Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

korozji STOP ?

Featured Replies

Napisano

No ciekawe... Jest to calkiem mozliwe ze to dziala, ale...

Sam nie wiem co o tym myslec. Bo czy przepuszczanie pradu impulsowo przez bude moze ja uchronic od korozji? Lokalnie to pewnie tak , ale calosc? No nie wiem... Moze jest ktos chetny zeby sprawdzic?

Napisano

Ja sceptycznie podchodzę do takich wynalazków (tak jak i do magnetyzerów), nie sądze, zeby to coś dało.

Jeszcze dwa komentarze do tego produktu:

doby kontakt i szybka przesyłka, a przedmiot testowałem na 30-60cm elem.z zeliwa lub stali konstr.zawsze pojawia się rdza niezależnie od rozmieszczenia elektrod,nie wykluczam ze w samochodzie może działac poprawinie,teraz test w samoch.inż.W.Z

kupilem zestaw 5 miesiecy temu komentarz wystawiam dopiero teraz poniewaz chcialem sprawdzic jego dzialanie. co do samej aukcji:wszystko spoko, jesli chodzi o dzialanie przeciw korozyjne nie moge powiedziec aby to dzialalo bo wedlug mnie nic nie daje

Napisano

> coś takiego znalazłem na allegro:

> korozji mówimy stop

> ktoś to już sprawdzał? czy to jakaś lipa?

Była kiedyś dyskusja na Motokąciku na temat tego typu urządzeń...

Konkluzja - działanie podobne do magnetyzerów (czyli satysfakcja właściciela)...

Napisano

> korozji mówimy stop

Montowali to podobno nawet w polonezach,efekty masz na ulicach.To podobno sprawdza sie na statkach smile.gif

Napisano

> korozji mówimy stop

To zależy jak mocno wierzysz że to pomaga grinser006.gif

Napisano

Się to nazywa ochrona katodowa. Polega to na zastosowaniu zewn źródła prądu elektrycznego. Stosowane najczęściej do konstrukcji lub jej fragmentu eksploatowanych w glebie. Od urządzonka idą 2 kable, jeden podpina się do rurociągu a drugi zakończony płytką z cynku zakopuje się w pobliżu rurociągu. Efekt- niewielki obszar wokoło elektrod jest chroniony przed korozją. Tak mi się przypomniało bo tydzień temu miałem o tym wykład na materiałach niemetalowych o powłokach ochronnych. Do do karoserii- wątpię żeby to działało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.