Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trzeszczenie

Featured Replies

Napisano

Podczas hamowania i ruszania coś trzeszczy w podłodze. Podłoga nie jest dziurawa ,nadżarta przez mulher.gif .progi w miarę , a jednak jak ruszam to coś chrupie pod nogami.

Na co stawiacie. Pod tapicerką i od spodu nic nie widac.

???

Napisano

> Podczas hamowania i ruszania coś trzeszczy w podłodze. Podłoga nie

> jest dziurawa ,nadżarta przez .progi w miarę , a jednak jak

> ruszam to coś chrupie pod nogami.

> Na co stawiacie. Pod tapicerką i od spodu nic nie widac.

> ???

Ja tak miałem jak miałem luźną śrube od wahacza, ale w twoim przypadku może być coś innego.

Napisano

Jak już kolega napisał śruba może być luźna, lub ogólnie jakis luz w układzie zawieszenia, ewentualnie zwichrowane tarcze (bijace na boki) stąd te wibra party biglaugh.gif

Napisano

A ja się podepnę do tematu.... cuś mi puka w podłogę jak hamuję albo ruszam - pod nogami kierowcy tak mniej więcej wink.gif Zawieszenie - odpada, zero luzów, tarcze hamulcowe też niedawno wymieniane, czy to może być poduszka pod skrzynią? hmm.gif

Napisano

> A ja się podepnę do tematu.... cuś mi puka w podłogę jak hamuję albo

> ruszam - pod nogami kierowcy tak mniej więcej Zawieszenie -

> odpada, zero luzów, tarcze hamulcowe też niedawno wymieniane,

> czy to może być poduszka pod skrzynią?

Przy ruszaniu to bym się zgodził że może poduszka, ale przy hamowaniu, hmm w sumie tez może. Jesli w zawieszeniu nic nie ma, to może te poduszki faktycznie. Zalezy jaki styl jady uprawiasz (czy sportowy) i jaki przebieg ma uniacz hmm.gif

Przy ostrej jeździe poduszki siadają dość szybko

Napisano

Dobra chyba pomoge na 95 % jest to łączenie wydechu. Znajduje sie mniej wiecej na wysokosci lewej nogi pasażera przy gałce zmiany biegów. Trzeba wiechać na kanał i sruby podkrecic miałem tak samo podłoga trzeszczała przy ruszani i hamowaniu oraz jazdy na wstecznym.

Napisano

> A ja się podepnę do tematu.... cuś mi puka w podłogę jak hamuję albo

> ruszam - pod nogami kierowcy tak mniej więcej Zawieszenie -

> odpada, zero luzów, tarcze hamulcowe też niedawno wymieniane,

> czy to może być poduszka pod skrzynią?

u mnie dokładnie tak było. Na początkuu stuki potem brzęczenie. Myślałem, że coś zespułem z lewrakiem jak zmieniałem gałkę a okazało się że szlag trafił poduszkę skrzyni. 39zł nowa i działa jak należy. tylko u mnie dźwięk wyobywał się trochę bliżej środka pojazdu - nie pod pedałami tylko w okolicy tunelu środkowego.

Napisano

> Dobra chyba pomoge na 95 % jest to łączenie wydechu. Znajduje sie

> mniej wiecej na wysokosci lewej nogi pasażera przy gałce zmiany

> biegów. Trzeba wiechać na kanał i sruby podkrecic miałem tak

> samo podłoga trzeszczała przy ruszani i hamowaniu oraz jazdy na

> wstecznym.

Nie pisałem o wydechu, choć tez to możliwe, zakłądam że taką błachostke koledzy sprawdzili, pozatym ja zawsze sprawdzam czy czasem wydech nie klepie w podłogę mocno nim ruszając na wszystkie strony, wtedy łatw dojść czy gdzieś nie uderza

Jesli byłoby luźne połączenie to możliwe takze że spaliny byłoby czuć w środku auta

Napisano
  • Autor

Wymieniono wahacz 6 miesięcy temu ,po wymianie ,tarcz ,klocków ,pompy ,amorki w zeszłym roku. Wydechu nie wykluczam gdyż mam 2 dziurki z czego jedna w tłumiku, ale łączenie poprawiane rok temu.

Ale wyraznie chrupie pod nogami kierowcy ze wskazaniem raczej na bardziej na lewo niż środek auta.

Napisano

> Wymieniono wahacz 6 miesięcy temu ,po wymianie ,tarcz ,klocków

> ,pompy ,amorki w zeszłym roku. Wydechu nie wykluczam gdyż mam 2

> dziurki z czego jedna w tłumiku, ale łączenie poprawiane rok

> temu.

> Ale wyraznie chrupie pod nogami kierowcy ze wskazaniem raczej na

> bardziej na lewo niż środek auta.

Skoro tak to sprawdź tą poduszkę pod skrzynią, coś musi być uszkodzone skoro są takie objawy smile.gif

Napisano

> Skoro tak to sprawdź tą poduszkę pod skrzynią, coś musi być

> uszkodzone skoro są takie objawy

Ja, jak już mówiłem mam taki sam problem... I poduszki też mam do wymiany. Ale to nie może być to! To jest tak charakterystyczne chrobotanie że musi to być coś z wachaczami, a raczej z ich mocowaniami. Ja podejrzewam śruby! Jak ściągałem stare tarcze młotkiem, to podczas stukania, najnormalniej w świecie jedna śruba sobie wypadła od stukania w tarcze sick.gif! Coś jest z nimi nie tak! Nie wiem jak to wygląda od środka auta czyli tam gdzie się je wkręca, ale będę szukał tam... Poza tym mam wrażenie takiego ,,rozklekotania" z przodu. Podczas jazdy po wybojach itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.