Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

info o 1.7 dti

Featured Replies

Napisano

witam potrzebuje informacji troche o silniku 1.7 tdi czy to ejst jakas roznica jesli pisze 1.7 cdti; Czy to sa pompowtryski czy moze jeszcze pompa rotacyjna albo common rail. Jak z usterkowoscia tych silnikow i czuloscia na paliwo? Zalety i wady ewentualnie miedzu tdi, dci adti. Co szukac itp?

Napisano

cdti to silnik common rail, trudno mówić o usterkowości bo sa to silniki najnowszej generacji. Na pewno są czulsze na paliwo niż starsze diesle ( na kujawskim nie pojedziesz ) hehe.gif

Napisano
  • Autor

aha cdti co comonrail czyli odpada ja co nieco mam doswiadczenia z tym systemem i podziekuje raz na zawsze.

A dti to co dokladniej jest?

Napisano

> aha cdti co comonrail czyli odpada ja co nieco mam doswiadczenia z

> tym systemem i podziekuje raz na zawsze.

> A dti to co dokladniej jest?

Diesel turbo intercooler smile.gif jest 1.7 DTI, 2.0 DTL (diesel turbo low), 2.0 DTH (diesel turbo high) i chyba 2.2 DTI

Napisano

a co z nimi jest nie tak? mogłbys cos wiecej napisac?

Napisano
  • Autor

Jest bardzo czuly na paliwo i dosc ciezko wtryski sie regeneruje malo ktora firma sie tego podejmuje. W moim aucie juz drugi raz wymieniam komplet wtryskow a cena uzywanych 1600 nowki 2200 sztuka... Padaja jak muchy a nie leje opalku tylko statoil i bp czasami Neste. Wiec ja podziekuja za common rail ogolnei sa super systemem ale jak moj znajomy powiedzial z \serwisu nie na polskie paliwo w polsce jeszcze sobei nei dajemy rady z paliwami dobrymi.

Napisano

Przy jakim przebiegu i w jakim aucie Ci padły ? Ja mam w tej chwili 26 Tkm w AII 1,7 CDTI i narazie chyba mają się dobrze, oby jak najdłużej...

Pzdr

Dawid

Napisano
  • Autor

> Przy jakim przebiegu i w jakim aucie Ci padły ? Ja mam w tej chwili

> 26 Tkm w AII 1,7 CDTI i narazie chyba mają się dobrze, oby jak

noo mi przy 40 tys w clio 1,5 ale podobno w innych autach maja sie lepiej ale wole nei ryzykowac.

Napisano

To nie długo nie będziesz mógł kupić żadnego diesla(nowego), bo nawet VW przechodzi na CR, wszystki inne firmy produkują diesle tylko z tym systemem (JTD fiat , CDI Mercedes, HDI Citroen itd ,BMW też). DTI to wtrysk bezpośredni oparty na pompie rotacyjnej. W opisie masz "corsa 1.7 DTI 100KM" to DTI po tunningu czy oryginał 100KM, bo jeśli tak to jest to też CR czyli CDTI.

> A dti to co dokladniej jest?

Napisano
  • Autor

no i wlasnie to mnei martwi ze juz sam common rail. Mam corse orginal 75 koni z kompem i turbo na 100 koni.

Wiec dti i bardzo dobrze to auto mojej mamy i jezdzi sie nia super w porownaniu do dci w renault.

Dlatego od dluzszego czasu szukam albo tdi albo jakas astre II dti. jako ze w rodzinie mielismy juz astre 1.4 16 v bardzo saobei ja chwalilismy tak ze mysle glosno co by tutaj kupic i wszedzie wypytuje co sie da wkoncu po to jest forum.

Napisano

a jakie są silniki diesla w fordach?

słyszalem ze są 2 rodzaje:

jeden vw (lepszy?)

drugi fordowski? kiszka?

macie jakies rozeznanie na ten temat?

Napisano

> a jakie są silniki diesla w fordach?

> słyszalem ze są 2 rodzaje:

> jeden vw (lepszy?)

> drugi fordowski? kiszka?

> macie jakies rozeznanie na ten temat?

Silnik VW w fordzie to chyba tylko w Galaxy, po za tym to konstrukcje Forda i ostatnio Peugeota (współpraca).

Napisano
  • Autor

Dobra wiec po dlugiej burzy mozgow w domu byc moze bede szukal jednak astry z dislem wg was oplaca sie dobra sa to autka?

I jeszcze prosil bym o dokladniejsze roznice miedzy dti dtl i ktora pojemnosc najlepiej szukac.

Napisano

> Silnik VW w fordzie to chyba tylko w Galaxy, po za tym to konstrukcje

> Forda i ostatnio Peugeota (współpraca).

ja sie nie bardzo znam, znajomy jakis czas temu kupił focusa diesla z fordowskim silnikiem, nie narzekał, ale mówił ze lepszy by był z silnikiem vw a takiego nie namierzył...

tak sie zastanawiam co miał na mysli.... smile.gif

Napisano

> ja sie nie bardzo znam, znajomy jakis czas temu kupił focusa diesla z

> fordowskim silnikiem, nie narzekał, ale mówił ze lepszy by był z

> silnikiem vw a takiego nie namierzył...

nie mógł namierzyć , bo takich focusów nie ma

> tak sie zastanawiam co miał na mysli...

Napisano

> ja sie nie bardzo znam, znajomy jakis czas temu kupił focusa diesla z

> fordowskim silnikiem, nie narzekał, ale mówił ze lepszy by był z

> silnikiem vw a takiego nie namierzył...

> tak sie zastanawiam co miał na mysli....

No nie miał pojęcia jak to wyrazić, że nie wie o czym mówi zlosnik.gif. A co do diesli w Foce mk I to były (są) dwa: Endura-TDDi (w wersjach 75KM i 90 KM) oraz Duratorq-TDCi (100 i 115 KM) Ten pierwszy to klasyczny klekot, ten drugi to Common Rail (strasznie czuły na gów.... paliwo). Foka z silnikiem VW yikes.gifsick.gifchaja.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.