Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw naprawczy lewarka zmiany biegów

Featured Replies

Napisano

witajcie..

dzisiaj chciałem sobie wymienić pare plastików w lewarku ale nie wiedziałem jak do tego podejśc, dlatego prosze napiszcie albo zaznaczcie na rysunko co musze odkręcić aby ten zestaw naprawczy lewarka wymioenić..

http://www.przyjaciol.republika.pl/lewar.jpg

http://allegro.pl/item172356905_zestaw_naprawczy_lewarka_biegow_cc_700.html

Napisano

> witajcie..

> dzisiaj chciałem sobie wymienić pare plastików w lewarku ale nie

> wiedziałem jak do tego podejśc, dlatego prosze napiszcie albo

> zaznaczcie na rysunko co musze odkręcić aby ten zestaw naprawczy

> lewarka wymioenić..

> http://www.przyjaciol.republika.pl/lewar.jpg

> http://allegro.pl/item172356905_zestaw_naprawczy_lewarka_biegow_cc_700.html

Hej!!To jest bardzo prosta robota:)

Jak wyjmiesz lewarek i popatrzysz troszke napewno sam dojdziesz:).Najpierw odkręcasz drążek reakcyjny jak dobrze pamiętam a potem rozpoławiasz obudowe smile.gifNie pamiętam już dokładnie bo od tamtej narawy trochę czasu minęło ale zajmuje to jakieś 30-40 minut smile.gif

Napisano
  • Autor

czyli najpierw musze odkręcić ten drązek górny reakcyjny, czyli te 3 sruby którymi jest przymocowany do skrzyni biegów??? a drażka poziomego nie odkrecać, bo on jest tlkyo na jedna srube skręcony?? i zeby wymienić zestaw naprawczy musze to wszystko wymontowąc i wtedy dostane sie do tego miejsca gdzie to siedzi?

Napisano
  • Autor

up...up... pokierujcie mnie bo jutro sie za to zabieram a jeszcze nie powiedzieliście mi jak to rozmontowac ...

Napisano

> czyli najpierw musze odkręcić ten drązek górny reakcyjny, czyli te 3

> sruby którymi jest przymocowany do skrzyni biegów??? a drażka

> poziomego nie odkrecać, bo on jest tlkyo na jedna srube

> skręcony?? i zeby wymienić zestaw naprawczy musze to wszystko

> wymontowąc i wtedy dostane sie do tego miejsca gdzie to siedzi?

odkrec to co napisales + tylne mocowanie lewarka oraz ozdobe ze srodka auta pociagnij calosc w dol i masz na wierzchu.

Napisano
  • Autor

podsumowywując musze odłaczyć dwa drązki od lewarka i jedną podpurkę, wyjąc całość z drązkiem, rozebrać i wymienić zestaw naprawczy??

Napisano
  • Autor

oki..dzięki..jak tlyko znajde chwile to sie tym zajme a jakbym miał jeszcze jakeis problemy to sie odezwe... cool.gif

Napisano
  • Autor

zestaw naprawczy wymieniony... tlyko zostało mi pare cześći jak np: dwie spreżynki i ten mały plastikowy pierścień, nie wiecie dlaczego, bo próbowałem to jakoś dopasowac ale sie nijak nie dało??

aha..jeszcze jedno...biegi mi oczywiście po wymianie lepiej wchodzą ale nadal nie odbija mi drążka do środkowej pozycji, cyz da sie to jakoś zrobić??

Napisano

w czterech postach są różne ujęcia lewarka na części pierwsze może się przydadzą

niestety jeszcze nie doszedłem jak wpakować kilka zdjęć w jeden post więc od razu przeprosit wszystkich za rozrzut

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za zdjecia..widać całą budoe lewara.. czy elment 17 w 1 załączniku to ten plastikowy pierścień który musze zastosować, bo jezeli chodzi o sprężynki to chyba nie bedą mi do niczego potrzebne?! bo jedna spreżyna jest na lewarku i jej nie ruszałem...

Napisano
  • Autor

próbowałem odkręcić drązek poziomy zmiany biegów i nie moge go ruszyć..

od strony skrzyni jest jedna śrubka i po jej odkręceniu drązek ani nie drgnie a od drugniej strony jak sie zabieram za te 2 srubki umieszczone pod lewarkiem biegów to tak są złapane ze nie idzie ich odkręcić...co mi mozecie poradzic??

i co z tymi dwiema spręzynkami i małym mpierścieniem, bo lewar mi nie odbija do środka tak jak powinien, gdzie mam umieścić te spreśynki??

Napisano
  • Autor

czy jest na tym forum ktoś kompetenty kto może mi powiedzieć co ewentualnie zrobiłęm źle albo jak to zrobić zeby było dobrze bo jutro bede miał dostęp do kanału i brak mi jakichkolwiek pomysłów...?!

Napisano

> wielkie dzięki za zdjecia..widać całą budoe lewara.. czy elment 17 w

> 1 załączniku to ten plastikowy pierścień który musze zastosować,

> bo jezeli chodzi o sprężynki to chyba nie bedą mi do niczego

> potrzebne?! bo jedna spreżyna jest na lewarku i jej nie

> ruszałem...

na opakowaniu zestawu naprawczego np art motor są podane numery części zamiennych podaj je widziałem już zestaw naprawczy ale żeby były 3 sprężyny to nie widziałem co do drąga od skrzyni odkręć też drugi drążek od strony skrzyni od strony lewarka drąg zdemontujesz już sobie na imadle polecam nasadowy klucz jak drąg nie chce zejść popsikaj np wd 40 przewlecz przez przegub krzyżakowy jakiegoś metalowego drąga i wyszarpnij drążek ze skrzyni

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!!

Ja mam takie pytanie czy zestaw naprawczy lewarka skrzyni biegów do CC 900 jest taki sam jak w SC 900??

Napisano

Masz taką małą sprężynkę zaczepioną o taki "nibynit" wystający z boku? Kurcze dawno to robiłem i nie pamiętam za bardzoa plasikowe pierścienie powinny być dwa i jeden idzie od góry tej kulku na drążku a drugi od dołu.

Napisano
  • Autor

juz dawno wymieniłem zestaw narpawczy..tylko ze nie zszedł mi drązek poziomy ze skrzyni i musialem sie meczyć pod autem ale jakos dałęm rade..następnym razem wyszarpie drazek zebym mógł wyjac całosć i na warsztacie sobie wszystko zrobic.. dzikei za pomoc..

Napisano

> juz dawno wymieniłem zestaw narpawczy..tylko ze nie zszedł mi drązek

> poziomy ze skrzyni i musialem sie meczyć pod autem ale jakos

> dałęm rade..następnym razem wyszarpie drazek zebym mógł wyjac

> całosć i na warsztacie sobie wszystko zrobic.. dzikei za pomoc..

tak ale oni mają na linki u nas są drągi tydzień temu wymieniałem bebechy w lewarku tak jak mówiłem drad trzeba wyszarpnąć wystarczy włożyć pręt w krzyżaka i szarpnnąć ciężko to idzie bo jest pordzewiałe wewnątrz pozatym pytałeś o sprężynki to jest jedna przynajmniej w lewarku no i w zestawie naprawczym firmy artmotor też jest jedno generalnie ten zestaw posiada wymienne ułożyskowanie drąga uszczelkę sworzeń i do niego sprężynę

p.s. powinni dawać trochę mocniejszą tą sprężynę choć wtedy wielu by miało kłopot z nawleczeniem jej

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.