Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tablica rejestracyjna - wymiana jednej sztuki

Featured Replies

Napisano

Witam

W FAQ nie znalazłem ani szukajka AK też nic nie wypluła co by rozwiało moje wątpliwości.

Z takich czy innych powodów przydałoby sie wymienić 1 szt tablicy rej. Wiem że mogę zażądać takiego samego nr rej. wiec teoretycznie dało by się wymienić tylko 1 blachę. Tylko teraz tak dowód rej mam ten stary (raz składany) i tablice z flaga PL.

Czy w moim przypadku da się wymienić tylko 1 blachę? Mogę zażądać żeby mi zrobili tablice z flagą?

Czy DR muszę wymieniać na nowy?

PS. Nie interesują mnie odpowiedzi typu "wydaje mi się......" "uważam że......" chodzi mi o konkrety typu "tak ja to załatwiłem i da się załatwić" lub "próbowałem ale się coś takiego nie udało"

Z góry dzięki za odpowiedzi smile.gif

Napisano

Robiłem coś takiego. Facet na parkingu przesmyrgnął się po moim przodzie i zarysował zderzak i tablicę rejestracyjną.

Jest normalnie w urzędzie procedura wydania wtórnika. Idziesz składasz podanie. czekasz ileś tam czasu (2 tyg. ?) i odbierając nową tablicę oddajesz starą i dostajesz nową oraz pieczatkę w dowodzie "wydano wtórnik tablicy".

UWAGA. Jest jeden chaczyk. nie wiem czemu zmieniasz tablicę. Ja chąc być prawdomównym napisałem ,ze w wyniku kolizji na parkingu i babki się uparły ,że kolizja i wypadek to to samo i mam zrobić przegląd powypadkowy. Co prawda odwołałem się najpierw do naczelnicznki wydziału (niestety jak przyszedłem po odpowiedź to do nie dzwonili bo w godzinach pracy poszła buty kupować pad.gif) i dopiero w urzędzie miejskim jej zwierzchniczka chciała w ogóle dyskutować (po przesłaniu protokołu od ubezpieczyciela o szkodach przyznała mi rację i kazała wydać bez badania).

Także napisz ,że wytarta labo zgięta podczas dolewania płynu do spryskiwacza czy coś takiego.

Napisano
  • Autor

> Czy w moim przypadku da się wymienić tylko 1 blachę?

> Mogę zażądać

> żeby mi zrobili tablice z flagą?

Już nie, od czasu unijnych gwiazdek nie jest to możliwe.

http://www.stacja.com.pl/prawo/2006/0489/0489.htm

§ 4. W przypadku kradzieży, zgubienia albo zniszczenia tablicy rejestracyjnej wydanej na podstawie przepisów dotychczasowych organ rejestrujący po rozpatrzeniu wniosku właściciela pojazdu, dla którego umieszcza się tablice z przodu i z tyłu, wydaje w komplecie tablice rejestracyjne określone rozporządzeniem.

Napisano

> Tu jest mój post z czerwca 2006 roku i małe dochodzenie. Może się

> przyda

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=277080739&page=0&vc=1

> Można by sprawdzić, czy te przepisy się nie zmieniły

czy dobrze pamiętam, ze jak robileś "śledztwo" w sprawie mojej tablicy, to każdy urzednik w zależności od regionu mówił co innego?

Moze lepiej niech kolega dopyta w swoim urzedzie?

Napisano

> czy dobrze pamiętam, ze jak robileś "śledztwo" w sprawie mojej

> tablicy, to każdy urzednik w zależności od regionu mówił co

> innego?

O ile pamiętam to tak waytogo.gif

> Moze lepiej niech kolega dopyta w swoim urzedzie?

Zawsze uważam, że to najlepsze rozwiązanie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.