu praktycznie nie widać. Aha i co jeszcze zauważyłem zaczęło strasznie pluć wodą z wydechu. Gdzieś czytałem, że to normalne ale ja wcześniej nigdy tak nie miałem.

Napisano

> Słabszy nie jest, nie wyczułem żadnej różnicy. Na biało dymi ale

> bardzo mało po rozgrzaniu praktycznie nie widać. Aha i co

> jeszcze zauważyłem zaczęło strasznie pluć wodą z wydechu. Gdzieś

> czytałem, że to normalne ale ja wcześniej nigdy tak nie miałem.

Plucie wodą jest normalne na zimnym silniku, potem już nie powinno. Chyba że skrapla się w tłumiku płyn zassany do cylindra. Czy jakoś tak wink.gif

Napisano

hmmm a płyn widac w oleju?? albo moze masło jest na korku wlewu oleju?? napewno płyn wycieka spod uszczelki miski olejowej?? dla mnie jest to troche dziwne...

Napisano

> Słabszy nie jest, nie wyczułem żadnej różnicy. Na biało dymi ale

> bardzo mało po rozgrzaniu praktycznie nie widać. Aha i co

> jeszcze zauważyłem zaczęło strasznie pluć wodą z wydechu. Gdzieś

> czytałem, że to normalne ale ja wcześniej nigdy tak nie miałem.

ale to woda czy plyn?

dotknij i posmakuj/powac(h)aj. jesli ma slodki zapach to plyn.

a rano jak odpalasz nie slyszysz takiego przelewania sie wody? jak odkrecisz zbiorniczek nie bulgocze Ci plyn przy przegazowaniu?

Napisano
  • Autor

To plucie wodą jest cały czas nawet na ciepłym silniku. Co do majonezu to faktycznie mam (jak ja to mogłem przeoczyć), wcześniej nie miałem. Spod michy na pewno cieknie płyn, powąchałem i pomacałem organoleptycznie (poza tym płyn gdzieś spierdziela a nie mam nieszczelności)wiec pomyłki raczej nie ma. Co do bulgotania to nie mam takich objawów. To, że jest dziwne to wiem bo inaczej bym znalazł rozwiązanie w szukajce, pzecież było o UPG od groma grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.